Realme 5 Pro

Türkiye’de dikkatleri çekmeyi başaran Çinli akıllı telefon üreticileri arasındaki Realme, tanıttığı modeller ile hızlı bir giriş yapmayı başardı. Geçtiğimiz aylarda yaptığı lansman ile 3 farklı modelini Türkiye pazarına sunan Realme, üst düzey özelliklere karşın uygun fiyatı ile beğeni kazandı. Bu modeller arasındaki Realme 5 Pro, test merkezimizdeydi.

Üst segmente hitap eden Realme 5 Pro, özellikleri ve fiyatı ile son dönemin en çok dikkat çeken modellerinden biri konumunda. Dörtlü kamera sistemi ve Snapdragon 712 işlemcisi ile üst düzey performans vadeden model, buna karşın mütevazı fiyat etiketi ile rakiplerinden ayrılıyor.

Üst düzey özellikleri yanı sıra ülkemizde uygun fiyatı ile satışa sunulan Realme 4 Pro, iddialı ekranı ile bir adım öne çıkıyor. Model, 2340 x 1080 çözünürlüğünde, 6.3 inç büyüklüğünde IPS LCD ekran ile karşımıza çıkıyor. Damla çentik tasarıma sahip olan model bu sayede yüzde 90 gibi üst düzey bir ekran kasa oranına ulaşıyor. Ekran, ayrıca 450 nit parlaklık seviyesine ve 409 ppi değerine sahip. Bu detayları ile beklentileri çok iyi şekilde karşıladığını belirtmek mümkün.

Ekranı ile başarılı bir deneyim sunan Realme 5 Pro işlemci tarafında da üst düzey performans sunmayı başarıyor. 10 nm üretim teknolojisi ile üretilen 8 çekirdekli Snapdragon 712 işlemciye sahip olan cihaz 4 GB RAM performansı sunuyor. Cihaz batarya tarafında ise 4.035 mAh kapasiteye sahipken, VOOC şarj desteği de mevcut.

Cihazın kamera tarafında ise son dönemde birçok farklı modelde görmeye alışık olduğumuz dörtlü sistem ön planda. Ana kamerası 48 Megapiksel çözünürlük sunarken f/1.8 diyafarm değerine sahip. Ana kameraya f/2.25 diyaframlı, 8 Megapiksel çözünürlüğüne sahip geniş açılık ikinci kamera eşlik ediyor. Cihazın arka tarafından portre modu sunabilen 3. kamera ve makro lense sahip 4. kamera bulunuyor. Arka tarafta yer alan bu her iki kameranın çözünürlüğü ise 2 Megapiksel.

Arka kamerası ile 4K 30fps video kaydı gerçekleştirme imkanı sunan Realme 5 Pro, ayrıca 10x dijital yakınlaştırma da yapabiliyor. Geniş açılı kamerası ile 119 derecelik fotoğraf çekebilmeyi sağlayan telefonun makro lensi sayesinde de 4 cm çekim mesafesi ile fotoğraf çekilebiliyor. Cihazın kamerası ayrıca 6 farklı portre modu sunabiliyor.

Realme 5 Pro ön kamerası ise 16 Megapiksel çözünürlüğünde. Ön kamerada Sony’nin IMX 471 sensörü kullanırken f/2.0 diyafram değeri ile geliyor.

Genel itibarıyla beklentileri iyi yanıtlar veren Android akıllı telefon, son dönemin mütevazı bir bütçe ile satın alınabilir en iyi alternatifleri arasında konumlanıyor.

Artılar:

Fiyat

Kamera

Ekran

 

Exit mobile version