Uzun Pil Ömürlü En İyi Akıllı Saatler

Uzun pil ömürlü en iyi akıllı saatler listemize göz atın, sizin için en uygun akıllı saatin hangisinin olduğunu öğrenin.

Uzun pil ömürlü en iyi akıllı saatler neler? Akıllı saat neden kullanılmalı? Akıllı saat kullanıcılarının indirmesi gereken uygulamalar neler? Bu sorulardan yola çıkarak sizlere detaylı bir yazı hazırladık.

Akıllı saatlerin dijital yaşamı önemli ölçüde kolaylaştırdığına şüphe yok. Akıllı telefona yönelimin gün içinde sürekli daha sık hale gelmesinin beraberinde getirdiği olağan tedirginlik ve ‘acaba bir şeyleri kaçırıyor muyum’ duygusunun her geçen gün daha da artması derken akıllı saatlerin genel kullanım prensiplerinin sağladığı faydalar muazzam.

Bildirimlerin sadece bileğin hafifçe yukarı kaldırılmasıyla görülebilmesi, hatta bazı temel işlemlerin gerçekleştirilmesi, kalp ritmi, GPS fonksiyonunun sağladığı yararlar ve daha birçok farklı başlıkta ele alınabilen bu fonksiyonların ortak sonucu teknolojiyle kolaylaşan hayatlar.

Akıllı saatlerin bir diğer özelliği de zarafet. Farklı kordon şekilleriyle kullanarak gün boyu yanınızda, üstelik onu bir stil ikonu halinde taşımanız da mümkün. Peki pil ömrü konusu?

Çoğu modelin 24 saati geçmeyen şarj dayanıklıkları ile sizi sıklıkla şarj cihazıyla baş başa bırakacağı aşikâr. Neyse ki çok daha uzun pil ömrü vadeden modeller de var.

Uzun Süre Giden En İyi Akıllı Saatler

Uzun bir süre kullanabileceğiniz, uzun pil ömürlü en iyi akıllı saatler neler diye soruyorsanız sizlere önerebileceğimiz akıllı saatler bunlardır. Dilerseniz bunların üstün yanlarını aşağıda detaylı bir şekilde inceleyelim.

1. Huawei Watch GT 2

Düşük güç tüketimiyle yüksek performans vadeden Kirin A1 işlemcisi sayesinde geliştirilmiş bir kullanıcı deneyimi ve 2 haftaya varan pil ömrü sunan HUAWEI’nin akıllı saati

HUAWEI WATCH GT 2’nin 46 mm versiyonu rekabetin diğer yıldızı.

Akıllı saat, uygulama işlemcisi olarak, 30uA / MHZ endüstri ortalamasının çok altında olan 10uA / MHz’lik ultra düşük güç tüketimini elde etmek için Cortex-M7 işlemcisini kullanıyor.

Yüksek performans ve verimli güç tüketiminin mükemmel birleşimi, HUAWEI WATCH GT 2’nin sağlam kullanım ve daha uzun pil ömrü sağlamasını mümkün kılıyor.

HUAWEI’nin 3 boyutlu cam tasarımıyla, daha geniş ve sınırsız bir ekran oluşturan ilk akıllı saati olma özelliği de taşıyor.

Ayrıca akıllı saat, zengin sağlık programları ile daha fazla spor modu sunmanın yanı sıra, kapsamlı sağlık izleme ve yönetim yeteneklerini yenileyerek Bluetooth ile telefon üzerinden aramalar yapma, müzik dinleme gibi birçok işlevi gerçekleştiriyor.

2. Emporio Armani Connected Matteo Mens

Günümüzün giyilebilir teknolojisi ile buluşan Emporio Armani Matteo Mens, Android OS 5.0+ ve iPhone 5/iOS 9.0+ akıllı telefonları ile uyumlu. Mobil cihazlarınızdan wireless teknolojisi ile eşleştirme yapabilirsiniz.

Saatiniz her zaman bulunduğunuz ortama göre doğru zamanı gösterir, siz seyahat ettikçe saatiniz otomatik olarak saat dilimini algılayıp saat ve dakika ayarlarını gerçekleştirir.

Akıllı saat aynı zamanda uyku ve aktiviteyi otomatik olarak izler, bildirimlerinizi ve akıllı telefonunuza bağlanarak müziğinizi başlatabilir veya durdurabilirsiniz. Şarj gerektirmez, Pil ömrü 6 ay kadardır ve kullanıma göre değişiklik gösterebilir.

3. Garmin Fenix 5 Plus

Garmin Fenix 5 Plus, bir akıllı saatten bekleyeceğiniz tüm özelliklere sahip. Ayrıca ek olarak güneşin doğuş ve batış zamanlarının yanı sıra GPS zaman senkronizasyonu da sağlıyor. Garmin Fenix 5 Plus, çeşitli dış mekan özellikleri içeriyor. Örneğin, aşağıdakiler için özel profillere sahip.

