realme C21 Akıllı Telefon İncelemesi

Mütevazı fiyatıyla ön plana çıkan realme C21 akıllı telefonu, son derece iddialı özelliklere sahip… Gelin birlikte inceleyelim...

realme artık ülkemizde de akıllı telefon üretimine başladı. Bu üretimin ilk meyvelerinden olan realme C21 modeli akıllı telefonu da ülkemizde satışa sunuldu. Oldukça uygun fiyatıyla ön plana çıkan bu model, realme’nin giriş seviyesi modelleri arasında yer almasına rağmen, oldukça başarılı detaylara sahip ve rakiplerinden bu yönüyle ayrılmayı başarıyor.

İşte realme C21 Akıllı Telefonunun Özellikleri

realme C21, gücünü MediaTek Helio G35 işlemcisinden alıyor. Bu işlemci 8 çekirdekli yapıda ve 1,8 Ghz ile 2,3 Ghz arasında çalışan farklı saat hızlarına sahip çekirdekleri bünyesinde barındırıyor. Grafik işlemci tarafında ise PowerVR GE8320 yer alıyor. 3 GB RAM’in kullanıldığını gördüğümüz akıllı telefonda 32 GB depolama mevcut. Telefonda bulunan hafıza kartı desteği sayesinde, dilerseniz ekstra 256 GB’a kadar depolama kapasitenizi genişletmeniz mümkün.

Telefonun ekranına baktığımızda 720 x 1600 piksel çözünürlüğe sahip IPS LCD ekranla karşılaşıyoruz. IPS LCD panel kullanımı artı puan kazanmakla beraber çözünürlüğün de giriş sınıfı modellerde sıkça karşılaştığımız bir seviyede olduğunu belirtelim. Bununla birlikte ekran boyutu ise 6,5 inç seviyesinde. Kamera özelliklerine gelecek olursak, telefonun arkasında üçlü sensör diziliminin tercih edildiğini görüyoruz. Arka kamera modülünde 13 MP çözünürlükte 26 mm geniş açı sensörü, 2 MP makro sensör ve 2 MP derinlik sensörü bulunuyor. Telefonun özçekim kamerası, ön tarafta bir çentik içerisine yerleştirilmiş ve 5 MP çözünürlüğe sahip.

Android 10 İle Birlikte Geliyor

Kutusundan Android 10 işletim sistemiyle çıkan cihaz, güncel bir işletim sistemiyle geliyor. 5000 mAh pil gücüne sahip cihazda ek olarak parmak izi okuyucu, yüz tanıma ve çift hat desteği de yer alıyor. Yalnızca 8,9 mm kalınlığındaki telefonun ağırlığı ise 190 gr. civarında.

realme C21 daha önce de belirttiğimiz gibi giriş seviyesinde bir model. Fakat bu, kuvvetli yönleri olmadığı anlamına gelmiyor. Telefon ilk olarak yüksek pil gücüyle ön plana çıkıyor ve 720p ekranla birleştiğinde herhangi bir şekilde şarj sıkıntısı yaşamıyorsunuz. Hafıza kartı desteği de önemli bir artı, böylece 32 GB depolamayla sınırlanmanız gerekmiyor.

Çift Hat Desteği 

Telefonda kullanılan IPS paneli ve güçlü 8 çekirdekli işlemcisiyle pek çok mobil oyunu da gayet tatminkâr düzeyde oynatabileceğini söyleyebiliriz. Ekran büyüklüğü ve cihaz kalınlığı, sınıfına gayet uygun, hatta biraz daha başarılı. Telefonun arka yüzeyi plastik malzemeden olsa da oldukça kaliteli bir hissiyata sahip. Hafif tırtıklar içeren yüzeyi cihazın elinizden kaymasını engelliyor. Ayrıca bu tırtıklar telefonda oluşacak parmak izlerini önemli ölçüde azaltıyor. Parmak izi okuyucunun gayet hızlı çalıştığını da eklemeden geçmeyelim. Çift hat desteğinin de günümüzde oldukça sık talep edilen önemli özelliklerden biri olduğunu söylemeliyiz.

Sonuç olarak realme C21 güçlü pili, yeterli performansı var. Ayrıca kaliteli yapısıyla ilk defa akıllı telefonla tanışacak kullanıcılara oldukça güzel bir paket veriyor. Ayrıca, uygun fiyatlı bir akıllı telefon istiyorsanız ve performans kaygılarınız varsa; realme C21 bu endişenizi fazlasıyla giderecektir.

Artıları

Exit mobile version