Razer Raion Fightpad 

Günümüzde güncellenerek piyasaya sürülen dövüş oyunlarından en bilinenleri Street Fighter ve Mortal Kombat serisi, birçok sürümüyle oynanmaya devam edilmekte. Günümüzde bu tür oyunlar pek tercih edilmese de belli bir kitle hala tutkuyla oynamaya devam ediyor. Razer, daha öncesinde dövüş oyunlarının keyfini artırmak için çıkarmış olduğu Panthera Fight Stick yatırımının ardından bu sefer de Fightpad ile karşımızda. 

Neden Gamepad değil de Fightpad diyoruz? Bildiğimiz üzere dövüş oyunlarının ilk örnekleri oyun salonlarında gördüğümüz büyük makinelerde oynanmaktaydı. Dövüş oyunların oynanmasında alışık olduğumuz altılı tuş sistemi de Fightpad ile modernize edilmiş. Böylece, bir şekilde günümüzde oyun kolu olarak Razer tarafından piyasaya sürülmüş durumda. Alışık olduğumuz gamepad ürünlerinde dörtlü tuş sistemine sahip. Fightpad üzerinde ise,  R1 ve R2 tuşları da yer alarak altılı tuş takımını tamamlamaktadır. 


Benzer İçerik: Epic Games Store’da Haftanın Ücretsiz Oyunları


 

 

Altılı Tuş Sistemi

Tuş düzeni, dövüş oyunlarında parmaklarımızı şaşırtmadan, komboları rahat bir şekilde yapmamızı sağlıyor. Böylece, alışmış  olduğumuz gamepad tutuşunu kolaylıkla gerçekleştirebilmekteyiz. Tuş hassasiyeti bakımından oldukça iyi olan Fightpad ile verdiğiniz komutlar anında işliyor. Böylece, gecikme yaşamadan oynamak mümkün. Üstelik, Fightpad üzerindeki tuşlar 80 milyon basım ömrüne sahipler. 

Fightpad’in sol kısmındaki D-Pad ilk bakışta standart görünüme sahip olsa kullanımı kolaylaşmış görünüyor. Piyasada bulunan oyun kollarında D-Pad bölümü genellikle dört eksenli. Fakat Razer Mecha Tactile D-Pad’te sekiz eksenli kullanım rahatlığı bulunmakta. Artı (+) şeklinde bulunan tuş takımı sekiz eksenli yapısından dolayı ve yüksek hassasiyete sahip. Böylelikle, çapraz basım özelliği ile oyuncuya büyük rahatlık sunuyor. 

Ayrıca, Razer dövüş oyunu dışında oyun oynayacak kişileri de düşünüyor. Fightpad’in D-Pad kısmını analog yani dört eksenli hale getirme opsiyonu da kullanıcıya sağlıyor. Bu sayede ön panel tuş takımında bulunan R1 ve R2 tuşlarını devre dışı bırakabilirsiniz. Böylece, standart tetik tuşları olan L1/L2-R1/R2 veya L3/R3-L1/L2 tuşlarını kullanabilirsiniz. 

Razer Raion Fightpad’in kullanıcılara sağladığı bir diğer özellik ise üzerindeki 3.5mm jack girişi. Böylece, mikrofon ve kulaklık bağlantısını kablolu seçeneğini sizlere sunuyor. Yalnızca PS4 üzerinde çalışan bu ses aksamını ön panelde bulunan mute tuşları ile kontrol edebilirsiniz. Dövüş oyunu tutkunlarını ön plana alan Razer Raion Fightpad, kolay taşınabilir olması ile ön plana çıkıyor. Ürünün yurtdışında bilinen fiyatı yaklaşık 100 Amerikan doları. Oyun sektöründe bir döneme damgasını vuran dövüş oyunlarını oynama keyfini artıracak bu aksesuar, meraklısı için ideal.  

Artılar: 

Tasarım 

R1 ve R2 tuşları 

Fiyat 

Exit mobile version