Bu akıllı saat ile ilgili seveceğiniz bir diğer şey de uzun pil ömrü. UltraTrac modu size 42 saatten fazla pil ömrü veriyor. Fenix 5 Plus, 10 ATM’ye kadar su geçirmez olup şnorkelle yüzmeye, su sporlarına, yüzmeye ve tüplü dalış dışında hemen hemen tüm su aktivitelerine uygun.

4. Samsung Galaxy Watch

Samsung’un Galaxy Note serisi modelleri ile birlikte tanıtmayı sevdiği akıllı saatleri, Apple ekosistemi haricindeki deneyimi daha ışıltılı bulan geniş kesimler için muazzam örnekler anlamı taşıyor. Samsung Galaxy Watch; Uzun pil ömrü, akıllı saat özellikleri ve analog saat hissinin bir arada sunulması gibi özellikleri ile dikkat çekiyor.

7 güne varan şarj dayanıklılığı sunan Galaxy Watch, bu alanda son dönemin en ciddi atılımlarından birine imza attı.  Ayrıca çeşitli saat kadranları, derinlik ve aydınlatma efektleriyle gözle görülür bir özgünlük yaratarak Galaxy Watch’ı yaşam tarzınıza uygun hale getiriyor.

Yuvarlak kadran, kadran çevresindeki gölgelemeler ve tıklama sesi gerçek bir saat hissi veriyor.

Kendi Galaxy Watch’ınızla kendinizi ifade edebileceğiniz modelde Bluetooth veya bağımsız LTE modelini tercih edip, 42 mm (Gece Yarısı Siyahı, Pembe Altın) ve 46 mm (Gümüş) gövde boyutları arasında seçim yapabiliyorsunuz.

Ardından, saatinizi yaşam tarzınıza tamamen uygun hale getirmek için kişiselleştirilebilir bir saat kadranıyla tamamlayabildiğinizi de belirtelim.

5. Casio WSDF30 Pro Trek

Casio’yu bilmeyen, duymayan var mı? Kesinlikle bir ikon. Bu markanın muazzam-klasikleşmiş- tasarım çizgisi dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de geniş kesimleri mıknatıs gibi kendine çekiyor.

Markanın DNA’sında uzun süredir var olan bir diğer gerçek ise ‘dijitale’ yatkınlık. İnovasyonun sınırları hayranlık uyandırıcı şekilde zorladığı Casio modellerinden biri de WSDF30 Pro Trek.

Casio’nun çarpıcı tasarımlı yeni akıllı saati, segmentindeki çoğu modelden daha iyi bir ekrana sahip. 1.2 inçlik OLED ekran 390 x 390 gibi oldukça iddialı bir ekran, dolayısıyla daha canlı ve iyi görünüm sağlıyor.

Üstelik ekranı, standart ekran ya da tek renk şeklinde iki ayrı kullanım senaryosu sunarak kullanıcı insiyatifine bağlı olarak şarj dayanıklılığının 2-3 kat artmasını (yaklaşık 3-4 gün) mümkün kılıyor.  Sadece saat ve sensörler üzerinden kullanda 3 aya varan dayanıklılık söz konusu.

İnovasyon müthiş bir şey! Son olarak MIL-STD 810G sertifikasına sahip olan model neredeyse tank gibi. Su geçirmiyor ve darbelere karşı dayanıklı.

6. Fitbit Versa 2

Fitbit’in diğer modellerinden bir miktar farklı bir tasarım sunan Versa 2, “Squircle” adı verilen bir stille geliyor. Yuvarlatılmış köşeler ve kare görünüm daha iyi ifade edilemezdi.

Hafif konik ve açılı tasarım beğenimizi topluyor. Oldukça da hafif. Görünümün devamında ise her şey cihaz açılınca başlıyor, kullanıcı dostu ve her yaştan herkes tarafından kullanılabilir seviyede kolay yazılım.

1.34 inç büyüklüğündeki ekranı 1000 nit parlaklık seviyesi ile oldukça iddialı. Akıllı saat, her açıdan pratik bir yönetim deneyimi sunuyor. Örneğin, ekranının sol kısmındaki tuşa uzun süre basarsanız müzik kontrolleri ile ekran ayarlarının bulunduğu çoklu sekmeli panele ulaşıp işlem gerçekleştirebiliyorsunuz.

50 metreye kadar suya dayanıklı olan akıllı saatin adım sayma, 24 saat kalp atış hızı ölçümü, yerleşik ivme ölçer, NFC gibi özellikleri ile başlı başına bir fenomen olduğunu belirtmemiz gerekiyor.

7. HONOR Watch Magic

HONOR’ın en yeni akıllı saati 7 güne varan şarj. Dayanıklılığı ile bu zorlu listede kendisine yer bulmayı hak ediyor. Yuvarlak kadranlı ve 9.8 mm’lik süper-ince akıllı saatin stilize tasarımı dikkat çekiyor.

Paslanmaz çelik gövde ve klas kayış seçenekleri ile gelen modelde 1.2 inçlik ekran, aktivite takip sensörleri ve gerçek zamanlı nabız kontrolü de bulunuyor. Suya dayanıklı olan Watch Magic, gerçekten de sihir gibi, üstelik mütevazı bir fiyat etiketi ile sunuluyor.

