PlayStation 5’e Hazır mıyız? Bilinmesi Gerekenler…

Ultra yüksek hızlı SSD ile yıldırım hızında yüklemenin yanı sıra dokunsal geri bildirim, uyarlanabilir tetikler ve 3D Ses desteğiyle derinlemesine bir deneyim yeni nesil PlayStation 5 ile sizlerle. PlayStation konsolunun neler yapabileceğini baştan yazan özel CPU’nun, GPU’nun ve Entegre Giriş/Çıkış özellikli ‘ultra yüksek hızlı’ SSD’nin gücü, donanım tarafındaki çekirdek özellikler. PS5 konsol sistemlerinin özel entegrasyonu, içerik üreticilerinin verileri SSD’den çok yüksek hızlarda almalarını sağlayarak oyunları daha önce mümkün olmayan yöntemlerle tasarlamalarına da olanak tanıyacak.

Çarpıcı bir deneyim

İnanılmaz grafikler vadeden yeni PS5 oyunlarında, ışınların tek tek simüle edildiği ve gerçeğinden ayırt edilemeyen gölgelerin ve yansımaların oluşturulduğu yepyeni bir gerçekçilik seviyesi bizi bekliyor. Üstelik en sevdiğiniz PS5 oyunlarını dilerseniz göz alıcı 4K TV’nizde oynayabileceksiniz. Full HD’nin modası geride kaldı. 4K özellikli ekranlar için 120 Hz çıkış desteğiyle, uyumlu oyunlarda 120 fps’ye kadar yüksek çerçeve hızında pürüzsüz ve akıcı oyun deneyiminin keyfini çıkaracağız. Bitmedi, PS5 konsolları 8K Çıkışı destekliyor, böylelikle oyunlarınızı 4320p çözünürlüklü ekranınızda da oynayabilirsiniz.

Geriye dönük uyumluluk ve diğer öne çıkanlar

PS5 konsolunuzda PS4 oyunlarının geriye dönük kataloğunu oynayabilirsiniz. Diğer yandan belirli PS4 ve PS VR oyunlarında daha hızlı ve daha akıcı çerçeve hızlarının tadını çıkaracaksınız. Bu arada PS4 oyunlarınızı dijital PS5 oyunlarına yükseltebilirsiniz. PS5 konsolunun oyun yayıncılarına sunduğu olanaklar sayesinde oyuncular, disk ve dijital PS4 oyunlarını dijital PS5 oyunlarına yükseltebilir.

 

VR deneyimi de üst seviyeye merhaba diyor. Desteklenen PS VR oyunlarının tadını çıkarmak için PlayStation VR’ınızı PS5 konsolunuza bağlayabileceksiniz. Kısa bir hatırlatma; PS VR’ınızı PS5 konsolunuzla kurmak üzere PS4 için PlayStation Camera ve PlayStation Camera adaptörü gerekli.

Dokunsal geribildirim ve dinamik tetik efektlerine sahip çığır açıcı yeni PS5 kontrol cihazıyla daha derin ve etkileyici bir oyun deneyimini keşfedeceğiz. DualSense kablosuz kontrol cihazı ayrıca, tümü ikonik ve rahat bir tasarıma entegre edilmiş dahili bir mikrofon ve oluştur düğmesi içerir. Sesin her yönden geldiği hissine kapılacağınız ses düzenleri ile oyun keyfiniz katlanacak. Tempest 3D AudioTech desteği olan oyunlarda, kulaklığınız veya TV hoparlörleriniz ile çevrenizdeki her şey gerçek anlamda hayat bulacak.

Tasarım beklentileri karşıladı mı?

Kalın ve iki renk tonlu tasarımıyla daha önceki PlayStation konsollarından radikal bir şekilde ayrışan PS5, iki seçenek ile sunulacak: Ultra HD Blu-ray disk okuyucunun bulunduğu standart model ve disk okuyucu bulunmayan dijital model ile oyuncular için seçim şansı söz konusu.

Konsolun dış görünüşü konusunda oyuncular tam olarak ikiye bölündüler. Kimi oyuncular bu yenilikçi tasarımı oldukça beğenirken, kimisi de abartılı ve saçma buldu. Ayrıca PlayStation 5’in bir de dijital versiyonu olacağını öğrendik. Buna benzer bir hamleyi daha önce Microsoft, Xbox denemişti. Optik okuyucu bulunmayan dijital versiyonda oyunlar sadece internetten indirilerek oynanabilecek.

Bu oyunları ‘satın alınacaklar’ listenize ekleyin

 

1- Marvel’s Spider-Man: Miles Morales

Özgün bir Spider-Man olmak için inanılmaz ve patlayıcı yeni güçlerinde ustalaşırken yeni kahramanımız Miles Morales’in yükselişini deneyimleyin.

2- Horizon Forbidden West

Gizemli yeni tehditleri gizleyen görkemli ancak tehlikeli bir sınır olan Forbidden West’e yolculuk ederken Aloy’a eşlik edin.

3- Ratchet & Clank: Rift Apart

Ratchet ve Clank ile boyutlar arası bir macerayı yaşayın.

4- Gran Turismo 7

Gran Turismo 7, 22 yıllık deneyimiyle size serinin tarihinin en iyi özelliklerini sunuyor.

5- Returnal

Bu üçüncü şahıs roguelike shooter oyununda sürekli değişen uzaylı gezegeninde kaos döngüsünü kırın.

6- Sackboy A Big Adventure

Arkadaşlarınızla birlikte efsanevi bir 3D platform macerasında Sackboy’a eşlik edin.

7- Deathloop

İki sıra dışı suikastçı arasındaki sonu gelmek bilmeyen mücadeleye katılın.

