PUBG’nin ismi artık ‘PUBG: Battlegrounds’

PUBG, yani PlayerUnknown’s Battlegrounds’ın yeni bir adı var. Artık PUBG: Battlegrounds olarak adlandırılıyor. Bu da teknik olarak onu PlayerUnknown’s Battlegrounds: Battlegrounds yapıyor. Görünüşe göre yayıncı Krafton, değişikliği sessizce Temmuz ayında yapmış. Görünüşte, “ATM makinesine” benzeyen bir yeniden markalama gibi duruyor. Ancak kararın arkasında makul bir mantık var gibi görünüyor.


İlginizi Çekebilir: PUBG’den yeni rekor! PUBG: New State için 17 milyonluk ön kayıt


Yayıncı, PC Gamer’a “Krafton, evreninde yer alan çeşitli yeni deneyimlerle PUBG markasını aktif olarak genişletiyor. PlayerUnknown’s Battlegrounds’ı PUBG: Battlegrounds olarak yeniden adlandırmak, bu vizyonu gerçekleştirmemizde ilk adımdır. Serideki ek oyunlar, yakında çıkacak oyunumuz PUBG: New State’de gördüğünüz gibi PUBG adını taşıyacak.” dedi.

Serinin bir sonraki oyunu PUBG: New State, fütüristik bir ortama sahip mobil bir oyundur. Dead Space’in yaratıcılarından bir korku oyunu olan Callisto Protocol de seriye bağlı. Yine de, isim henüz PUBG önekiyle tartılmadı.

PUBG: Battlegrounds ismi diğer oyunlar için mantıklı görünüyor

Birçok oyuncu yıllardır orijinal oyuna basitçe PUBG adını verdi. Yolda daha fazla oyun olduğu için onu biraz farklılaştırmak mantıklı. Yeniden markalama, oyunu, özellikle de şeytan PlayerUnknown’ın gerçekte kim olduğunu bilmeyenler için, aynı derecede şaşırtıcı eski başlıktan uzaklaştırıyor. Brendan “PlayerUnknown” Greene, bir ARMA 2 modu oluşturdu. Ardından PUBG’nin gelişimine öncülük ederek battle royale çılgınlığını başlattı. 2019 yılında oyunu bıraktı.

Yine de Krafton, olağanüstü başarılı oyuna başka bir garip isim vermek yerine kelimenin tam anlamıyla başka bir şey diyebilirdi. Basitçe PUBG veya PUBG: OG veya PUBG: Where Are Dropping daha iyi olurdu.

Bu arada, PUBG: Battlegrounds, oyunun K-pop megastarları Blackpink ile işbirliğini kutlamak için bir hafta boyunca ücretsiz oynanıyor. 10 Ağustos ile 16 Ağustos arasında oynamak size bir kuruşa mal olmayacak.

Sızdıran PlayerIGN’e göre, Krafton o haftayı suları test etmek ve potansiyel olarak oyunu oynaması ücretsiz hale getirmeden önce “oyuncu tepkilerini ölçmek” için kullanıyor. PUBG: Mobile, Fortnite, Apex Legends ve Call of Duty: Warzone gibi rakip battle royale oyunları gibi ücretsizdir.

Exit mobile version