r/Place Nedir? Nasıl Çalışır?

r/Place nedir, nasıl çalışır, neden bu kadar olay oldu? Bir iki gündür internet kullanıcılarının kafasında yer alan bu soruları yanıtladık.

r/Place Nedir? Nasıl Çalışır?

Reddit’teki r/Place nedir, Place’te nasıl çizim yapılır? Bu aslına bakılırsa yenilerde ortaya çıkmadı. Kuruluşu birkaç sene öncesine dayanıyor. Sorun şu ki hiçbir zaman kalıcı olmadı. Reddit, bunu sadece 2017 yılında 1 Nisan’a özel olarak getirdi.

O günden beri Reddit kullanıcıları, Place’in tekrar dönmesini istiyordu. Görünüşe bakılacak olursa Reddit, kullanıcıların bu isteğini geri çevirmedi ve en nihayetinde dünyanın gözü Place’e çevrildi.

Place adlı subreddit’te yer alan piksel tabanlı oyun hakkında daha önceden hiçbir bilginiz yoksa bütün gerekli bilgilere aşağıdan ulaşabilirsiniz.

r/Place Nedir?

Place, kullanıcılara temelde boş bir tuval sunan ancak kullanıcıların pikselleri çeşitli renkler kullanarak doldurabileceği bir oyuna sahip olan bir subreddit’tir. Reddit kullanıcıları, tuvalin üzerine belirli bir süre boyunca çaba sarf ederek yeni bir çizim yapabilir.

Bu subreddit aslına bakılacak olursa Reddit tarafından 2017 yılında 1 Nisan Şaka Günü için hazırlanmıştı. Şirketin sunduğu oyun o kadar popüler hâle geldi ki subreddit’e geri getirilmesi kaçınılmazdı. Dijital sanat etkinliği her ne kadar kalıcı olmasa da şirket de bu popülerlik hakkında aynı düşünceye sahiptir.

Şirketin paylaştığı bilgilere göre 2017 yılında böylesine bir dijital sanat eserinin oluşturulmasında 1 milyonun üzerinde Reddit kullanıcısının katkısı oldu. Tabii ki bu çabucak bir rekabet etme aracına dönüştü.

Topluluklar, kendi çizimlerini bu dijital sanat eserine yerleştirmek ve korumak için büyük bir mücadele vermeye başladı. Bunun sonucunda ise Place bir tür bölge ele geçirme oyununa dönüştü. Çizimini korumak isteyen topluluklar, çizimin başkaları tarafından dağıtılmasını engellemek için Place’e mümkün olduğunca çok zaman ayırmaya başladı.

r/Place Nasıl Çalışır?

Place’in mantığı oldukça basittir. Kullanıcılara küçük piksellerden oluşan büyük bir tuval sunuluyor. Bir hesabı olan her Reddit kullanıcısı, belirli bir bölge seçip o bölgede çizimini sergilemek için çalışmalarına başlayabiliyor.

Oyunun zorlayıcı bir tarafı varsa o da bir pikselin sadece 5 dakika bir yerleştirilebilmesidir. Bunun haricinde pikselin rengini, yerini seçmekte tamamen özgürsünüz. Ne var ki siz bir pikseli doldurmaya çalışırken başka biri o pikselin üzerini çalışmanın orijinal rengini kullanarak kapatabilir.

Tuval gerçek zamanlı olarak değişir. Siz sanat eserini incelerken başka birinin doldurduğu pikseli görebilir ve buna göre adım atabilirsiniz. Bir çiziminiz varsa ve başka bir kişi piksellerinizden birinin üzerini rastgele bir renkle kapattıysa orijinal rengi kullanarak o pikseli eski rengine kavuşturabilirsiniz.

Exit mobile version