Qualcomm Snapdragon 888 Plus İşlemcisini Duyurdu

Qualcomm, MWC etkinliğine günler kala Snapdragon 888 Plus işlemcisini duyurdu. Şirketin bu işlemciyi çıkaracağının söylentilerini daha önce duymuştuk. Bugün ise resmi olarak karşımıza çıkıyor. İşte özellikleri!

Yeni işlemci, standart 888 modeli ile oldukça benzer özelliklere sahip. En büyük fark ise saat hızının 2.995 GHz’e yükseltilmesi. Snapdragon 888+ şirketin iddialarına göre yapay zeka motoru (AI) ve işleme gücünde geliştirmeler ile geliyor. AI, işlemcideki en önemli özellik olarak karşımıza çıkıyor. Oyun içi sohbetin gerçek zamanlı çevirisini sağlıyor. Ayrıca video yükseltme özelliği, veri tüketimini artırmadan video çözünürlüğünü artırıyor.


Benzer İçerik: Windows 11 İle Android Uygulamaları Bilgisayarlara Geliyor


Qualcomm Snapdragon 888+ özellikleri

Bunun yanında yapay zeka, fotoğrafçılığınızı otomatik olarak iyileştirebiliyor. Özneler ve arka planlar gibi çekimin tek tek yönlerini tanıyabiliyor, izole edebiliyor ve optimize edebiliyor. Şirket yeni işlemcisinde bu konuda oldukça iddialı.

Şirketin iddiasına göre yükseltilmiş Kryo 680 CPU, gücü korurken sorunsuz performans için 3.0GHz hızında çalışacak. Ayrıca işlemci, oyun ve içerik oluşturma gibi karmaşık cihaz içi etkileşimler için ideal olduğunu iddia ediyor.

Yeni 888+ model işlemci, yüzde 20 oranında yapay zekayı geliştiriyor. Ayrıca 32 TOPS, 888+’nın özellikle görüntülü aramalarınızı daha sürükleyici hale getirmek için çalışan birden fazla sinir ağını aynı anda çalıştırmasını sağlıyor. Yapay zeka süper çözünürlüğünden, istenmeyen sesleri bastıran yapay zeka tabanlı gürültü engellemeye kadar pek çok yenilik ile geliyor.

3. nesil Snapdragon X60 5G Modem-RF Sistemi, 7,5Gbps’ye varan indirme hızlarıyla küresel 5G bağlantısını destekliyor. Ayrıca FastConnect 6900 Mobil Bağlantı Sistemi, kalabalık alanlarda bile güvenilir eğlence için çoklu gigabit Wi-Fi 6 ve Wi-Fi 6E hızlarının yanı sıra gelişmiş çok kullanıcılı trafik yönetimi özellikleri sunuyor.

8K kodlama ve kod çözme özellikleri, sorunsuz ve büyük veri tüketimi olmadan ultra ayrıntılı video yakalama ve görüntülemeye olanak tanıyacak. Ayrıca Qualcomm Spectra 580 ISP, saniyede 2,7 gigapiksele kadar paralel işleme ile 4K HDR videoların veya 28 MP fotoğrafların eşzamanlı üçlü çekimini destekleyecek.

Qualcomm Snapdragon 888

Snapdragon Elite Gaming özellikleri arasında dokunma gecikmesini yüzde 20’ye kadar azaltan Game Quick Touch mevcut. Ek olarak gerçek zamanlı olarak en son grafikler ve performans güncellemeleri için güncellenebilir sürücüler mevcut. Ayrıca, Doğal Dil İşleme, oyun oynarken akıllı, sezgisel kontrol için duyarlı sesli komutlar sağlıyor.

Snapdragon 888 Plus işlemcisinden güç alacak telefonlar

Asus, Motorola, Xiaomi ve vivo temsilcileri, akıllı telefonlarında yeni Snapdragon 888+ işlemcisini kullanacaklarını şimdiden onayladılar. Yeni işlemciye sahip cihazların 2021 yılının üçüncü çeyreği gibi erken bir tarihte piyasaya çıkmasını bekliyoruz.

Exit mobile version