PlayStation 5, bazı PS4 oyununu çalıştırmayacak

PlayStation 5 alabilmek

Sony, bu haftanın başlarında PlayStation 5 oyun konsolunu parçalarına ayırdıktan sonra, 12 Kasım’da piyasaya sürülen yeni konsolunun, PS4 oyunlarıyla geriye dönük uyumluluk sorunu nedeniyle 10 adet oyunun PlayStation 5 konsolunda oynanamayacağını açıkladı.

PlayStation 4 için 10 oyun, yaklaşan PlayStation 5’de çalışmayacak. Afro Samurai 2, Hitman Go ve Shadow Complex Remastered, diğerlerinin yanı sıra yeni konsolda çalışmayacak. Bazı PS4 oyunları, Game Boost özelliği sayesinde daha iyi grafiklere sahip olacak.

Microsoft Apple ile mücadelesinde Epic’in yanında…

BAZI OYUNLARDA DA HATA OLABİLİR

Sony, PS4 oyunlarının ‘bazı işlevlerinin’ örneklerden bahsetmese de PS5’te çalışmadığı konusunda uyarıyor. Ayrıca şirket, bazı PS4 oyunlarının “PS5’te oynandığında” hatalar ve beklenmedik davranışlar gösterebileceğini söyledi.

Sony, yeni konsolda bazı eski oyunların daha akıcı çalışacağını ve daha yüksek kare hızıyla çalışacağını yazıyor. Bunun nedeni PS5’in Game Boost özelliğinden kaynaklanıyor, ancak Sony, ilgili oyunlar hakkında tam olarak net bir şey belirtmiyor.

İŞTE PLAYSTATION 5 İLE ÇALIŞMAYACAK 10 PLAYSTATION 4 OYUNU

Toplamda PS 5’in geriye dönük olarak uyumlu olmadığı 10 oyun var. Sony bu konuda bir güncelleme hazırlıyor. Bunlar DWVR, Afro Samurai 2 Revenge of Kuma, TT Isle of Man – Ride on the Edge 2, Just Deal With It!, Shadow Complex Remastered, Robinson The Journey, We Sing, Hitman Go Definitive Edition, Shadwen ve Joe’s Diner. Bunlar Sony’nin şimdilik bahsettiği tek oyunlar. Şirket, PS4 oyunlarının ‘büyük çoğunluğunun’ PS5’te çalışacağını tekrarlıyor.

 

Exit mobile version