Panoramik fotoğraf makineleri

Hayata geniş açıdan bakın

İnsan gözü normal şartlarda yatay eksende 180 derece görebilecek bir yeteneğe sahip. Ancak, dürbün bakışı dediğimiz her iki gözün aynı doğrultuya bakması ve odak alanları nedeniyle bu açı 120 derecenin üzerine çıkamıyor. Panoramik fotoğraflar, insan gözünün net görebilidiği alandan fazlasını gösterdiği için seyir zevki anlamında farklı bir yerde konumlanıyor.

Sony Cyber-shot HX5V
Tek tuşla panorama oluşturun

Sony”nin yeni kompakt makinesi HX5V birçok açıdan ilkleri toplamış bir fotoğraf makinesi. Her ne kadar HX5V için kompakt fotoğraf makinesi desek de bu sadece gövdesi açısından geçerli. Yetenekleri ve özellikleri göz önüne aldığımızda, bir DSLR”dan daha aşağı kalır taraflarının olduğunu söyleyemeyiz.
 


 
Sony, Cyber-shot DSC-HX5V”ye, akıllı panoramik çekim fonksiyonunun yanıında, GPS ve pusula fonksiyonlarını entegre ederek şık kompaktın işlevselliğini de arttırmış. CMOS sensöre sahip HX5V, üzerindeki HDR (Yüksek Dinamik Aralık) Arka Işık Düzeltmesi ile yüksek kontrastlı ve güçlü arka ışıklı ortamlarda doğal ve dengeli sonuçlar verebiliyor.
 

Ve Sony”nin gerçeken şaşırtan “Akıllı Panoramik” özelliği… HX5V”nin panaromic özelliği görmek istediğiniz manzara fotoğraflarına, tek tuşla ulaşmanızı sağlıyor. Seri olarak çektiğiniz fotoğrafları otomatik olarak birleştiren HX5V, tek bir ultra geniş manzara fotoğrafı oluşturuyor. üstelik düşük ışıklı iç çekimlerde, hareket eden insanlar bulunuyorsa bile hereketli objeleri kusursuza yakın biçimde hizalayabiliyor.

 
Panasonic Lumix TZ10
PHOTOfunSTUDIO ile kontrol sizde

LEICA lensleri ve son teknoloji çekim modlarını şık ve kompakt bir gövdede buluşturan Panasonic de panoramik fotoğraf trendine hızlı cevap veren markalardan birisi. Panoramik çekim özelliği üzerine en çok çalışılan model ise Lumix TZ10. Satışa sunulduğundan beri kullanıcıların olumlu tepkilerini alan TZ10, GPS özelliği ve 25mm ultra geniş açılı kompakt lensi ile diğerlerinden ayrılıyor.

 

 

Şaşırtan özelliklerinden birisi de “çoklu Oran Modu”… Bu mod 4:3, 3:2 or 16:9 seçeneklerinin tümünde birden aynı anda çekim yapıp kararın sonraya bırakılabilmesini sağlıyor. Tabii ki bu mod panoramik fotoğraflar konusunda da kullanıcıya yardımcı oluyor. TZ10″un Panorama Yardım özelliği, panoramik özellikli eğlenceli fotoğraf gösterimine olanak veriyor. PHOTOfunSTUDIO yazılımıyla ile gelen bu özellik, fotoğrafların panoramik olarak gösterilmesini kolaylaştırıyor. Fotoğrafları yatay, dikey ve 360 derecelik rotasyon ile düzenleyebilen bu özelliği içeren PHOTOfunSTUDIO yazılımı, Windows 7 ile uyumuyla dikkat çekiyor.

 
Fujifilm FinePix JX200
Sadece denklanşöre basın

Fotoğrafla amatör boyutta ilgilenen fotoğrafseverler, artık mümkün olduğunca fazla özelliği, en küçük boyutta ve en şık tasarımla ulaşmak istiyorlar. Fujifilm tüm bu istekleri FinePix JX200″le tek bir yerde topluyor. 5X optik zoom ve geniş açılı lensi sayesinde birçok alanda çekim yapabileceğiniz JX200, HD Video kayıt imkanıyla, önemli anlarınızda kendi filminizin yönetmeni olmanızı sağlıyor.

 
Hareketli cisimleri çekmek için hareket takip eden ve cismin eksen hızına göre odaklama yapan JX200, zorlu koşullarda kullanıcıların en büyük yardımcısı oluyor. Sadece yakala ve çek mantığında bile kullanıcıya yardımcı olan Fujifilm ailesinin yeni üyesi, Panoramik modda da ekstra kullanım kolaylığı sunuyor. çekmek istediğiniz yatay ya da dikey panoramayı üst üste fotoğraflarken, ekranda sizi kolayca yönlendiren JX200, daha sonra bilgisayara ihtiyaç duymadan bu kareleri birleştirerek, mükemmel netlikte tek bir kare haline getiriyor.