8. Apple Watch Series 5

Gelişmiş sağlık sensörleri, Apple Watch Series 5’i “eğlence” aksesuarından çıkartıp “sahip olunması gereken” kategorisine yükseltiyor.

Apple Watch’ın uygulama mağazasının da inanılmaz bir ekosistem halini aldığı tartışmasız bir konu, akıllı saatinizi on binlerce farklı uygulamayla sınırsızca özelleştirebileceğiniz bu uçsuz bucaksız mağaza, Apple’ın akıllı saat serisini satın almaya değer kılan bir başka kilit unsur.

Pil ömrü ise maalesef hayal kırıklığı. Hala gün aşırı şarj edilmesi gerekiyor.

Akıllı Saat Kullanmak İçin Nedenler

Çok Marifetli ve Şık

Akıllı saat harika bir aksesuar. Elbette zamanı söyleyebilir, ancak aynı zamanda bileğinize doğrudan önemli bildirimler gönderebilir, fitness istatistiklerinizi izleyebilir, sesinizle internette arama yapabilir, GPS ile yerinizi belirleyebilir, hatta genel sağlığınızı korumak için kalp atış hızınızı izlemenizi sağlayabilirler.

Bitmedi, sabah kahveniz için ödeme yapabilme gibi çok daha şaşırtıcı özellikler de vadediyorlar. Bazıları çok da zarif görünüyor.

Apple Watch’la geniş kesimlerin ilgisini çekmeye başlayan söz konusu teknoloji ülkemizde de ilgi görüyor. Diğer yandan hala istenilen seviyelerde kullanıcıya sahip olmadıklarını belirtmek gerek.

Bunun başlıca nedenleri arasında sıklıkla şarj edilmeye gereksinim duymaları geliyor. Ancak pil dayanıklılığı konusunda çığır açan modellerin sayısı hızla artıyor. 6 ay dayanan pile sahip modeller bile mevcut.

Asistan Kolunuza Geliyor

Akıllı saatler, akıllı telefonunuzla eşleştirilerek bir nevi kolunuzdaki asistan haline dönüşüyor. Facebook ya da WhatsApp bildirimlerinizi telefonunuzu cebinizden çıkarmadan kolunuzu kaldırıp görebiliyorsunuz.

Pil Ömrü artacak

Akıllı saatlerde günümüz koşulları açısından ele alındığında 1 gün şeklindeki ortalama pil ömrü, kimi modellerde 3-4 gün, hatta bazı farklı kullanım şekilleri ile (ekranın tek renkli kullanımı, vb) birkaç haftaya varabiliyor. Gelecek beklentileri ise sürelerin çok daha uzun hal alması.

Daha önce akıllı saat alırken dikkat edilmesi gerekenleri içeren bir yazı yazmıştık. Akıllı saat alacaksanız bu yazıya da göz atmayı unutmayın.

Öne Çıkan Akıllı Saat Uygulamaları

En iyi akıllı saatler için öneride bulunduk. Peki, mevcut kullanıcılar uygulama tarafında ne kullanmalı?

En iyi akıllı saat uygulamaları arasında Recordr, Stocard, Google Keep, Spotify, Run Keeper yer alıyor. Peki, bu uygulamalar ne işe yarıyor? Gelin, öğrenelim.

1. Recordr

Akıllı saatlerin güzel yanlarından biri de ‘casusluk’ için bire bir olmaları. Bu cihazlarla etrafınıza hissettirmeden ses kaydı yapabilirsiniz. Recordr tam olarak bu işe yarıyor.

2. Stocard

Android Wear’lı veya watchOS’lu akıllı saatlerin belki de en önemli özellikleri sadakat programlarıyla entegrasyon imkanı sunan, oldukça ‘mobil’ cihazlar olmaları. Stocard, adeta kolunuzda taşıdığınız sadakat kartlığı. Hediye kartlar, barkod ve ödeme kartlarının saklanmasını sağlıyor.

3. Google Keep

Ona ‘OK, Google’ deyin ve kayıt başlasın… Bu etkileyici uygulama sayesinde aklınıza gelen şeyleri sesli olarak söyleyebilir, akıllı saatinizin kaydetmesini sağlayabilirsiniz.

4. Spotify

Müzik akışı denildiği zaman akla ilk gelen uygulama hala o! Spotify, Akıllı saat uygulaması ise akıllı telefonla yapılabilen her şeyin gerçekleştirilebildiği harika bir deneyim vaat ediyor. Kaydırın, sürükleyin, hepsi Spotify akıllı saat uygulamasında mümkün.

5. Run Keeper

Akıllı saatlerle spor arasında gerçek bir bağ var, bu yöndeki birçok modelin temel aldığı nokta da bu. Yürüyün kaydedelim, koşun hesaplayalım, hatta zıplayın ne kadar yükseğe çıktığınızı söyleyelim diyen sayısız uygulama var, Run Keeper ise en iyisi.

Exit mobile version