Qualcomm Snapdragon 480 5G duyuruldu

Qualcomm, şirketin en yeni 5G özellikli işlemcisi ve Qualcomm’un bugüne kadarki 5G çabalarının çoğundan çok daha ucuz olma eğiliminde olan Android cihazlarına güç sağlayan Snapdragon 4 serisi yongalarının ilki olan Snapdragon 480 5G yonga setini resmi olarak duyurdu.

QUALCOMM SNAPDRAGON 480 5G DUYURULDU

5G’li 4 serisi bir çipin haberi ilk olarak IFA 2020’de yayınlandı. Ancak bugünkü duyuru, yeni işlemci için ilk gerçek ayrıntıları işaret ediyor. Snapdragon 480, hem mmWave hem de 6GHz altı ağları destekleyen entegre bir Snapdragon X51 modeme sahiptir.

WhatsApp Beta ile grup sohbetine önemli özellik!

5G’nin 4 serisine eklenmesi, yeni nesil ağ standardını tüm dünyadaki kullanıcılar için daha erişilebilir hale getirmede henüz en büyük faktörlerden biri olabilir. Şu anda, çoğu 5G telefon 500 $ ‘dan daha pahalı olma eğilimindedir. Teknoloji genellikle orta seviye ve amiral gemisi telefonlarla sınırlıdır. Ancak Qualcomm, Snapdragon 4 serisi serisine ekleyerek, üreticilerin 125 ila 250 dolar aralığında en ucuz telefonlarına 5G’yi kolayca eklemelerini mümkün kılıyor. Bu, 2021’in gerçekten bütçeye uygun 5G telefonların geldiği yıl olabileceği anlamına gelir.

Ancak Snapdragon 480, 5G desteği nedeniyle sadece ilgi çekici değil. Aynı zamanda selefi Snapdragon 460’a kıyasla performansta büyük bir sıçrama sunmayı vaat ediyor. Qualcomm, özellikle Snapdragon 480’in eskisinin iki katı performans sunması gerektiğini söylüyor. AI görevleri için yüzde 70 iyileştirme ile hem CPU hem de GPU için model. (Özellikle, yeni Adreno 619 GPU, Kryo 460 CPU ve Qualcomm Hexagon 686 yonga setleri aracılığıyla.)

Ayrıca, geçmiş premium Snapdragon ürünlerinden aktarılan ve ilk kez bütçe çizgisinde ilk kez görücüye çıkan birkaç özellik var. Snapdragon 480, 8nm işlemi kullanan ilk 4 serisi yongadır. Quick Charge 4 Plus’ı ilk destekleyen, 120fps FHD + panelleri ilk destekleyen, ilk 64 megapiksel hareketsiz görüntüler sunan ve bir üçlü sunan ilk 4 serisi yongadır. Aynı anda üç adede kadar fotoğraf çekebilen üçlü kamera entegrasyonu için ISP. Yine, bunların hiçbiri yeni özellikler değil. Ancak bütçe fiyatlı telefonların yapabileceklerini büyük ölçüde genişletmeleri gerekiyor. Özellikle CPU ve GPU’ya gelen performans iyileştirmeleriyle birleştirildiğinde.

QUALCOMM SNAPDRAGON 480 İÇEREN İLK TELEFONLAR NE ZAMAN GELECEK?

Snapdragon 480 içeren ilk telefonların 2021 yılının ilk çeyreğinde gelmesi bekleniyor. Vivo, Oppo, Xiaomi, Motorola ve HMD’nin Nokia’sı, önümüzdeki aylarda yeni çiple çalışan telefonları piyasaya sürmesi beklenen başlıca şirketler arasında yer alıyor.

Exit mobile version