8- Godfall

PlayStation 5 için geliştirilen yeni yağmacı-dövüş oyununda ganimetler için ava çıkın ve efsanevi zırh setlerini kuşanın.

9- Demon’s Souls

Baştan aşağı yeniden tasarlanan bu yenilenen oyun, sizi Demon’s Souls’un tedirgin edici hikayesini ve acımasız dövüşlerini yaşamaya davet ediyor.

10- NBA 2K21

Sınıfının en iyisi grafikleri ve oyun deneyimi ile rekabetçi ve topluluk merkezli çevrimiçi özelliklerinin yanı sıra derin, çeşitli oyun modlarıyla NBA 2K21, Basketbolun Her Yerde olduğu NBA basketbolunu ve kültürünü tüm yönleriyle ele alan benzersiz bir deneyim sunuyor.

11- EA SPORTS FIFA 21

İster sokakta olsun ister stadyumda, UEFA Champions League ve CONMEBOL Libertadores de dahil olmak üzere FIFA 21, her zamankinden daha fazla oyun seçeneği sunuyor.

Uyarlanabilir tetikler 

Belirli PS5 oyunlarında oyun içi eylemlerin fiziksel etkisini simüle edebilen dinamik direnç seviyelerine sahip, etkileyici ve uyarlanabilir tetikleri keşfedin.

Eğlence ve içerik oluşturma

PS5 konsolunuz ile 4K Blu-ray diskleri etkileyici 4K TV’nizde izleyin (PS5 Digital Edition için geçerli değildir).

4K eğlence akışı

4K TV’niz ile PS5’te desteklenen favori uygulamalarınızdan 4K eğlence akışı gerçekleştirin.

 

İçerik oluşturma ve paylaşma

Oyununuza ait ekran görüntüleri ve videolar oluşturun. PlayStation Network’teki diğer oyuncularla veya dilediğiniz sosyal medya uygulamalarıyla paylaşın.

Olmazsa olmaz PlayStation 5 aksesuarları

Yeni nesil PlayStation aksesuarlarıyla oyunun sınırlarını zorlayabilirsiniz.

1- DualSenseTM şarj istasyonu

PlayStation 5 konsolunuza bağlamadan iki adede kadar DualSense kablosuz kontrol cihazını aynı anda şarj edebilirsiniz.

2- PULSE 3D™ kablosuz kulaklık

PS5 konsollarında2 3D Ses için hassas şekilde ayarlanmış kablosuz kulaklık ile rahatça oyun oynayın. USB Type-C  şarj etme özelliği ve gürültüyü önleyici iki mikrofona sahip bu kulaklıkla kristal netliğinde ses yakalama3 ile grubunuzun sohbetini kesintisiz sürdürebilirsiniz.

3- PS5 medya kumandası

Sezgisel bir düzenle PS5 konsolunuzda filmleri, akış hizmetlerini  ve daha fazlasını rahatça kontrol edin.

4- HD kamera

Sorunsuz, net, tam HD görüntü yakalamayla oyun videolarınıza ve yayınlarınıza3  kendinizi ekleyin.

5- PlayStation Camera adaptörü

PS VR destekli oyunları oynamak için PS5 konsolunuza PlayStation VR bağlayın. PS5 VR cihazını PS5 konsoluna kurmak için PS4 uyumlu PlayStation Camera ve bir PlayStation Camera adaptörü gerekmektedir (satın alınması gerekmez). Bir adaptörü nasıl talep edeceğinize dair detaylar, hazır olduğunda PlayStation.com adresinde yayınlanacaktır.

PlayStation 5, 4K Blu-Ray sürücüye ve Ray Tracing özelliğine sahip olacak.

Sony “Ready for PlayStation5 BRAVIA TV

Sony Europe, piyasadaki BRAVIA TV’ler arasında hangilerinin resmi olarak “Ready for PlayStation5” olduğunu ilan etti. Yeni “Ready forPlayStation5” etiketi, tüketicilerin, 2020 sonuna doğru piyasaya sunulacak olan yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5 için en ideal TV’yi seçebilmelerini kolaylaştırmak amacıyla Sony Interactive Entertainment (SIE) ile iş birliği içerisinde oluşturuldu.

Sony’nin ilk “Ready for PlayStation 5” TV’leri arasında üstün nitelikleriyle dikkat çeken XH90 4K HDR Full Array LED ve ZH8 8K HDR Full ArrayLED modelleri yer alıyor. XH90 4K’ya kadar olan çözünürlükteki oyun görüntülerini 7,2 milisaniye gibi çok düşük bir girdi gecikmesi (input lag) ile saniyede 120 kare (120 fps) olarak ekrana yansıtıyor. ZH8, hem 8K çözünürlükteki müthiş ayrıntılı görüntüleri ekrana yansıtma hem de 4K çözünürlükteki oyun görüntülerini saniyede 120 kare gibi süper-akıcı bir hızla sergileme yeteneğine sahip (destekleme niteliği PS5 oyununa göre farklılık gösteriyor). Her iki TV de PS5 konsolu ile olağanüstü akıcı oyun deneyimi sunuyor.

+ Genel olarak PS5’in iyi yönleri;

-Yeni nesil oyunlara ve oyunculuğa giriş yapıyoruz.

-Oyunların grafikleri muhteşem görünüyor.

-Xbox ve PlayStation arasındaki rekabet görünüşe göre oyunculara yarayacak.

– Kötü yönleri;

-Türkiye özelinde pahalı bir fiyatla geliyor,

-İlginç ve kimileri tarafından gereksiz görülen tasarımı


 

Exit mobile version