Reddit Karma Nedir? Nasıl Kasılır?

Reddit karma nedir, karma puanını arttırmak için ne yapmalısınız? Bu sorulardan hareketle rehber hazırladık.

Reddit Karma Nedir? Nasıl Kasılır?

Reddit karma nedir gibi sorularınız varsa muhtemelen dünyanın en çok kullanılan platformlarından birinde ilk kez üyelik oluşturdunuz ve sağ üst köşede gözünüze çarpan karma ibaresinin tam olarak ne işe yaradığını merak ediyorsunuz.

Reddit’i ister markanızı tanıtmak ister eğlenceli içeriklerin paylaşıldığı bir topluluk oluşturmak için kullanıyor olun, karmanız oldukça önemlidir. Topluluğunuza dahil olacak bir kişinin nasıl bir topluluğa sahip olduğunuz hakkında fikir sahibi olmasını sağlar.

Reddit’te daha fazla başarı elde etmek istiyorsanız karma kasma yöntemlerini bilmeniz gerekiyor ancak bundan önce karmanın ne olduğunu öğrenmelisiniz.

Reddit Karma Nedir?

Reddit’te karma, kullanıcının puanıdır. İçeriklerinize ya da yorumlarınıza verilen eksi ya da artı oyların miktarına göre belirlenir. Bu puanın Reddit kullanıcısına birçok faydası vardır. Bazı alt dizinler (subreddit) belirli karmanın altında olan kullanıcıların topluluklarına katılmasını engelleyebilir.

Karmanız ne kadar yüksek olursa katılım şartına sahip alt dizinlere katılma şansınız o kadar artar. Bu açıdan karma, kullanıcının saygınlığını belirler.

Bir kullanıcının karma puanı eğer yüksek ise bu onun gönderilerinin ve yorumlarının çok beğenildiği ve dolayısıyla topluluk tarafından sevilip desteklendiği anlamına gelir. Düşük karma puanı ise kullanıcının diğer kullanıcıları rahatsız ettiği ya da spam gönderilerle Reddit’in kullanım koşullarını ihlal ettiğinin bir göstergesi olarak kabul edilir.

Düşük puanlı kullanıcılar her zaman topluluğun huzurunu bozacak diye bir kaide yoktur ama kötü niyetli kullanıcıları topluluktan uzak tutmak için bu tür yöntemler tercih edilebilir.

Karma puanı, gönderi ve yorumlara alınan olumlu oyların toplanması ile elde edilir fakat içerikleriniz oy aldıkça karma puanınız artacak diye de bir kural yoktur. Başlangıçta puan kazanmak oldukça kolaydır. Puanınız arttıkça oyların puanınıza etkisi de azalır.

Reddit Karma Nasıl Kasılır?

Reddit için bir karma hilesi bulunmuyor. Bu hilelerle uğraşmak yerine yukarıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz. Emin olun, bu yöntemler size hile ile puan elde edeceğiniz süreden daha kısa sürede puan kazandıracaktır.

Dilerseniz gelin, bu yöntemlerin nasıl uygulanacağını detaylı bir şekilde öğrenelim.

Sadece Gönderilere Verilen Oylara Takılmayın

Reddit’teki karma puanı sadece gönderilere verilen oylarla artmaz. Yorumlarınızın aldığı olumlu ya da olumsuz oyun da puanınıza çok büyük bir etkisi vardır. İnsanların içeriklerine onların seveceği türden yorumlar yapın ama bunu sadece puanınızı arttırmak için yaptığınızı yansıtmayın. Bir diğer deyişle gönderi ile ilgili yorumlar yapın.

Bunun için topluluğu en aktif olan alt dizinlerden biri olan r/AskReddit’i tercih edebilirsiniz. Bu alt dizinde kullanıcılar sadece soru sorar. Diğer kullanıcılar da bu soruları cevaplar.

Bu alt dizinde paylaşılan sorular genellikle “Hikâyesini en çok sevdiğiniz video oyunu hangisidir?” gibi daha çok havadan sudan sorulardan oluşuyor. Yani her gönderide bir matematik problemi çözmek zorunda değilsiniz.

Büyük Topluluklarda İçerik Paylaşın

AskReddit gibi kullanıcı sayısı çok fazla ve aktif olan alt dizinlerde içerikler paylaşın. Bu içerikleriniz alt dizininiz moderatörleri tarafından belirlenen kurallara uygun ve herkesin sevip olumlu oy vermek isteyeceği türden içerikler olsun.

Karma Puanı Düşük Kullanıcıların İçeriklerine Yorum Yapın

Karma puanı düşük kullanıcılar çoğunlukla platformu ilk kez kullanan kullanıcılardır. Dolayısıyla beğendiği yorumlara olumlu oy vermeye daha istekli olurlar. Bu kişileri desteklerseniz onlar da sizi destekleyecektir.

Yorumlara Yanıt Verin

İçerik paylaştıktan sonra platformu terk etmeyin. İçeriklerinize gelen yorumları okuyun, yanıt verebileceğiniz insanlara yanıt verin. Yanıtınız da bir yorumdur ve olumlu oy alabilir.

İyi İçerikler Yayımlayın

Günün sonunda karma puanını hızlıca arttırmak için atılabilecek en iyi adım, iyi içerikler yayımlamaktır. Hedef kitlesinin görmek istediği türden içerikler paylaşırsanız kısa vadede çok fazla puan kazanırsınız.

Sizin de yeni Reddit kullanıcılarına bir öneriniz varsa yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz. TikTok takipçi sayısını arttırma yöntemlerini Reddit’te uygulayabileceğinizi de unutmayın.

Exit mobile version