Oyun konsolu fiyatları için kötü haber!

Oyun konsolu alacaklara kötü haber geldi. Nisan ayında getirilen ek gümrük vergisi süresi yıl sonuna kadar uzatıldı. Bazı teknolojik ürünler, tekstil ürünleri ve birçok ürüne yüzde 5 ila yüzde 50 arasındaki ek ithalat vergisi getiren kanunun 30 Eylül’de bitmesi bekleniyordu. Ek ithalat vergisi bugün itibariyle yıl sonuna kadar uzatıldı. Cumhurbaşkanı kararıyla ek ithalat vergisinin yıl sonuna kadar uzatılması kanunu bugün Resmi Gazete’de yayınlandı.

Crash Bandicoot 4: It’s About Time’ın çıkış fragmanı paylaşıldı

OYUN KONSOLU ALACAKLARIN PLANI ALT ÜST OLDU

Corona virüs nedeniyle Türkiye piyasasında oyun konsollarına olan talep artmıştı. Nisan 2020’de alınan kararla Gümrükte yüzde 18 KDV ve yüzde 20 ÖTV uygulanan Xbox, Nintendo Switch ve Playstation gibi oyun konsollarına, 18 Nisan’da Resmi Gazete’de yayımlanan kararla yüzde 50 de ek vergi getirilmişti.

Bu vergi sonrasında Türkiye’deki oyun konsollarının fiyatları neredeyse iki katına çıkmıştı. Oyun konsolu almak isteyen oyun severler Ekim ayında vergilerin yüzde 20’ye düşmesini bekliyordu. Ek verginin yıl sonuna kadar uzatılması, oyun konsolu alacakların planlarını alt üst etti.

Karar kapsamında oyun konsolları, bazı tekstil, deri ve ayakkabı ile seramik ürünleri, demir veya çelikten vidalar, kesintisiz güç kaynakları, transformatörler, golf sopası vb. pek çok ürün için getirilen ek vergiler yıl sonuna kadar yürürlükte kalacak.

FIFA 21’E İLK BAKIŞ

EK GÜMRÜK VERGİSİYLE BİRLİKTE PLAYSTATION 5 İLE XBOX SERIES X’IN FİYATLARI

Diskli ve disksiz olmak üzere iki farklı versiyonu olarak satışa çıkacak olan PlayStation 5, disksiz sürümüyle yurt dışında 399 dolar, disk sürücülü versiyonuyla ise 499 dolara satışa çıkarılmıştı. Xbox Series S’in fiyatı 299 dolar, Xbox Series X’in fiyatı ise 499 dolar olarak satılıyor.

Ek gümrük vergisinin yıl sonuna kadar uzatılmasıyla birlikte PlayStation 5’in 499 dolarlık diskli versiyonu Türkiye’de yaklaşık olarak 8 bin TL‘ye hatta daha üstüne satılacak. PS5’in 399 dolarlık disksiz “dijital” versiyonu ise Türkiye’de yaklaşık olarak 7 bin TL‘ye hatta daha üstüne satılacak gibi görünüyor.

499 dolarlık Xbox Series X ve 299 dolarlık kardeşi Xbox Series S ise Türkiye’de sırasıyla 7.499 TL ve 4.599 TL fiyat etiketleriyle satılması bekleniyor. Fiyatların değişkenliği söz konusu…

Exit mobile version