Profesyoneller için En İyi 7 Grafik Tasarım Yazılımı

Blog kurmak, e-ticaret işi için ürün fotoğrafı düzenlemek ve daha birçok ‘tasarım konusu’ için Mac’inize yükleyeceğiniz yazılımların her biri altın değerinde. Öncelikle onlar işinizin bir parçası, ancak her ne kadar zirvenin sahibi olsa da Adobe’nin sunduğu sofistike programların dışında da iddialı alternatifler söz konusu. En nihayetinde ise en iyi grafik tasarım yazılımlarını seçmek hem müşterinizin marka kimliğini bir sonraki seviyeye taşır hem de sizin verimliliğinizi. İşte sizler için bir araya getirdiğimiz en iyi grafik tasarım yazılımları.

  1. Adobe Photoshop

  1. Adobe InDesign
  1. CorelDraw Graphics Suite

  1. Inkscape
  1. Sketch

  1. Adobe Illustrator

  1. Affinity Designer

Adobe Illustrator, Fresco, Photoshop ve diğer yazılımlarda yenilik zamanı!

Adobe Max 2020, geçtiğimiz aylarda “Herkes için Yaratıcılık” mottosuyla ilgilileriyle buluştu. Önceki Max konferanslarından farklı olarak, bu yılki etkinlik koronavirüs salgını nedeniyle sanal olarak gerçekleşti. Bu etkinlikte Adobe; Photoshop, Lightroom ve Premiere Pro dahil olmak üzere bilinen tüm ürünlerine bir güncelleme listesi getirdi.

San Jose, California merkezli şirket, iPad için Illustrator ve iPhone için Fresco gibi yeni ürünleri, mobil kullanıcılar arasında erişimini genişletmek ve yaratıcılığı artırmak için tanıttı. Adobe ayrıca, geçen yılki Max konferansında başlattığı “İçerik Özgünlüğü” girişimi kapsamında bir içerik ilişkilendirme aracının prototipini de tanıttı.

Bu yılki Adobe Max’te farklı platformlara da çözümler arayan insanlar için en büyük duyuru, iPad için Illustrator’ın piyasaya sürülmesi oldu. Uygulama, daha önce masaüstü kullanıcılarına sağlanan temel tasarım yeteneklerine dayanıyor. Ancak Adobe, Apple Pencil için destek ekleyerek bu deneyimi özellikle iPad kullanıcıları için değiştirdi. Ek olarak, iPad’de grafik tasarımını önemli ölçüde kolaylaştırmak üzere 18.000 yazı tipi ve yeni özellikler de eklendi.

Adobe ayrıca, Illustrator’ın masaüstü kullanıcıları için yeni bir “yeniden renklendirme” özelliği getirdi. Bu ekleme, kullanıcıların sadece tek bir tıkla renk temalarını değiştirmesine imkân sağlıyor. Cihazlar arası deneyim sağlamak için, özellikle de Masaüstü ve iPad arasında geçiş yapmak isteyen kullanıcılar için özel optimizasyonlar da bulunuyor. iPad için Adobe Illustrator, aboneliklerinde Illustrator’a sahip olan tüm Creative Cloud üyeleri tarafından kullanılabilir durumda.

iPad kullanıcıları için Illustrator uygulamasının yanı sıra Adobe, bu yılki Max’de iPhone için Fresco’yu da tanıttı. Başlangıçta geçen Eylül ayında iPad için mevcut olan ve Windows Touch cihazlarında Max 2019’da piyasaya sürülen boyama uygulaması, daha önce iPad ve Windows platformuna özel olan aynı işlevselliğe sahip olacak. Bununla birlikte, Fresco’nun arkasındaki Adobe ekibi, iPhone’un daha küçük ekranında kullanılabilir hale getirmek için genel deneyimi yeniden tasarladı.

iPhone kullanıcıları için gelen özelliklere ek olarak Adobe, kelimelerinizi yaratıcılığınızla birleştirebilmeniz için Fresco’ya metin desteği de getirdi. iPhone, iPad ve Windows Touch cihazlarında sorunsuz bir çoklu cihaz deneyimi sağlamak için bir bulut entegrasyonu da bulunuyor. iPhone kullanıcıları için Fresco uygulaması ücretsiz olarak indirilebilir. Fakat premium özellikleri için iPad için Fresco ve iPad için Photoshop ikilisini içeren 9.99 $’lık bir paket satın almanız gerekiyor.

Sensei desteği ile birlikte Adobe Photoshop, görüntünüzün tadını değiştirmenize izin vermek için gökyüzünü ön plandan ayıran bir gökyüzü değiştirme özelliği alıyor. Ayrıca yüksek seviye görüntü manipülasyonu sağlamak için makine öğrenme algoritmalarını kullanan sinir filtreleri de bulunuyor. Benzer şekilde, işinize dayalı kişiselleştirilmiş öneriler sunmak için AI kullanan bir “Keşfet” paneli de mevcut. Adobe ayrıca, görüntülerinizi geliştirmenizi sağlamak için yapay zekâ kullanan “Nesne Duyarlı Kenar Düzeltmesi” ve “Saç Düzeltmesi” seçeneklerini de ekledi.

Sensei’nin gücü yalnızca Photoshop ile sınırlı değil. “Konuşmadan metne” önizlemesini alabileceğiniz Premiere Pro’da da bu güçten faydalanabiliyorsunuz. Bu özellik, video içeriğinden konuşmanın transkripsiyonuna otomatik olarak erişmek için kullanılabilir. Ayrıca başlık ve altyazıları da rahatlıkla üretebilirsiniz. Benzer şekilde After Effects, nesneyi otomatik olarak izole etmenin yanı sıra bir nesneyi kare kare seçen ve izleyen Sensei destekli Roto Brush 2’yi de ekledi. 3D görseller oluşturmayı kolaylaştırmak için yeni 3D Gizmos ve geliştirilmiş kamera araçları da var.

Adobe ayrıca, Lightroom’u daha önceki “ayrık tonlamanın” yerini alan ve farklı renk dereceleri kullanarak resimlerinizin tonlamasını değiştirme olanağı veren gelişmiş renk derecelendirmesi ile geliştirdi. Renk derecelendirmesinin mevcut ayrık tonlama ile tamamen uyumlu olduğunu da vurgulamak gerekiyor.

Müjde!

Adobe 2020’de, Illustrator’ın masaüstü kullanıcıları için yeni bir “yeniden renklendirme” özelliği sundu. Bu ekleme, kullanıcıların sadece tek bir tıkla renk temalarını değiştirmesine imkân sağlıyor.

En iyi grafik tasarım yazılımlarını kullanmak hem müşterinizin marka kimliğini bir sonraki seviyeye taşır hem de sizin verimliliğinizi.

Photoshop’ta işinize dayalı kişiselleştirilmiş öneriler sunmak için yapay zeka teknolojisi kullanan bir “Keşfet” paneli bile mevcut.


 

Exit mobile version