Pixel 5, kablosuz şarj cihazına dönüşebiliyor

Pixel 5, kablosuz şarj edilebilme özelliği olan yeni telefonlardan biri. Farklı olarak Google, buradaki özelliğin uygulanmasıyla ilgili zekice bir şey yaptı. Bir USB-C kablosu taktığınızda, Pixel 5‘iniz otomatik olarak bir tersine kablosuz şarj etme cihazına dönüşüyor. Tüm Qi uyumlu aksesuarları şarj etmek için Pixel 5‘inizi kullanabileceksiniz.

Google, bu otomatik çalışan özelliğin nasıl işlediği konusunda oldukça akıllı. Bir destek dokümanına göre, Pil Paylaşımı yalnızca kısa bir süre için açılacak. Telefon, Qi uyumlu başka bir cihazın şarj edilmesi için telefonun arkasına yerleştirildiğini algılarsa, aksesuar otomatik olarak şarj olmaya başlar, aksi takdirde Pil Paylaşımı otomatik olarak kapatılır.

Bu, telefonunuz prize takılı değilken pilinizi paylaşmak için tersine kablosuz şarjı kullanamayacağınız anlamına gelmiyor; şarj cihazından uzakta olsanız bile Pil Paylaşımı‘nı manuel olarak etkinleştirebilirsiniz. (Bunu yapmak için Ayarlar -> Pil -> Pil Paylaşımı’na gidin veya Pil Paylaşımı geçişini hızlı ayarlar açılır menünüze ekleyin.)

Otomatik tersine kablosuz şarj, yeni nesil bir eklenti. Sonuçta tüm Pixel 5‘ler etkili bir şekilde her yere kolayca götürülebilen tam teşekküllü bir Qi şarj cihazına dönüşebiliyor.

 

Exit mobile version