 

 
General Electric X5
Profesyonel görünümün altında amatör ruh

General Imaging”in profesyonel serisinde yer alan X5, gövde olarak tam bir DSLR Like (DSLR Benzeri) fotoğraf makinesi. Ailenin diğer üyelerine göre daha profesyonel çekim modları ve teknik özellikler barındıran X5 buna rağmen kullanım kolaylığından ödün vermiyor.

 
15x optik zoom lense, 28 mm geniş açı lens eşlik ediyor. 14 megapiksel sensörü hiçbir detayı kaçırmadan net fotoğraflar çekmenize yardımcı oluyor.

Ailenin bir alt sınıftaki üyeleri, C1033 ve A1455 gibi “Pancapture” modu bulunan profesyonel seri X5″te, tek tuşla panoramik fotoğraflar çekmek oldukça kolay. İki farklı hizalama yardımcısıyla çektiğiniz üç fotoğraf X5″in AutoMerge yazılımı ile saniyeler içine birleştirilerek tek bir panorama fotoğraf haline getiriliyor.

 
Canon PoweShot SX 210 IS

Canon”un, yüksek zoom ve geniş açı fotoğrafçılığın çıtasını yükselten modeli PoweShot SX 210 IS, kompakt gövdede üstün çekim özelliklerini biraraya getiriyor. DIGIC 4 işlemcisi 14.1 megapiksellik çözünürlük sunarken, 14x zoom sağlayan geniş açı lensi son derece net ve ayrıntılı fotoğraf çekme imkanı sağlıyor. SX 210 IS, 720p HD stereo videoları yla da oldukça tatmin edici bir performansa sahip.

PowerShot SX 210, manzara algılama teknolojisine sahip olsa da hazır bir panoramik çekim modu bulunmuyor. Ancak manuel kontrol olanağını bulunan SX 2010 IS”te, makineye tam hakim olduğunuzda, çerçeve genişliği ve yüksekliğini ayarlayıp, kontrast dengelemesini de işin içine katarak panoramik fotoğraflar yakalamanız mümkün oluyor.

 

 
General Electric C1033
Panoramadaki inanılmaz kolaylık

Ev elektroniğinden, enerji sistemlerine kadar geniş bir alanda faaliyet gösteren General Electric”in alt kuruluşu olan General Imaging”in yeni fotoğraf makineleri barındırdığı özelliklerle oldukça dikkat çekici. Serisinin ilk üyesi olan C1033, görüntü sabitleyici, yüz algılama teknolojisi ve kırmızı göz giderme gibi fonksiyonlara sahip.

 
C 1033, 10 megapiksellik çözünürlüğe, 3x optik zoom”a, 2,4 inç”lik bir LCD ekrana ve kullanıcı dostu bir arayüze sahip. Modların içinde bulunan “Pancapture” özelliği de bu kullanım kolaylığını sonuna kadar ayaklarınıza seriyor. 3 farklı fotoğrafı, ekranda beliren kılavuz yardımıyla çekerek, beş saniye C1033″ün işlem yapmasını beklediğinizde, elinizde gerçekten ultra-geniş açılı bir panorama fotoğrafınız oluyor.

 
Pentax Optio E90
Panoramaya dijital dokunuş

Türkiye pazarına yeniden hızlı bir giriş yapan Pentax, yetenekli makineleriyle ürün gamını zenginleştiriyor. Pentax Optio E90 da kompakt sınıfındaki ürünler içinde en zengin özelliklerine sahip olanı. Artık çoğu makinede standart olan “Yüz Tanıma”, “Gülücük Yakalama”, “Sarsıntı Koruyucu” ve “İmaj Sabitleyici” gibi özellikler Optio E90″da bulunuyor. Ayrıca geniş açılı fotoğraflar için ise “Dijital Panaroma” modu eklenmiş.

 

Yazılım ile desteklenen modda, kullanıcı ekranda gösterilen kılavuz işaretler ve yönergeleri izleyerek süper geniş açılı panoramik fotoğraflar çekebiliyor. Makine, denklanşöre basarak düşey veya yatay düzlemde harekket ettirildiğinde, bir uçtan diğerine harika bir manzara ya da bir bina zemininden çatısına kadar geniş bir açıda fotoğraflanabiliyor.

 

Exit mobile version