PIONEER’DAN YENİ YILDA YENİ ÜRÜN: PIONEER CDJ-2000

Değişen zamanın değişen araçları da gerektirdiği günümüzde Pioneer”ın yeni, çok formatlı yürütücüsü yeni nesil DJ”ler için doğal bir seçim olacak.

Pioneer”ın dünya lideri CDJ-1000 serisi, ilk CDJ çalarının doğuşundan bu yana 15 yıl geçti. Şimdiyse tamamen yeni bir şeyin zamanı geldi. Pioneer kulüp standardı CDJ serisi için büyük bir yeniliği tanıtıyor. CDJ-2000,  Pioneer”ın dijital çağ için yeni profesyonel yürütücüsü olarak karşımıza çıkıyor. ürün Ocak ayından itibaren Türkiye”de satışa sunulacak.

Pioneer CDJ-2000 CD, DVD, USB depolama cihazları ve SD hafıza kartları da dahil olmak üzere birçok kaynaktan müzik çalabiliyor. CDJ-2000, ayrıca DJ”ler için devrim niteliğindeki müzik veritabanı yönetim yazılımı ile beraber geliyor: rekordbox™. Pioneer”ın “Hazırla ve Uygula” konseptine dayalı olarak, rekordbox™ (Mac ve PC”de) önde gelen müzik veritabanı yönetim yazılımı gibi işlev görür, ancak daha yaratıcı ve DJ dostudur. rekordbox™, DJ”lere,  performanslarından önce hazırlanmak için daha fazla zaman verir ve her seferinde kusursuz senkronize döngüler için Hot Cue Banks ve Quantize gibi araçlara kapı açar. DJ”ler böylece USB veya SD cihazlarına devasa müzik arşivlerini aktarabilir ve kulüp içinde ekstra cihazlara veya herhangi bir kablolamaya gerek duymaksızın canlı performans sunabilir.  CD”ye yazmaya gerek yoktur, tek yapmanız gereken USB cihazınızı kulübe götürmek ve CDJ’ye takıp çalıştırmaktır. Endüstrideki ilklerden biri olarak, Pro DJ Link ile tek bir USB veya SD aygıtındaki müzik dosyaları ve veritabanı verileri LAN (yerel alan ağı) kablosu ile eşzamanlı olarak, dört yürütücü ile paylaşılabiliyor. Ayrıca, her DJ Setinin veri geçmişi otomatik olarak kaydedilir ve rekordbox™”e yüklenebilen bir yürütme listesine kaydedilebilir. CDJ-2000″in diğer bir önemli özelliği ise USB yoluyla DVS”nin (Dijital Vinil Sistemler) kontrolü için gelişmiş HID (insan arabirim cihazı) ve MIDI imkanları sunması. Pioneer yeni ürününde bulunan, müzik tutkunlarını tatmin edecek Wolfson DAC işlemcisi ve 24-bit/48 kHz ses kartı sayesinde, gelişmiş bir ses çıkışı devresi ile bugüne kadarki en yüksek ses kalitesini gerçekleştirmiş oldu.

CDJ-2000″in görünümü sağlam, güvenilir CDJ-1000MK3″e benziyor. Ancak, her ne kadar kolaylıkla MK3″ün ayak izlerini takip etse de, sektördeki en geniş (6.1 inç), en net renkli ekran ile performansı yukarı taşımaktadır. Ekranın altında bir ilk olan Needle Search™/Needle Drop dalga biçimi mevcut olup böylece doğrudan dosya taraması, sezgisel bir donanım şemasında gerçekleşiyor. Buna ek olarak son derece gelişmiş aydınlatılmış bir itme tekeri, tamamen geliştirilmiş tasarım taşıma kolları ve Kensington kilidi ile kusursuz bir performansa ve sorunsuz senkronizasyon için ideal dijital yeniliğe sahip olacaksınız.
 

