Philips 559M1RYV Monitörünün Özellikleri (İnceleme)

Xbox Series X veya PlayStation 5 gibi oyun konsollarına sahipseniz, oynadığınız oyunlarda yüksek performans almanıza yardımcı olacak mükemmel bir monitör ile tanışmanızın tam zamanı. Evet Philips 559M1RYV modelinden bahsediyoruz.

İlk olarak ekranın büyüklüğünden söz edeceksek olursak beklentimizin üstünde bir boyuta sahip. Philips 559M1RYV görünüş açısından televizyonu anımsatan bir model olarak tanımlayabiliriz. Geniş ekranının yanı sıra altında bulunan Bowers & Wilkins hoparlör seti ile arkasındaki Ambiglow ışıklandırmaları insanın dikkatini epey bir çekiyor.

Monitörün bu şekilde tasarlanmasının başlıca nedeni Xbox için özel geliştirilmiş olmasıdır. Böylelikle Xbox Series X kullananların dev bir ekranda oyunların keyfini çıkarabilecekleri bir monitör haline gelmiştir. Her ne kadar Xbox ile anılan bir monitör olsa da, tam performans sergilediği için PlayStation 5 sahipleri tarafından da tercih edilmektedir. Yani kullanılabilirliğini sadece Xbox ile sınırlamamak gerekir.

Philips 559M1RYV, sahip olduğu boyut ve nitelikleriyle bir canavar olduğunu kanıtlıyor diyebiliriz. Bahsetmiş olduğumuz büyük ekranı, hoparlörü ve ışıklandırmanın yanında en büyüleyici kısmı vermiş olduğu görüntü performansıdır. Bu sebeple öncelikle monitörün buradaki özelliklerini ele almak doğru olacaktır.

Philips 559M1RYV monitör ekranı 55 inç büyüklüğündedir. Ayrıca ekranında VA panel kullanılmıştır. Xbox Series X ya da PlayStation 5 gibi oyun konsollarında 120Hz tazeleme hızı sağlamaktadır. HDMI 2.1 bağlantı yolu sayesinde bir bilgisayara bağlandığınızda da 144Hz tazeleme hızına erişebilmektedir. Aynı zamanda genişletilmiş renk, DisplayHDR 1000 ve 1200 nit parlaklık şeklinde önemli değerlerden oluşan bir monitördür.

DisplayHDR 1000 desteğiyle birlikte tam HDR deneyimi yaratan monitörün 4 çözünürlükte 120Hz ile 144Hz tazeleme hızlarına destek verdiğini de söylemeden geçmeyelim.

Ayrıca bu monitörün ekranında 4000:1 statik kontrast kullandıldığını da dile getirelim. 4 ms tepki süresine sahip olan geniş bir ekrana göre tahminimizden çok daha düşük Input Lag yer alıyor. Böylelikle oyun konsolunda ya da bilgisayarda hızlı olmanız gereken rekabetçi oyunlar oynarken gecikme yaşamıyorsunuz.
Bu monitörde oyundan ziyade işin film tarafı da olduğunu belirtmeliyiz. Philips, bu modelde görüntüsünden ses ve ambiyansına kadar her şeyi öyle bir şekilde hazırlamış ki, ekran karşısında ister oyun oynayın ister film izleyin gerçekten güzel zaman geçireceğinizi düşünüyoruz.

Bowers & Wilkins hoparlör setinde 2 adet tweeter ve 10 W gücünde orta-yüksek frekanslarda ses çıkaran hoparlör, 20 W gücünde olan 1 woofer bulunuyor. Ses çıkış gücü diğer standart tipteki monitör veya televizyonlarla karşılaştırıldığında çok daha iyi bir seviyeye sahip. Başka bir ses sistemine gerek duymayacağınızı rahatlıkla söyleyebiliriz.

Ambiglow aydınlatmaları ekranın 3 kenarına baştan aşağıya koyulmuş led ampullerden oluşuyor. Bu aydınlatmalarla video ya da ses takibi yapıp ona göre çevreyi ışıklandırabilirsiniz. Bu özelliklere sahip olan Philips 559M1RYV modelinin güncel fiyatı ortalama 28 bin TL şeklinde. Bütçenize uygunsa Xbox ve PS5 için harika bir seçenek olduğunu bilmenizde fayda var.

Philips 559M1RYV Monitörünün Artıları

Exit mobile version