5 Adımda Play Store Arama Geçmişi Silme

Play Store arama geçmişi silme nasıl yapılır? İşte Android'in resmi uygulama mağazasında arama geçmişini silmek için yapmanız gerekenler!

Play Store, arama geçmişi silme işleminin yapılabilmesini sağlıyor. Uygulama içerisinden yalnızca beş adımda arama geçmişini temizleyebilirsiniz. Bu işlemin nasıl gerçekleştirileceğini merak ediyorsanız, rehberimize göz atabilirsiniz.

Çok popüler bir işletim sistemi olan Android’in uygulama mağazası Google Play Store, çok fazla sayıda uygulama ve oyunu içerisinde barındırıyor. Play Store’da yer alan arama kutucuğu, kullanıcıların istediği uygulamayı veya oyunu çok hızlı bir şekilde bulabilmesini sağlıyor.

Arama kutucuğuna bir kez dokunduğunuzda Google Play Store üzerinden daha önce arattığınız kelimeler ile karşılaşırsınız. Bazı kullanıcılar daha önce arattığı uygulamaların ya da oyunların görünmesini istemeyebilir. Bu durumda arama geçmişinin temizlenmesi gerekir.

Play Store Arama Geçmişi Silme Adımları Neler?

Play Store Arama Geçmişi Silme-1

Dünya genelinde çok popüler bir işletim sistemi olan Android’in resmi uygulama mağazası üzerinden yapılan aramaları temizleyebilmek için ilk önce akıllı telefonunuzda ya da tabletinizde yüklü olan Google Play Store’a girmeniz gerekmektedir. Uygulamayı açtıktan sonra sağ üst köşede bulunan profil simgesine dokunun.

Profil simgesine dokunmanız hâlinde bir pencere açılacak. Açılan pencerede çeşitli menüler ile karşı karşıya kalacaksınız. Bu menüler arasından ayarları seçin. Ayarlar sayfasında yer alan Genel kategorisini görüntüleyin.

Genel kategorisine bastığınızda uygulama arayüzünün temasından bildirimlere kadar çeşitli seçenekler çıkacak. Bu seçenekler içerisinden “Hesap ve cihaz tercihleri” bölümünü açın. Bu bölümde beta programlardan ayrılma seçeneğinden e-posta tercihlerine kadar birçok ayar bulunuyor.

Söz konusu bölümde bulunan “Cihaz arama geçmişini temizleyin” yazısına dokunun. Bu adımı uyguladığınız takdirde küçük bir pencere açılacak. Açılan pencere üzerinden “Geçmişi temizle” seçeneğini seçin. Pencerede arama geçmişini temizleme kararından vazgeçenler için “İptal” seçeneği de mevcut.

“Geçmişi temizle” seçeneğini seçtikten sonra akıllı telefonunuz ya da tabletiniz üzerinden daha önce Google Play Store’da yaptığınız tüm aramalar silinecektir. Bunu görmek için uygulamanın ana sayfasını görüntüleyin. Ana sayfanın üst kısmında konumlanan arama kutucuğunun üzerine dokunun. Silme işlemini gerçekleştirdiğiniz için daha önceki aramalarınız çıkmayacak.

Exit mobile version