 
 

 

 

Pioneer Avrupa”nın Pazarlama Müdürü (Pro SV) Mark Grotefeld konuyla ilgili olarak şöyle konuştu; “DJ”lik giderek dijital evrimin ön ayak olduğu sonu gelmeyen yaratıcı imkanlarla ilgili hale gelmektedir. üstün performans ve dünyanın en iyi yazılım ve donanımlarına kanalize olabilenler ön plana çıkmaktadır. Gerçekten de en iyi olanın hayatta kalabileceği bir ortamdır. Yeni melez çoklu ortam yürütücüleri, CDJ-2000″imiz, önde gelen DJ”lerin değişen ihtiyaçları için esnek bir dijital çözümdür.”

 
CDJ-2000″in TEMEL öZELLİKLERİ

çok sayıdaki medya formatları ile uyumludur
Normal CD’lerin yanı sıra ( MP3 veri CD”leri ve DVD”leri) CDJ”ler de SD hafıza kartlarına, flash bellek ve sabit disk gibi USB depolama cihazlarına kopyalanan müzik dosyalarını çalabilir. Uyumlu dosya formatları MP3, AAC, WAV ve AIFF (16/24-bit) olarak sıralanıyor. Tonium’s Pacemaker üzerindeki dosyalar da USB üzerinden bir depolama aygıtı bağlandığında yürütülebiliyor.

DJ”ler için rekordbox™ veritabanı yönetimi yazılımı “Hazırla ve Gerçekleştir” kavramını sunuyor
“Hazırla ve Gerçekleştir” konseptinin arkasındaki fikir, rekordbox™”ın DJ”ler ile uyum içinde çalışmasına; müzikleri ve verileri analiz etmelerine, düzenlemelerine, değiştirmelerine ve performans öncesi dijital medyaya aktarmalarına yardımcı olmaktır. Diğer bir deyişle rekordbox ™ dizüstü bilgisayarı kulübe götürmeye gerek kalmıyor. Sadece DJ”ler için bir veritabanı görevi görmekle kalmayıp aynı zamanda birçok yaratıcı olanaklar sunuyor. DJ”ler gösteri öncesinde başlangıç işaret noktaları, döngüler ve Hot Cues hazırlayabilirler. rekordbox BPM ve dalga verileri gibi parça bilgilerini analiz ederken, etiket bilgilerini düzenleyerek müzik dosyalarını yönetebilirler. DJ”ler ayrıca, CDJ-2000″in yeni Quantize performans özelliklerini kullanan beatgrid ayarlarını değiştirebilirler, böylece tüm başlangıç noktaları ve döngüler her vuruşta kusursuz olarak ayarlanabilir. Ayrıca, kullanıcılar rekordbox™”de yürütme listeleri oluşturabilir, düzenleyebilir ve yönetebilir. CDJ-2000, rekordbox ™ ile bir sonraki eşitleme sırasında gözden geçirmeniz için depolama aygıtı üzerinde çalınan her parçadan bir yürütme geçmişi oluşturur.

Piyasa lideri büyük tam renkli ekran
Parlak, 6,1 inç büyüklüğünde LCD ekran DJ”lerin karanlıkta bir bakışta tüm bilgileri elde etmesini sağlıyor. Doğrudan metin üzerinde tarama yapmakla da kalmaz, çünkü çizimler de görüntülenebilir. GUI (grafik kullanıcı arayüzü) ve döner seçici kombinasyonu sayesinde, parça tarama/seçimi hızlı ve kolayca yapılır. Ayrıca, on-the-fly programlama için etiket listeleri, özel etiket düğmesi kullanılarak oluşturulabilir. Aynı zamanda son derece önemli dalga verileri geliştirilmiş hassasiyetle görüntüleniyor böylece yüksek/düşük
genlik bileşenleri en güncel hali ile ve en ince ayrıntılarıyla görüntülenir.

