Reddit’teki Sohbetler Siliniyor!

Reddit'i diğer kullanıcılar ile sohbet etmek için kullananlar, başkaları ile olan mesajlaşma geçmişinin yok olduğunu fark etti.

Reddit'teki Sohbetler Siliniyor!

Reddit’i kullanma nedenlerinizden biri de arkadaşlarınızla sohbet etmekse mesajlarınızı kontrol etmek isteyebilirsiniz. Şirket, 2023 yılından önceki tüm sohbetlerin ve mesajların kaldırıldığını belirten kullanıcılara verdiği yanıt ile iddiaları doğruladı.

Web sitesinin daha önce yaptığı açıklamada da belirttiği gibi web sitesi bir geçiş sürecine girmişti. Şirket, eski mesajları bırakmanın sorunsuz ve hızlı bir geçiş sağlayacağını düşünerek böyle bir değişiklik yapmıştı. Bu değişiklik, 30 Haziran’da yapılsa da birçok kullanıcı günler sonra fark etti.

Reddit’teki Mesajlardan Bazıları Kurtarılabilir

Bu mesajlardan bazılarını kurtarmanın bir yolu olabilir. Reddit’te bir veri talep formu doldurarak hesap verileri talep edebilirsiniz. Arşiv 2023’ten önceki mesajları da içerebilir. Silinmesini istemediğiniz bir sohbeti kurtarmak o kadar kolay olmayacak olsa da en azından onu sonsuza kadar kaybetmeyeceksiniz.

Bu yaşananlardan dolayı çok sayıda kullanıcı şikâyetlerini dile getiriyor. Reddit, değişikliği bir açıklamada belirtirken kullanıcıları doğrudan bilgilendirmedi. Bu, bazı kullanıcıların şirketin planları hakkında ancak mesaj geçmişinin kaybolmasından sonra öğrenmesine yol açtı ve sohbetlerini doğru düzgün yedeklemelerinin önüne geçti.

Yaşananlar Reddit’in daha büyük bir tepki ile karşı karşıya kalmasından hemen sonra gerçekleşti. Çok sayıda subrerddit, üçüncü taraf uygulamaların ayakta kalmasını zorlaştıran yeni politikaları protesto etmek için günlerce devam eden bir subreddit karartması uygulamıştı. O zamandan beri kullanıcılar ve subreddit yetkilileri, karara tepki vermek için çeşitli eylemlerde bulundular.

Peki, siz bu gelişmeler ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından belirtmeyi unutmayın.

Exit mobile version