Piyasaya Yeni Çıkan Sony ALPHA 7 IV Fotoğraf Makinesi İncelemesi

Piyasaya yeni çıkan Sony ALPHA 7 IV fotoğraf makinesini PhotoLine Dergisi'nin yazı işleri müdürü Cem Kıvırcık inceledi.

Sony, üç yeni modeli, 33 megapiksel full frame görüntü sensörüne sahip değişen lensli ALPHA 7 IV fotoğraf makinesi ve iki yeni flaşı HVL-F60RM2 ve HVL-F46RM’yi piyasaya sürdü. İstanbul’da kişiye özel bir etkinlikle tanıtılan Sony ALPHA 7 IV, Yazı İşleri Müdürümüz Cem Kıvırcık tarafından incelendi.

Sony marka elçisi Burak Bulut Yıldırım tarafından hazırlanan sirk temalı çekim ortamında; Sony Eurasia Genel Müdürü Nicolas Barendson tarafından ağırlanan Kıvırcık; yaklaşık bir saat boyunca çekim yaptığı ALPHA 7 IV ile ilgili şunları söyledi;


“Sony, full frame aynasız kamera teknolojisinde rekabeti artırmaya devam ediyor. Hem fotoğraf, hem de video konusunda yeni ve önemli özelliklerle donatılmış olan ALPHA 7 IV; başarılı bir AF kararlılığına ve hızına sahip. Özellikle hazırlanan düşük ışık ortamında bile bu kararlılık sayesinde odaklama son derece kolay oldu. İnsan gözüne, hayvan gözüne odaklamadan sonra; genellikle yanal olarak gördüğümüz kuşların gözüne bile odaklama yapıyor olması çok etkileyici.”

Sony ALPHA 7 IV Fotoğraf Makinesinin Özellikleri

ALPHA 7 IV, gelişen otomatik netleme, artırılan kullanım kolaylığı ve iş akışı yetenekleriyle dolu; oldukça başarılı fotoğraf kalitesine ve zenginleşen video teknolojisine sahip üst düzey hibrit bir fotoğraf makinesi. Arkadan aydınlatmalı 33MP full frame Exmor R™ CMOS görüntü sensörü sayesinde üstün görüntü kalitesi ve ISO 50-204800’a kadar genişletilebiliyor. Bu sayede Geniş ISO hassasiyet aralığı elde ediliyor. Yüksek çözünürlük, fotoğraf makinesinin bir yandan gürültüyü azaltırken bir yandan da akıcı bir basamaklama sağlamasına, nesnenin ince detaylarını ve dokularını ifade edebilmesine olanak tanıyor. Gerçek Zamanlı Eye AF ile ilk kez hem fotoğraflarda hem de videolarda artık insanın yanı sıra kuşların ve diğer hayvanların gözleri de takip edilebilmekte.

Kameranın Super 35mm modunda 4K 60p kayıtta ve full frame modunda 7K oversampling ile 4K 30p’ye kadar kayıtta yüksek kaliteli filmler elde ediliyor. Sony ALPHA 7 IV aynı zamanda doğal basamaklamaya olanak verecek şekilde 10 bit derinlikte 4:2:2 renk örnekleme özelliğine, düzenleme esnasında daha verimli iş akışları sağlamak üzere XAVC S-I™ çerçeve içi kodlama ve ikiye katlanan sıkıştırma verimliliği için XAVC HS™ formatlarına sahip. Fotoğraf makinesi ile Imaging Edge Mobile mobil uygulaması arasındaki bağlantı; Bluetooth ile basit hale gelen ve 5 GHz/2.4 GHz Wi-Fi ile hızlı veri transferi yapmak mümkün.

Yeni Fotoğraf Makinesi İçin İki Yeni Flaş

20-200mm kapsamlı GN 60 HVL-F60RM2 ve 24-105mm kapsamlı GN 46 HVL-F46RM; hassas kontrol, gelişmiş yüksek hız ve sezgisel kullanım sunan güçlü kablosuz bu iki flaştan HVL-F60RM2; saniyede 10 karede 200 defaya kadar; HVL-F46RM ise 60 defaya kadar çekim yapıyor. Optimize olan flaş algoritması, her iki flaşın da ısınmaya karşı dayanıklı olmasını sağlıyor. HVL-F60RM2, Alpha 1 ile kullanıldığında 20fps’lik olağanüstü kesintisiz çekim hızına ulaşıyor. Ayrıca harici batarya adaptörü FA-EBA1 ile 10 saniyede yaklaşık 20 flaş üretiyor. Buna ek olarak, fotoğraf makinesinin sessiz elektronik deklanşörüyle; mutlak sessizliğin şart olduğu ortamlarda sessiz flaşlı çekim mümkün.

Exit mobile version