PUBG 10.2 güncellemesiyle yeni itibar sistemi getirdi

PUBG oyununda bazen oyuncular her zaman kurallara uymaz. Yapsalar bile, etrafta olmak her zaman arkadaş canlısı değildir. Haksız taktikler, kaybetmeye yönelik kötü davranışlar ya da takım arkadaşlarına en çok ihtiyaç duydukları anda yardım etmemek olabilir. Bu sorunlar çoğunlukla her çevrimiçi nişancı oyununda yaşanıyor, ancak PUBG Corporation’ın bir düzeltmesi var gibi görünüyor. 10.2 güncellemesinin bir parçası olarak, PUBG bir itibar sistemine kavuşuyor. Nasıl çalıştığı çoğunlukla oldukça basittir.

PUBG 10.2 GÜNCELLEMESİNDE GELEN İTİBAR SİSTEMİ NASIL ÇALIŞACAK?

Yama 10.2’nin bir parçası olarak (şu anda oyunun test sunucularında yayında) gelen PUBG, yakında Takım Bulucu’daki profilinizin yanına 0-5 arasında bir sayı atacak. Olası takım arkadaşlarınıza oynamanın ne kadar keyifli olduğunu bildirecek. “Zehirli veya başka türlü rahatsız edici davranışlar” göstermediğiniz sürece, bu sayı, maçları tamamladıkça oyun boyunca düzenli olarak artacak.

Elbette, eğer bir pislikseniz, takım arkadaşlarınız rapor verdikçe itibar seviyenizin düştüğünü görebilirsiniz. Düzenli olarak maçları terk etmek de maçın düşmesine neden olur. Hile yapmaktan şikayet edilirken, suçlu bulunmanız ve yasak almanız itibarınızı sarsar.

PUBG Corp, “Oyun içi etkileşimleri sağlıklı tutmak bizim için önemli. Battlegrounds’da tutkuların yükselebileceğini biliyoruz, ancak zehirli davranışlar asla haklı gösterilmez.” diye yazdı.

Stardew Valley güncellemenin ardından rekor kırdı!

Bu bir başlangıç, ancak şu anda Overwatch gibi oyunlardaki benzer sistemlerle karşılaştırıldığında yetersiz kaldığını düşünülüyor. Bu oyunun onaylarının aksine, PUBG itibarı, oyununuzu olumlu yönde etkileyen oyuncuları doğrudan ödüllendirmenize izin vermez. Ganimet ile iyi davranışları teşvik etmez. Bunun yerine, yanlarında düşük tekrarlı takım arkadaşları istemeyen akranlar tarafından yargılanmaktan kaçınmayı umuyorsunuz.

10.2 Güncellemesi ayrıca şık bir yeni hotrod, Coupe RB ve hasta motosiklet atlamaları yaparken yeni dublör ifadeleri ekleyecek. Dereceli oyun, artık belirli durumlarda erken ayrılmanıza izin verme konusunda biraz daha cömert ve güncellemenin resmi yama notlarında ayrıntılı olarak açıklanan birçok küçük değişiklik var. PUBG’nin önceki yaması geçecek bir şeyse, bu güncellemenin önümüzdeki birkaç hafta içinde canlı sunuculara ulaşmasını bekleyin.

Exit mobile version