Philips 326P1H Monitör İncelemesi

Philips’in profesyonellere yönelik monitörü Philips 326P1H'ı test merkezimizde ağırladık. Gelin birlikte inceleyelim...

Philips’in P1 serisinin öne çıkan üyelerinden Philips 326P1H, profesyonellere yönelik bir iş/ofis monitörü. Son derece sofistike bir tasarımla geliyor. Bu yönüyle hibrit, dolayısıyla evin içerisindeki çalışma formuna yönelik ‘iyi dizayn’ beklentilerini karşılıyor. 32 inçlik monitör, profesyonellere hitap etmenin yanı sıra video izlerken ya da oyun oynarken de son derece keyifli bir deneyim sunuyor.

İşte Philips 326P1H Monitör Özellikleri

2560×1440 (QHD) çözünürlüklü, 32 inç boyuta gayet uygun olan bu faktör, ekranda aynı anda birçok pencereyi görüntüleme ve takip etme gereksinimlerine ideal yanıtı veriyor. Bu tip modellerin olmazsa olmazı olan IPS panele sahip. Bu sayede geniş bir (178 derecelik) görüntüleme açısı sergiliyor; hem sağdan/soldan hem de yukarıdan/aşağıdan bakıldığında renk kaymasına yol açmıyor. Ek olarak sRGB renk gamının %118’ini kapsıyor, üstelik de bunu 2’den düşük bir Delta E değeriyle renk doğruluğunu sağlayarak yapıyor. Ayrıca 350 candela/m² parlaklık değeriyle güneş ışığı giren ortamlarda bile rahat bir izlenme sağlıyor.

75 Hz tazeleme hızı, standart 60 Hz’lik monitörlere kıyasla hareketli görüntüleri %25 oranında daha akıcı gösteriyor. Hafif dozda oyun oynamak için de uygun. Yırtılma ve tutukluluğu ortadan kaldıran Adaptive-Sync desteği de bu tarz hafif oyun kullanımı için ideal. Ayni şekilde 4 ms GtG tepki süresi de hafif oyunculuk için gayet yeterli.

En ilgi çekici özelliği üstündeki USB-C docking özelliği. 4 adet USB 3.2 portunun yanı sıra bir de Ethernet portu mevcut. Ayrıca 90 W a kadar güç temini sağlayabilen bir USB-C girişi var.

Bir laptop USB-C üstünden monitöre bağlandığında, görüntüyü USB-C üzerinden monitöre aktarmak dışında, monitörün USB hub’ına bağlı cihazlara (klavye ve mouse) ve monitörün Ethernet girişine bağlı olan ağ bağlantısına erişim sağlıyor. Üstelik ayni USB-C portu laptop’u şarj da ediyor. Yani tek bir kablo ile bir laptop adeta bir masaüstü sisteme dönüşüyor.

HDMI ve DisplayPort girişleri dışında üzerindeki DisplayPort çıkışı sayesinde, ikinci bir monitörü bağlamak da çok daha kolay.

2.0 Megapiksellik Bir Webcam Mevcut

Aynı zamanda üzerinde Windows Hello destekli 2.0 megapiksel, saklanabilen (pop-up) bir webcam var. Bu şekilde, yüz tanıma sistemiyle klavyeye şifrenizi girmeden Windows’a giriş yapabiliyorsunuz. Güvenliği ön planda olan bu webcam, istenildiği zaman monitörün arkasına saklanarak sistem bir şekilde hack’lense bile fiziksel olarak kameranın kullanıcıya bakmıyor olmasını sağlıyor.

Üzerindeki 2 adet 5W’lik hoparlör de ekstra hoparlörlere gereksinimi ortadan kaldırıyor.

180 mm yükseklik ayarlamalı, pivot (dik oryantasyon) opsiyonlu, ve -/+ 180° sağa-sola dönme sunan ergonomik ayağı da uzun süreli kullanımlar için oldukça faydalı.

+ Uzun kullanımlar için ayrıca gece kullanımı kolaylaştıran “Low Blue” modu, metin okumak için, “EasyRead” modu gibi farklı modları var.
TÜV Göz Rahatlığı sertifikası da uzun süreli kullanımlar için uygunluğunu tescilliyor.

Son olarak PowerSensor özelliği kızılötesi sinyallerle karsısında oturan insani algılayıp kimse oturmuyorsa parlaklığı azaltıyor. LightSensor ise ortamdaki parlaklığa göre monitörün ışığını ayarlayıp konforlu bir kullanım sunuyor.

Artıları

Exit mobile version