PS5 Oyunlarında Sonraki Raunt 

Korku, spor, macera, aksiyon ve daha fazlası… Bilinen serilerin devamı niteliğindeki oyunlardan tutun, yeni ve özgün yapımlara dek geniş bir oyun yelpazesi. Ayrıca Sony’nin yeni nesil oyun konsolu PS5 için gümbür gümbür geliyor. İşte, sizin için derlediğimiz oyunlardan bazıları hakkında en son bilgiler ve dedikodular…  

Stray 

BlueTwelve Studios’un elinden çıkacak olan Stray, ilginç PS5 yapımında. Robotlarla dolu bir dünyada kedi olarak kendinizi bulacaksınız. Şaka değil. Dünya, tamamen bir kedinin perspektifinde görünecek. Böylece arabaların altından veya tel aralıklardan geçebilen, çatılara çıkabilen bir kedinin yapabildiği pek çok şeyi yapabilirsiniz.  

Gelen bilgilere göre oyunun geliştirici ekibinin büyük çoğunluğu kedi sahiplerinden oluşuyor. Ayrıca yaptıkları açıklamada kendi sahiplendikleri kedilerden ilham aldıklarını ifade ediyorlar.  

Açıkça söylemek gerekirse hep merak ettiğimiz bir konuydu. NewTech ofisinde kedi sahipleri ağırlıklı. Bu yüzden, kedi-görüşü temalı bir yapım geliştirilse nasıl olurdu diye konuşurduk. Nihayet birileri beklentilere yanıt verdi…  

Far Cry 6  

Tropik ada ülkesi Yara’da geçecek olan bu oyunda, mevcut diktatörlük rejimine baş kaldıran savaşçı Dani Rojas’ı oynayacaksınız. Ayrıca adanın zalim diktatörü Anton Castillo’nun hakimiyetine son verebilmek için bir savaşçı grubuna önderlik edeceksiniz. Bu yapımda ada atmosferi “zamanda sıkışıp kaybolmuş” şeklinde tanımlanıyor. Ayrıca henüz oyunla ilgili fazla detay bulunmasa da Far Cry’in sahip olduğu açık dünya mekaniklerinden faydalanılacağını tahmin edebiliyoruz.  

God of War 2: Ragnarok  

Vikings dizisi, bin yılı aşkın süre öncesinde kuzeyi ürkütücü sahiplerinin yaşamlarını günümüze taşıdı. Devam eden süreçte birçok farklı dizi ve film geldi. Ayrıca oyun denemeleri de oldu ama bu alanda muhteşem bir yapımla henüz tanışmadık. İşte God of War 2: Ragnarok, bu boşluğu dolduracak.  

Evet, Ragnarok geliyor! Birçoğunuz için popüler yapımlardan biri daha PS5 dünyası için yolda. Ayrıca Sony tarafından yayınlanan küçük bir teasar’da Kratos’un “Zaman yaklaşıyor, kendinizi hazırlayın” sözlerini net bir şekilde duyuyoruz.  

Oyunun bu yıl içerisinde PS5’e gelmesi bekleniyor. Diğer yandan bazı son oyunun bu yıl piyasaya sürülmesi neredeyse imkânsız. Böylece anlaşılan o ki, God Of War hayranları için heyecanlı bekleyiş devam edecek.  

Knockout City 

Knockout City Velan Studios geliştirecek EA ise dağıtımı yapacak. geleneksel yakantop oyununa dijital bir soluk getirecek gibi görülüyor. Arkadaşlarınızla bir takım oluşturabilir ve klan mücadelelerinde yakantop becerilerinizi gösterebilirsiniz. Üstelik sadece top atıp tutmaktan çok daha fazlasını sunuyor. Ayrıca bu oyun, çoğu uzmana göre Rocket League’e güçlü bir alternatif olabilir.   

Final Fantasy 7: Remake Intergrade 

Geçen yıl piyasaya giren oyun şimdi de PS5 için sırada bekliyor. Ayrıca yeni konsolun performans özelliklerinden sonuna kadar faydalanıyor olacak. Final Fantasy 7: Remake Intergrade, aynı zamanda Sinra Corp.’a sızma görevine sahip özel bir bölüm içeriyor.

