Rampage Hostege 7.1  

Giriş seviyesi olarak adlandırılan oyuncu kulakları arasında son dönemlerde yoğun bir rekabetin olduğunu görüyoruz. Rekabetin artmasıyla birlikte giriş seviyesindeki oyuncu kulaklarının da fiyatlarında yükseliş başladı. Bu sebepten dolayı oyun severlerin bütçelerini çok sarsmayacak. Ayrıca, kullanırken de pişman etmeyecek kulaklık bulmak epey zorlaştı. Bütçeye uygun bir kulaklık arayışına başlamadan önce, bir oyuncu kulaklığından neler bekliyoruz, olmazsa olmazlarımız neler bunları belirleyerek arayışa başlamalıyız. İnceleme konuğumuz olan Rampage Hostage 7.1 oyuncu kulaklığının fiyatı günümüzde 270 TL’den başlamakta.

Rampage Hostage kulaklığın en gözde özelliklerinden birisi 7.1 sanal ses desteğinin bulunması. Giriş seviyesindeki diğer kulaklıklarla karşılaştırdığımız zaman 7.1 sanal ses desteğini en iyi sağlayan kulaklık olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Oyun içerisindeki patlama ve atış sesleriyle oyuna odaklanmayı oldukça kolaylaştırırken müzik dinlemek istediğiniz zamanlarda da performansı ile bizi oldukça memnun bıraktı.  

 


İlginizi Çekebilir: BenQ TK700STi incelemesi


 

Şık Tasarım 

Oldukça şık bir tasarıma sahip olan bu kulaklıkta fiyatı düşürmek amacıyla plastik kullanmışlar. Kulaklığın dış yüzeyi metalik ızgara ile kaplamışlar. Ayrıca gökkuşağı desenine sahip RGB ışıklandırma ile albenili bir görüntüye sahip. Kulak köprüsünün kenarlarında bulunan kırmızı dikişler ile renklendirilerek cezbedici bir görüntüye imza atmış. Kulaklığın köpsünün iç bölümünün yumuşak pedle  kaplanması ihmal edilmemiş. Kulaklarınızın hava almasını ve rahat etmesini sağlamak amacıyla kulak pedleri deri benzeri bir madde kullanıyor. Kulak pedlerinin üzerinde bulunan delikler ile uzun süreli kulaklık kullanımlarında kulakların terlemesini engellenmiş. 

Rampage Hostage kulaklığı denediğimiz süre içerisinde rahatlık ve konfor olarak beklentilerimizi tamamen karşıladığını çekinmeden söyleyebiliriz. Kulaklığı, başa tam ayarlamak için aşamalı metal kızaklar da var. Böylece, kulaklığı takıp çıkartırken oldukça esnek olması sebebiyle kırılma gibi endişelerin önüne geçilmiş.  Ses izolasyonunu da yok sayılamayacak kadar başarılı bir şekilde sağlıyor.  

Kulaklıktaki mikrofonun sabit kalmaması ve esnek bir yapıda olması oldukça önemli. Tüm oyun severlerin olmasını istediği bir özellik. Rampage, mikrofonu kullanmak istemediğiniz zamanlarda bizlere mikrofonu çıkartma imkanı sağlıyor. Mikrofon üzerinde bulunan filtre ile konuşma sırasında sıklıkla yaşanan ses patlamalarının önüne geçilerek sesinizin karşı tarafa maksimum seviyede net iletilmesini sağlıyor.  

Kulaklık bizlere 2.1 metre uzunluğunda örgü kablosu ile sağlam olduğunu gösterirken kablo üzerinde; ses ayarı, mikrofonu açma ve kapatma, RGB ışıklandırmayı kontrol etmek amacıyla tuşlara sahip. RGB ışıklandırmayı kontrol eden tuş ile ışıklandırmayı kapatma, sabitleme ve gökkuşağı renklerinin dönmesini sağlama imkanı sunuluyor. Işıklandırma konusunda tek olumsuz özellik ışıklandırmayı değiştirmenin mümkün olmaması diyebiliriz. 

 

Son olarak 

Rampage Hostage 7.1 oyuncu kulaklığı giriş seviyesi için oldukça başarılı bir donanıma ve tasarıma sahip. Ses performansı ve kulak içi pedlerin konforu sayesinde uzun süreli kullanıma uygun. Ayrıca, rahatsız etmemesi sayesinde parasının hakkını sonuna kadar veriyor. 

 

Artılar: 

Fiyat Ram

Tasarım 

Işıklandırma 

Detaylı sesler 

Exit mobile version