Pikmin Bloom Oyunu iOS ve Android’de yayınlandı

Nintendo ve Niantic'in Pikmin Bloom oyunu iOS ve Android'de yayınlandı. Hala yalnızca belirli bölgelerde kullanılabilir. Gelin detaylara birlikte bakalım...

Niantic ve Nintendo işbirliğiyle geliştirilen yeni oyun Pikmin Bloom, bugün erken saatlerde iOS ve Android mobil cihazlarda Avustralya ve Singapur’da yayınlandı.

Oyun, küresel bir sürüm olmak için önümüzdeki günlerde daha fazla ülkede satışa çıkacak. Oyuncular, her iki ülkede de beta testlerinin yapıldığı Mart ayında ilk kez test edebildiler.

Pokemon Go gibi, Pikmin Bloom da sevilen Nintendo serisinin unsurlarını açık havayı kucaklayarak birleştiriyor. Oyuncular etrafta dolaşarak ve adım atarak Pikmin’i geliştirebilirler, ancak bu deneyimin sadece yarısıdır.

Pikmin Bloom Oyununun Öne Çıkanları

Pokémon Go ve Harry Potter: Hogwarts Mystery’deki yaratıklar gibi şeyler seçmek yerine; Pikmin Bloom’daki oyuncular evlerinin dışında yürürken çiçek ekebilirsiniz. Farklı bir evrene ve estetiğe rağmen; kameralı AR modu ve yeni yerler keşfetmeye odaklanma gibi Niantic oyunlarından birçok temel oyun öğesi Pikmin Bloom’da yer alıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=5ZeIQEZIPv8&ab_channel=PikminBloom

Bu oyunda, Nintendo oyunlarından ikonik bitki yaratıkları Pikmins, yürüyerek toplanıp ekilebilir. Oyuncular ne kadar mesafe kat ederse, o kadar çok bitki büyür. Oyuncunun avatarı tanınabilir Miis şeklindedir. Yollarında bitkileri büyüterek kazandıkları yaprakları yayarak diğer oyuncularla etkileşime girebilirler. Bunlar diğer oyuncular tarafından görülebilir.

Bu bağlamda, Pikmin Bloom bir oyundan çok bir fitness takipçisine neredeyse daha yakın ve bu da istenen hedef gibi duruyor.

Pokémon Go’nun Gym rozetlerine ve haftalık özetlerine benzer şekilde oyun; aynı zamanda oyuncunun hareketlerini, ziyaretlerini ve yürüme mesafesini takip etmenin birçok yolunu sunar.

Pikmin İle Fotoğraf Çekilebileceksiniz

Niantic, topluluk yürüyüşlerini teşvik etmek için aylık Topluluk Günü etkinlikleri planlıyor. Ayrıca Pikmin’inizle fotoğraf çekecek ve bulunduğunuz tüm yerlerin bir günlüğünü oluşturma imkanına sahip olacaksınız.

Pikmin Bloom, Nintendo ve Niantic işbirliği içinde geliştirilen ilk yeni oyun. İki şirket, ileriye dönük Nintendo franchise’larında birlikte daha fazla çalışma planlarını açıkladı. Bu nedenle gelecekte iki şirketten daha fazlasını görmeyi bekliyoruz.

Exit mobile version