Hogwarts Legacy 

1800’lü yıllara; Hogwarts Cadılık ve büyücülük Okulu’na tekrar hoş geldiniz. Hogwarts Legacy, sizi Harry Potter evreninde maceradan maceraya götürecek bir tür açık dünya RPG oyunu olarak tanımlanıyor.  

2022’nin PS5 oyunları listesine eklenen Hogwarts Legacy, J.K. Rowling’in kitaplarından daha önceki bir zamanı konu alacak. Oyunun geliştiricisi Avalanche’ın başkanı Adrian Ropp, yeni PS5’in sahip olduğu yeteneklerle, oyunun sürükleyicilik hissini önemli ölçüde arttırmayı amaçladıklarını ifade ediyor.  

Korkuyu, etrafınızı saran at adamların yaratacağı tedirginliği ve daha fazlasını hissedeceksiniz. Ayrıca bizleri, gerçekçilik algısı güçlü bir yapım olması bekliyor.  

PES 2022 

Konami 2019 sonu itibariyle Pro Evolution Soccer (PES) oyunları eFootball’u kullanmaya başladı. Hayranlar da artık “eFootball PES” ismini günden güne benimsediler. Üstelik, Konami tarafından gelen sızıntılar PES 2022’nin bir güncellemeden ibaret olmayacağını söylüyor. Ayrıca oldukça epik değişikliklerle geri döneceğini ifade ediyor.

 

Maalesef henüz bu heyecanlı ifadeyi destekleyecek ölçekte somut veriler bulunmuyor. Ayrıca küçük bir gelişmeyi sizlerle en azından paylaşmak istiyoruz. PES 2022 için lisanslanan ilk futbol takımı, Napoli oldu.  

Indiana Jones 

Yeni bir Indiana Jones oyunu üzerinde çalışmalar başladı. Bethesda Studio ve Lucas Film Gaming yapıma başladı. Üstelik yeni Indiana Jones hakkında küçük bir teaser mevcut. Fakat bu bile bize yeni oyun hakkında oldukça değerli bilgiler vermeye yetiyor.  

Oyun muhtemelen 1937 yılında ve Roma’da geçecek. Kronoloji bakımından Raiders of the Lost Ark ve Temple Of Doom’dan sonraya geliyor. Antik taşların göründüğü teaser, son olarak kayıp bir tepegöz ırkına işaret ediyor. Bethesda tarafı, daha fazla bilgi için beklememizi söylüyor.  

Elder Scrolls 6 

Elder Scrolls 6, E3 2018’de yayınladığı 37 saniyelik fragman dışında hakkında pek bir şey bilmiyoruz. Ancak bu kısacık fragman bile ortalığı dağıtmaya fazlasıyla yetti. Şu an için Bethesda Studios yeni Indiana Jones geliştirilmeye devam ediyor. Çıkış tarihi henüz belli değil. Yeni PS5’te bu oyunu deneyimleyeceğimiz kesin. Ayrıca PS6’yı görmeden Elder Scrolls 6’yı oynayabileceğiz.

Dragon Age 4 

Resmi olarak yapılan hiçbir duyuru olmamasına karşın yeni Dragon Age 4’ün PS5’e gelecek. Gerçi oyunun isminin Dragon Age 4 olacağı bile henüz belli değil. Şu an için elimizde bazı konsept fotoğraflar dışında hemen hemen bir şey yok gibi… Tek bildiğimiz yeni Dragon Age kaldığı yerden başlayacak. Ayrıca bir devam niteliğinde olacak.  

FIFA 22 

Futbol tutkunlarının vazgeçilmez oyunlarından biri olan FIFA 2022 de çeşitli sürprizlerle beraber hazırlanıyor. Şu an için sızıntılar fazla yok ve oyunun demosu da henüz tanıtıma sunulmadı. Öncelikli olarak kariyer modunda birtakım iyileştirmeler yapacalar. Ayrıca yeni FIFA 22’de spiker yorumları için özel geliştirmeler sunucak.  

FIFA 22’den beklenen bir diğer önemli geliştirme ise 2022 Dünya Kupası konseptinin oyuna taşınması. FIFA 18’de bunu yaptı ve EA, yeni dünya kupasını son oyununda geliştirmek için hazır. Ayrıca 2022 Dünya Kupası’nın Katar’da olması ve bunun Ortadoğu ülkeleri için bir ilk olacak. Böylece FIFA 22’de gelişmiş bir dünya kupası modu sürpriz olmayacak.  

Exit mobile version