PlayStation 5’in beş yıllık satış tahmini açıklandı

Rakuten Menkul Kıymetler Ekonomik Araştırma Enstitüsü’ndeki Japon analist Norio Imanaka, yeni yayınlanan makalesinde PlayStation 5 oyun konsolunun önümüzdeki 5-6 yıl içerisinde toplamda 200-300 milyon adet satışının gerçekleşeceğini söyledi. Japon analist Imanaka, PlayStation 5 ile ilgili daha da büyük sayıları tahmin etti. Bu durum da muhtemelen konsol savaşını tamamen bitireceği anlamına geliyor.

PC KULLANICILARININ YERİNİ PLAYSTATION 5 ALACAK

Konuya oldukça iyimse bakan Japon analist, Sony’nin yeni nesil konsolunun PC’nin yerini alacağını iddia ediyor. Bu durum da dolayısıyla kullanıcı tabanını konsolun yaşam döngüsü boyunca büyük ölçüde genişletmesi ile eSpor sahnesine hakim olabileği anlamına gelir. Imanaka, NBA hayranlarının Nike’tan ayakkabı istediği gibi, eSpor hayranlarının da PS5’i isteyeceğini ve bu nedenle Sony’nin 5-6 yıl içinde 200-300 milyon PS5 birimi satmasının beklendiğini yazıyor.

PLAYSTATION 5’İN TÜRKİYE FİYATI

Rakuten Menkul Kıymetler Ekonomik Araştırma Enstitüsü’ndeki Japon analist Norio Imanaka’nın makalesinde şu ifadelere yer veriliyor:

Esports, yalnızca profesyonel oyuncular için değil aynı zamanda amatör sporcular ve seyirciler için de hızlı ve gelişmiş video işleme yeteneğine sahip bir donanım talep ediyor. Yüksek özellikli, düşük fiyatlı PS5 günümüz oyunları içindir. Bu oyun konsolu kişisel bilgisayar yerine e-spor için uluslararası standart bir makine haline geldi.

PS2 SATIŞININ 4-5 KATINA ULAŞABİLİR

200 – 300 milyon PS5 birimi satmak Sony için zaten büyük bir başarı…Analist verilerin konsolun kullanım ömrü boyunca 600-700 milyon adede kadar satış yapabileceğini gösterdiğini söyledi. Ayrıca daha da ileri giderek bu oyun konsolunun PS2 satış sayısının 4-5 katına ulaşacağını iddia etti.

Veriler, PS5 sayısının gelecekte 600 milyon veya 700 milyona, yani evdeki video oyun konsolları için şimdiye kadarki en yüksek sayı olan PS2 sayısının dört veya beş katına ulaşabileceğini gösteriyor. İmanaka, “Geriye dönük uyumlu PS4’ten transfer sayısı 120 milyon civarındaysa ve 100 milyondan fazla e-spor yarışması nüfusu ve 400 milyon seyirci nüfusu eklenirse PS5 toplamda PS4’ün 6 katı satış rakamına ulaşacaktır.

PLAYSTATION 5’İN ARAYÜZÜ

OYUN ENDÜSTRİSİ SONLANDIRICISI

Makale ayrıca Sony’nin yakında çıkacak olan yeni nesil konsolunun oyun endüstrisinin “sonlandırıcısı” olma potansiyeline sahip olduğunu belirtiyor. Sony, Microsoft ve Nintendo arasındaki uzun süredir devam eden konsol savaşını sona erdirdiğini belirtiyor.

Exit mobile version