Hızlı arama ve önizleme için Industry-first İğne Arama™/İğne Bırakma özelliği
Industry-first dijital olarak vinil üzerine iğne bırakma işlevini yerine getiriyor. İğne Arama™ herhangi bir seçilen noktada hemen ön izleme imkanı sağlar. ön izlemeyi dinlerken ve tepe noktaları ile oluk noktalarını görüntülemek için dalga görünümünü kontrol ederken iğne bırakma pedi üzerinde tek bir parmak hareketi yapın. Bu dokunsal şerit denetleyicisi aynı zamanda anahtar kelime araması yapmak içinde kullanılabiliyor.

Industry-first Pro DJ Link tek bir kaynaktan çoklu yürütme ve dört yürütücü arasında dosya paylaşımına izin verir
DJ”ler ilk defa LAN bağlantısı ile dört CDJ-2000″i ve rekordbox™”ı bağlayabilmekte ve yürütücüler arasında anında müzik ve dosya paylaşabilmektedir. Bir LAN kablo göbeği, bir USB depolama aygıtı veya SD hafıza kartı ile çok yönlü olarak güçlendirilmiş sayısız yaratıcı olanaklar elde edilebilmektedir.

 

 


Wolfson DAC işlemci ile geliştirilmiş kalitede ses çıkışı devresi
Yüksek performanslı bir Wolfson DAC işlemcisi gür bir analog his çıkmasını sağlar. Ses tutkunları için en güzel haber, CDJ-1000MK3 işlemci üzerinde devasa bir gelişme sağlayan daha iyi sinyal-gürültü oranı ve gürültü azaltan yeni bir melez operasyon amplifikatör devresi. Sonuç son derece açık: orijinale yakın, şeffaf ses.
 
24-bit/48 kHz ses kartı ile gelişmiş bağlantı, USB üzerinden HID ve MIDI kontrolü
CDJ-2000 üzerindeki tümleşik bir ses kartı sayesinde hiçbir ilave arabirim veya gereksiz kablolama gerekmez ve sadece tek bir USB kablosu kullanarak bağlantı mümkündür. Bilgiler USB üzerinden yazılıma ve diğer MIDI cihazlara MIDI olarak çıkarılabilir. Yürütücü aynı zamanda bir MIDI kontrolör olarak kullanılabilir. Ama HID kontrol yazılımı ile üstün arabirim sağlar; hız, ses/görsel eşzamanlı ve çift yönlü bilgiler görüntülenebilir. Sonuç olarak, yürütücü Serato’s Scratch Live * 2 ve Native Instrument’s Traktor serisi gibi DVS sistemlerini zaman kodlu disklere gerek olmaksızın, kolay, kesin ve doğal şekilde kontrol edebilir.

Mükemmel senkronize işaret noktaları, döngüler ve Hot Cues için nicemlenmiş vuru döngüleri
Müzik dosyaları rekordbox™ ile analiz edildikten sonra, Nicemleme işlevi vuruları, elle yapılan bir döngü veya gerçek zamanlı işaretleme sırasında otomatik olarak düzeltilir ve eşitlenir. Bu, giriş/çıkış noktası vurusuz olsa bile çalışmaktadır. İstenirse, otomatik tek bir dokunuşta dört vuru döngüsü ve yeni 0,5 kare adımı sayesinde daha da kesin işaret ve döngü noktaları ayarlamak için çifte çözüm mevcuttur.

rekordbox™ yürütme listesi ile fazladan üç işaret noktası mevcut
CDJ-2000 yürütücünün üzerindeki üç Hot Cue düğmesinin dışında, rekordbox™ yürütme listesi içinde ayrıca üç Hot Cue Banks bulunuyor. Bu özellik düzenleme imkanlarını artırarak kullanıcılara çok sayıda Hot Cues sunuyor.

Sorunsuz kullanım ve daha fazla his ayarı için gelişmiş yeni gezinti
Yeni bilinçli kulüp gezinti kılavuzu dört farklı yerden aydınlatılmıştır. Aynı zamanda çok daha sessiz ve sorunsuz çalışmakta olup, CDJ-1000MK3″e kıyasla çok geniş bir gerilim aralığına sahiptir.

 

Exit mobile version