PlayStation 5 ve Yeni DualSense Controller

PlayStation 5 ile nihayet tanıştık. Nedir, ne değildir kısımlarını detaylı ürün incelemelerimizde ve NewTech dergisinde ilerleyen zamanlarda, daha yakından tanıdığımızda görebileceksiniz. Xbox Series X ile birlikte oyun konsollarında oyun konsollarının tasarımları, silüetleri radikal değişikliklere gitti lakin kimse bir Wi-Fi yönlendiricisine benzer bir ürün beklemiyordu. Bir diğer ‘ters köşe’ ise, halen fiziksel – geleneksel oyunlardan, Sony’nin halen vazgeçmemesi oldu. Standart PS5 ve Digital Edition varyasyonları, fiziksel disk sürücüsü içeriyor. Olumlu mu? Yorum size kalmış.

PlayStation 5 Özellikleri ve Altyapı

Donanım özelliklerini zaten CES fuarında tanıdık.  2019 yılı içerisinde tüketicilere tanıtılan AMD Zen 2 CPU ve AMD’nin ilgi çeken GPU teknolojisi olan RDNA 2 mimarisi, PlayStation 5 ile birlikte tekrar karşımızda. Beraberinde 16 GB’lık RAM ve ‘çok hızlı’ yorumuyla 825 HB SSD var. Bu bileşenler bizlere veri – tüketim dengesi odaklı bir ürün karşımıza çıkarıyor. Ve 4K oyunlar konusunda ciddi -encode-yeteneği veriyor. Ezcümle ile; 8K destekli, hem GPU’da hen CPU’da 10.28 teraflop frekans yeteneğinin yanısıra 4K’da 120Hz yenileme seviyesi ve SSD’de 5.5 GB/s performansı var. Etkileyici…

DualSense Controller ve Aksesuarlar

Kamera, headset kulaklık ve bunun yanısıra DualSense Controller, PS 5 lansmanının ara başlıklarıydı. Geçtiğimiz ay tanıtılan DualSense Controller, sizlere sürpriz gelmese de, Sony’nin gelenekselleşmiş oyun kumandası tasarım dilinin üzerine epey eklediğini ve aslında epey radikal değişiklikler yaptığı görülüyor. Kontrollörün sosyal paylaşım özellikleri, analog tuşların motor değişiklikleri ve frekans yeteneklerinin geliştirilmesi gibi detaylar var.  En büyük yenilik ise, L2 ve R2 tuşlarındaki ‘adaptive triggers’ olarak verilen oyun için kontrollerdeki tepkime süreleri.

Pulse 3D Headphone

Hakkında  pek fazla şey bilmediğimiz Pulse 3D kulaklık var bir de… 3D ses özellikli kulaklık, oyunlarda verebileceği ses yeteneklerinin yanısıra menzil yeteneğinden ve kamera ile ses-görüntü uyumluluğu da dikkat çekici. Şimdilik fiyat dahil, pek fazla detaylı bilgi yok.

Bir diğer taraftan, Twitter’da Sony PlayStation 5 etiketli postların birçoğu da Wifi – PS5 benzerliğine dikkat çeken fotoğraflarla donatıldı.

 

 

 

Exit mobile version