PlayStation Plus Eylül 2021 gelmesi beklenen ücretsiz oyun

Herhangi bir ay için ücretsiz PlayStation Plus oyunları söz konusu olduğunda; Sony‘nin oluşturduğu belirli kalıplar sayesinde hayranlar ne bekleyecekleri konusunda oldukça iyi bir fikre sahipler. Örneğin, hayranlar genellikle bir sonraki ücretsiz PS Plus oyununun her ayın son Çarşamba günü duyurulmasını bekleyebileceklerini biliyorlar. Dizinin neredeyse kesinlikle iki ücretsiz PS4 oyunu ve bir PS5 oyunundan oluşacağını biliyorlar. Sony’nin ücretsiz PS Plus oyunlarıyla oluşturduğu ve Eylül 2021’deki ücretsiz PS Plus oyunlarından birini planlanandan çok daha önce ortaya çıkarabilecek başka bir model daha var.


İlginizi Çekebilir: PlayStation 5 21.01-03.21.00 güncellemesi yayınlandı


Sony, geçtiğimiz Kasım ayında piyasaya çıkar çıkmaz PlayStation 5 konsolu için ücretsiz PS Plus oyunları yayınlamaya başladı. İlk ücretsiz PS Plus PS5 oyunu Bugsnax oldu. Sony, o zamandan beri PS5 için bir dizi ücretsiz PS Plus oyunu yayınladı. Hemen hemen hepsinin ortak bir yanı vardı. Neredeyse hepsi yepyeni oyunlardı. Aynı anda PS Plus ve PS5’te piyasaya çıktılar. Bu kuralın bazı istisnaları vardır. Ancak pek fazla değildir. Ücretsiz PS5 PS Plus oyunlarının çoğu gerçekten de yeni sürümlerdir.

Artık Xbox ücretsiz Games with Gold’un aksine Sony, yeni ay gelir gelmez yeni PS Plus oyunlarını piyasaya sürmüyor. Aksine, yeni PS Plus oyunları, PlayStation Store’un güncellendiği ayın ilk Salı gününe kadar eklenmez. Eylül ayı için ayın ilk Salı günü 7 Eylül Salı günüdür. O gün çıkan yeni oyun sürümlerine bakıldığında; bir oyun, Eylül 2021 için ücretsiz bir PS Plus oyunu olma ihtimalini yüksek tutuyor.

FIST: Forged in Shadow Torch, Eylül 2021 için Muhtemel Ücretsiz Bir PlayStation Plus Oyunu

PS5 için ücretsiz PS Plus oyunları söz konusu olduğunda Sony’nin şu ana kadar oluşturduğu kalıplara dayanarak; FIST: Forged in Shadow Torch’un Eylül 2021’in ücretsiz oyunlarından biri olması kuvvetle muhtemel… FIST: Forged in Shadow Torch’un çıkış tarihi 7 Eylül, yani yeni PS Plus oyunlarının hizmete eklendiği gün piyasaya sürülecek. Daha önce de belirtildiği gibi Sony, ücretsiz PS5 PS Plus oyunlarını yepyeni oyunlar haline getirmek için net bir model oluşturdu.

Sadece bu da değil, FIST: Forged in Shadow Torch zaten PlayStation markasıyla yakından ilişkili. Aslında oyun, Sony’nin FIST için çıkış tarihini ve PlayStation konsolu ayrıcalığını doğrulayan bir fragman yayınladığı en son PlayStation State of Play etkinliğinde görücüye çıktı. FIST’in State of Play etkinliğinde yer alması ve PlayStation konsoluna özel olması; ücretsiz bir PS Plus oyunu olarak piyasaya çıkma olasılığını daha da artırıyor.

FIST oyunuyla ilgili detaylar

FIST’in tam olarak ne olduğunu merak edenler için, “dieselpunk” olarak tanımlanan bir tarza sahip, yandan kaydırmalı bir Metroidvania oyunudur. Başroldeki karakter, dev bir mekanik yumrukla donanan bir cyborg tavşanıdır. Öncül tuhaf gelse de, oyun etkileyici duruyor. Ayrıca genellikle hayranlar tarafından iyi izlenim aldı. Öyle olsa bile, bazılarının denemekte tereddüt edebileceği türden bir duvar oyunu… Bu nedenle potansiyel olarak PS Plus programına gelmesi, başka türlü yapamayacağı bir popülerlik düzeyine ulaşmasına yardımcı olacak.

Şimdi, FIST’in bu yazının yazıldığı sırada ücretsiz bir PS Plus oyunu olarak onaylanmadığını vurgulamak gerekir. Sony Eylül 2021 ücretsiz PS Plus oyunlarını 25 Ağustos Çarşamba gününe kadar açıklamayacak. Ancak oyun PS5 oyun yuvası için çok güçlü bir rakip gibi duruyor. PS Plus’ta ücretsiz PS5 oyunları söz konusu olduğunda tüm kutuları işaretliyor. Bu da dizinin bir parçası olmamasının şaşırtıcı olacağı noktaya kadar.

 

Exit mobile version