POCO M3

POCO M3’ün kendi segmentinde görmeye alışkın olmadığımız tasarım detaylarına sahip olduğunu görüyoruz. Elbette ön yüzden bakınca pek çok yeni modelle benzerlik taşısa da sahip olduğu canlı renkler, kendi segmentinde eşine az rastlanır cinsten. Bunu en son Nokia Lumia modellerinde görmüştük ve yeniden piyasada canlı akıllı telefon renkleri görmek gayet güzel.

6.53 inç boyutunda IPS LCD panelle gelen bu modelde Full HD+/1080p+ çözünürlük sunulduğunu görüyoruz. Ön yüzeyin Gorilla Glass 3 ile korunduğu bu modelde arka yüzeyin parlak plastik bir malzemeyle kaplandığını, parmak izi ve leke izi bırakmadığını söylemeliyiz.

197gr ağırlık değerinin, 6.000 mAh pil gücüne sahip bir modele göre normal olduğunu ve gün içerisinde telefonu kullanmanın insanı zorlamadığını belirtmek gerek. USB-C bağlantı noktasına sahip olan telefon, ayrıca çift sim kart desteğini de bünyesinde barındırıyor.

Kamera tarafına baktığımızda POCO M3’ün arka yüzeyinde üçlü kamera dizilimine sahip olduğunu görüyoruz. 48MP ana kamera, 2MP geniş açı ve 2MP makro sensörleri sayesinde gündelik kullanım ihtiyaçlarınızı karşılamak için gayet yeterli. Ön yüzünde 8MP selfie kamerasının bulunduğu modelde, arka kamera ile 1080p 30 fps video kaydı yapılabiliyor.

Sırada telefonun performansı geliyor… Gücünü, Snapdragon 662 işlemcisinden alan POCO M3, 6 GB RAM ile donatılmış. 64 GB ve 128 GB olmak üzere 2 farklı depolama seçeneğine sahip bu model, 512 GB’a kadar hafıza kartı ile genişletilebiliyor. Android 10 işletim sistemini taşıyan bu model hem MIUI 12 arayüzüne hem de POCO Launcher arayüzüne sahip. Bu performanstaki bir telefondan bekleneceği üzere; Örneğin Call Of Duty gibi oyunlarda yüksek grafik ayarlarında oyun deneyimi yaşayabilirsiniz. Çift 4G SIM desteğiyle herhangi bir sinyal drop problemi yaşamadan telefonunuzu özgürce kullanabilirsiniz.

Son olarak pil tarafına geldiğimizde POCO’nun işi şansa bırakmadığını görüyoruz. Snapdragon 662 platformu zaten kendisini pil ömrü konusunda kanıtlamış bir platform olmakla beraber 1080p+ IPS panelde uzun saatler maksimum kullanım senaryolarında bile sizi yarı yolda bırakmayacak 6.000 mAh kapasiteli pille donatılmış. 18W hızlı şarj adaptörüyle gelen telefon 0’dan %50 şart seviyesine 50 dakikada ulaşıyor. POCO, böylelikle uzun ve zorlu kullanım senaryolarında oldukça avantajlı bir konuma yükseliyor.

Sonuç olarak POCO M3 uygun fiyatlı fakat canlı ve özgün bir tasarıma sahip. Orta segmentte kabul ettiğimiz performans verileri sunan bu model, yüksek pil gücüyle öne çıkıyor. Gündelik kullanım için ve özellikle genç kullanıcılar için başarılı bir model olduğunu düşünüyoruz.

Artılar:

Fiyat

Ekran

Tasarım

Performans


 

Exit mobile version