PaintShop Pro 2019

Corel’in Photoshop rakibi PaintShop Pro’su, hem yeni araçlar hem de performans artışı sağlıyor. Corel, 9 Ağustos günü, yaratıcı araçları genişleten, performansı artıran ve kullanılabilirliği basitleştiren popüler fotoğraf editörünün güncellenmiş hali olan PaintShop Pro 2019’u piyasaya sürdü. Değişiklikler arasında yeni 360 derece fotoğraf düzenleme desteği ve klasik resim stillerini taklit eden bir yapay zeka aracı var.
360 derece fotoğraf desteği, etkileyici fotoğrafçılığa özgü bir avuç özelliği ekliyor. Örneğin bir tripod kaldırma aracı, editörlerin resimden çıkarmak istedikleri bir tripodu (veya bir dronu) seçmesine izin veriyor. Bir düzeltme aracı da buna dahil.

PaintShop Pro 2019 ayrıca 360 derecelik fotoğrafı farklı formatlara da dönüştürebiliyor. Küçük Gezegen bir kürenin etrafında bir resim veriyor, Tavşan Deliği ise o küreyi tersine çeviriyor veya editörler resmi bir panoramaya dönüştürebiliyorlar. Dönüştürme araçları, görüş alanını sürüklemeye veya en boy oranını değiştirmeye izin veriyor. PaintShop Pro’nun ayar ve efektler menüsü 360 derecelik fotoğraf ile de kullanılabilir.
360 derece fotoğraf uyumluluğunun yanı sıra, güncelleme Corel’in Pic-to-Painting dediği özelliği de getiriyor. Araç, görüntüyü Prisma gibi mobil uygulamalar tarafından popülerleştirilen bir resim stiline dönüştürmek için yapay zeka kullanıyor. Kullanıcılar bir resim stili seçiyor ve gücü ayarlıyorlar – efekt daha sonra görüntü üzerinde yeni bir katman oluyor ve ek düzenlemelere izin veriyor. Pic-to-Painting, 2019 yazılımı için ücretsiz bir eklenti, Corel’in programın ayak izinin küçük tutulması için yapıldığını belirttiği bir kararın sonucudur.

Güncellenmiş özellikler, kırpma, kopyalama ve Tek Adımda Fotoğraf Düzeltme dahil olmak üzere mevcut araçlar için daha yüksek performans sunuyor. Corel, güncellemenin en çok kullanılan araçlar için performansı iyileştirmeye odaklandığını söylüyor. Güncelleme ayrıca 4K kalem desteğini geliştiriyor, daha fazla kalem ve grafik tableti için destek ekliyor ve 100’den fazla yeni RAW dosya türü için destek içeriyor.
Performans güncellemeleri ve yeni araçlar, programın kullanılabilirliği için geliştirmelere katılıyorlar. Kırpma iş akışı, kırpma aracının üzerindeki bir araç çubuğundaki dört yeni kısayol ile geliştirilmiş. Eklentiler, fırçalar ve diğer üçüncü taraf içerikler de dahil olmak üzere özel içerik, yazılımın eski sürümlerini otomatik olarak güncelliyor. Kullanıcılar ayrıca kullanıcı arayüzündeki yazı tipi boyutunu da değiştirebiliyorlar.

Corel yöneticileri, “PaintShop Pro 2019 kesinlikle Photoshop’un alternatifidir – bir dizi farklı fotoğraf düzenleme araçlarına sahibiz, kesinlikle uygun maliyetlidir, ve aboneliği ücretsizdir, biz bunu sürdüreceğiz. Ayrıca yeni sürüm tüm özellikleri içeriyor,” diyorlar.
PaintShop Pro 2019, $80 civarında ya da PhotoMirage Express, Painter Essentials, Perfectly Clear 3.5 SE, Corel AfterShot3 ve Creative Collection ile bundle olarak $100 bir fiyatla satışa sunuluyor. Mevcut kullanıcılar yalnızca PaintShop Pro için $60 veya paketi bundle’a yükseltmek için $80 ödeyecekler.


Bu yazı, Macline dergisinin Eylül ayı sayısından alınmıştır.

Exit mobile version