Panasonic Lumix DMC-GF5

“Aynasız sistemde minimalizm nedir?” Cevabı karşınızda…
 

Panasonic Lumix serisi aynasız sistemli fotoğraf makinesi segmentinde kendini sürekli olarak geliştiriyor ve Lumix GF5″te bu gelişimin önemli bir aşaması durumunda. Modern çağın en önemli gerekliliklerinden biri olan daha küçük ama işlevsel temasını size yaşatmayı amaçlayan bir “kompakt” aynasız sistemli fotoğraf makinesi Lumix GF5. 12.1 megapiksellik Live MOS görüntü sensörüne sahip aygıtta Panasonic”in ikonik Venüs görüntü işleme motorunun görüntü sensörüyle başarılı olarak nitelendirebileceğimiz bir bileşimi söz konusu. Bakalım Lumix GF5″in detaylarında neler gizli?
 
panasonic
 
Lumix GF5 modelinde algı açısından ilk dikkat çekici unsur kompakt ve mega-hafif oluşu. Adeta yüksek zumlu dahi olmayan giriş düzeyindeki bir kompakt fotoğraf makinesine bakıyormuşsunuz hissi uyandırıyor GF5. Ancak ellerinizde rahatlıkla yer alıyor ve güvenle kullanılabiliyor. Buton konumlandırmaları makul düzeyde. Dokunmatik ekranlı olduğundan son derece de az sayıda fiziksel kontrole sahip olduğunu da belirtelim. üst kısmında açma-kapama kontrolü, Intelligent Auto(IA) adlı bir kısayol butonu da yine bu kısımda yer almakta. Bu buton bir çeşit otomatik çekim modu ancak kapsamı daha az noise ve daha iyi fotoğraflar. Gerçekten de klasik Auto modlara göre daha iyi sonuçlar veriyor. Son olarak metal aksamlı deklanşör ve hemen yanında video kaydı butonu yer alıyor. üst kısımda ayrıca pop-up flaş ve stereo hoparlörler yer almakta. Arka yüzünde dokunmatik özellikli LCD ekran ve yanında da silme, beyaz ayarı gibi klasik bazı butonlar yer alıyor. önceki versiyon GF3″te 460k olan ekran çözünürlük değeri bu aygıt için iki katına çıkarılmış ve dokunmatik ekran üzerinde daha net bir görüntü sunumu sizi bekliyor. Dokunmatik ekrandaki ikonlar son derece kullanışlı ve aynı zamanda sevimli görünüyor.

 
Panasonic Lumix GF5, kompakt ve kolay kullanımlı bir aygıt. Fotoğraf çekerken manuel ayarları da kavramaya ve daha kapsamlı fotoğraf ince ayarlarını gerçekleştirmeye meyilli kişiler için ideal. Akıllı filtreleri ise G serisinin zaten en çarpıcı yanı durumundaydı ve bu özellik GF5″te de aynı şekilde devam ediyor. GF5 akıllı otomatik modları iA ve iA+ ile çekim yaparken çektiğiniz fotoğrafa bağlı olarak akıllı sanatsal filtre önerilerini huzurlarınıza sunuyor. Bu özellikle örneğin portre fotoğrafı çekiyorsunuz buna göre öneriler ekranınıza geliyor; yani kullanışlı ve yaratıcılığa katkısı yadsınamaz düzeyde. Akıllı senaryolar adını alan bir diğer özellikle de 23 örnek senaryodan dilediğinizi seçip fotoğrafınızın senaryodaki gibi olmasını sağlayabiliyorsunuz.
 

 
Bu sayede fotoğraflarınız çok daha iyi görünecek. Full HD video kaydedebilme, dokunmatik ekran üzerinden odaklama ve hareketli nesnelerin takibi gibi konular da Lumix GF5″in öne çıkanları arasında. Düşük ışık performansı daha iyi olabilirdi. Gece çekimleri için pek uygun değil. Ve elbette ileri seviye kullanıcılar; bu noktada GF5″in kapsamlı bir objektif yelpazesine sahip olduğu aşikar. Micro Four Thirds sistemindeki objektiflerle uyumlu olmasının yanı sıra adaptör kullanılarak Leica D serisi objektiflerde kullanılabiliyor.

Firma:
Panasonic
www.panasonic.com.tr
Fiyat: 1998 TL(nano teknolojili 14-42 kit lens ile)
Artıları: Minimal boyutlar, hafiflik, sanat filtrreleri, kapsamlı objektif uyumluluğu, stereo hoparlörleri ile daha iyi video kaydı.
Eksileri:Düşük ışık koşullarında fotoğraf sonuçları daha iyi olabilirdi.

Macline”ın Satın Alma önerisi: Hem kompakt hem yüksek performanslı bir aynasız sistem fotoğraf makinesi arıyorsanız Lumix GF5 iyi seçim.

 

Exit mobile version