Realme 5i

Türkiye’de satılan farklı akıllı telefon modelleri arasında iyi bir konuma yerleşen Realme ailesinin yeni bir modeli daha ülkemizde satışa çıktı. Realme akıllı telefon ailesinden şu ana kadar Türkiye’de 3 farklı modeli satılırken, yelpazeye kısa bir süre önce 4. seçenek olarak Realme 5i eklendi. Bu noktada Realme 5 ailesinin giriş seviyesi modeli olan Realme 5i özellikleri ile dikkat çekmeyi başarıyor.

Türkiye pazarında giriş seviyesi akıllı telefon modellerine ciddi bir alternatif olmayı hedefleyen Realme 5i’in özellikleri ve uygun fiyatı dikkat çekmeyi başarıyor. 6.5 inçlik LCD ekrana sahip olan modelin çözünürlüğü 720 x 1200 piksel.

Öte yandan 269 ppi ekran yoğunluğuna sahip olan telefonun, ekran/kasa oranı ise 83.2 ile rakiplerinin bir nebze arkasında kalıyor. Ekran tarafından giriş seviyesi için yeterli bir donanım sunan cihaza 4 çekirdeği 2.0 GHz hızında çalışan 8 çekirdekli işlemci güç veriyor. Kalan diğer 4 çekirdeğin hızı ise 1.8 GHZ. 3 GB ve 4 GB olmak üzere iki farklı versiyon sunan modelin depolama alanı tarafında bu versiyonlara 32 GB ve 64 GB seçenekleri sunuluyor. Modelin grafik biriminde ise Adreno 610 bulunuyor.

İşlemci, tasarım ve ekranı ile uygun fiyatlı akıllı telefon arayanlara hitap eden Realme 5i kamerasıyla da fiyatının karşılığını vermeyi başarıyor. Dörtlü kamera sisteminin bulunduğu cihazın ana kemerası 12 Megapiksel çözünürlüğünde ve f/1.8 diyafram değerine sahip. Kullanıcılara 10x dijital zoom yapabilmeyi sağlayan ana kameraya f/2.25 diyafram değerine sahip 8 Megapiksel çözünürlüğümdeki geniş açılı lens eşlik ediyor. Cihazın kalan iki kamerası ise makro lens ve derinlik sensörü işlevi görüyor. Her iki kameranın da çözünürlüğü ise 2 Megapiksel.

Dörtlü kamera sistemi ile iyi bir seçenek olan Realme 5i’in ön kamerası ise 8 Megapiksel çözünürlüğünde ve f/2.0 diyafram sunuluyor. Cihazın ön tarafında tekli kamera bulunmasına rağmen hem ön hem arka kameranın yapay zeka desteğine sahip olması bu eksikliği gideriyor. Diğer yandan her iki tarafta da elektrikli görüntüleme sabitleme özelliği sunuluyor. Arka kamera ile 4K 30 FPS video kaydı yapılabilirken, ön kamera ise 4K desteklemiyor.

Kamerası ile de beklentileri karşılamayı başaran Realme 5i pili ile dikkat çekmeyi başarıyor. Büyük markaların modellerinde daha düşük batarya kapasiteleri görülürken Realme 5i bataryası 5.000 mAh ile uzun süreli bir kullanım sunabiliyor. Ayrıca cihazda 10W şarj adaptörü kullanılıyor. 

Artılar

Fiyat

Kamera

Pil performansı

Eksiler

Ekran

Tasarım


 

Exit mobile version