Oyun için İdeal Donanımlar

Uzun oyun seanslarını yadırgayanlar bilmez, anlamak için yaşamak gerekir. Sürükleyici ve çarpıcı oyunlar, meraklılarını ekranın başına kilitlerken rekabet faktörü kaçınılmazdır. İster online platfromlarda rakiplerinize karşı ister kendinizle yarışınızda adrenalini tavana çıkaran bu faktörün üç temel unsuru öne çıkar: Yetenek, deneyim ve elbette donanım.

Donanım, daha yüksek oyun deneyimi ve iyi sonuçlar için olmazsa olmazlar arasında yer alır.

Performanslı bir notebook, kaliteli monitör, detayları gözler önüne seren gaming projeksiyon ve online oyunlarda bağlantıyı yüksek profilde tutan router’larla mükemmel oyun seanslarına merhaba diyebilirsiniz. Rehber içeriğimizde son dönemin en ideal donanımlarını siz rekabetçi oyuncular için derledik.

ViewSonic ELITE XG270QC

ELITE Gaming portföyünün bir parçası olarak ViewSonic XG270QC, 1ms tepki süresi ve 165Hz yenilenme oranı elde edebilen 27 inç QHD çözünürlüklü VA panel Curved (kavisli) gaming monitörü ile oyunculara farklı bir bakış açısı sunmayı hedefliyor. ELITE XG270QC, ailedeki diğer üyelerin aksine 1500R kavis oranı ile birlikte geliyor.

Son dönemlerde kavisli monitörlerin gaming pazarında popülerleşmesi ile hem yüksek performans hem de renk isteyen kullanıcılara yönelik olarak geliştirilen ELITE XG270QC, akıcı oyun deneyimi için AMD FreeSync Premium Pro teknolojisi, HDR oyunlarına giriş noktası sağlayan VESA DisplayHDR 400’ün yanı sıra hareket bulanıklığını önemli ölçüde azaltmak için PureXP teknolojisi ile gerçekçi oyun deneyimini bir adım daha ileriye taşıyor.

Oyun haricinde DCI-P3% 90 renk kapsamı sayesinde hem tasarım hem de video ve film izlemek parlak, keskin ve ayrıntılı görüntü kalitesi içinde geniş renk aralığı sunarak birçok kullanıcının gönlünü çelmesi hedefleniyor. Temmuz ayında Türkiye’de satışta olacak.

 

Epson EF-100W

 

Epson’un tak ve kullan tipi kompakt lazer projektörü EF-100W, istenilen her yerde ve tüm yüzeylerde gün ışığında bile mükemmel görüntü sunuyor. Kitap rafında saklanabilecek kadar şık olan dünyanın en küçük 3LCD lazer projektörü; telefon, yayın cihazları (Amazon Fire TV, Google Chromecast, Roku), dizüstü bilgisayar, oyun konsolları ve daha fazlasından içerik görüntülemeyi sağlayacak kadar çok yönlü. Uzun ömürlü lazer ışık kaynağıyla 10 yıl boyunca en sevilen içerikleri izleme imkânı sunan model, 150 inçlik etkileyici bir görüntü boyutuna sahip. Üstelik bunun için ışıkları söndürmeye veya projeksiyon perdesi kullanmaya bile gerek yok.

MSI Creator 17

Dünyanın mini led ekran kullanan ilk laptopu MSI Creator 17, en yeni 10. nesil 8 çekirdekli Intel Core i7 işlemci (Comet Lake H) ve GeForce RTX SUPER™ serisi ile donatılarak karşımıza çıkıyor. CalMAN onaylı True Pixel Mini LED ekran ile pırıl pırıl görüntü ve 1000 nit parlaklık sayesinde en parlak beyazları, en derin siyahları ortaya çıkaran Creator 17, yüksek performans gerektiren tüm işlemleriniz için özelleştirilmiş Creator Center yazılımı sayesinde popüler içerik üretme yazılımlarında performans artışı sağlarken, 3 Fan 7 Heat Pipe ile güçlü soğutma, şık ve ince uzay grisi aluminyum kasası altında bulunan batarya ile 7 saate varan tek şarj ile kullanım imkânı sunuyor.

Lenovo IdeaPad L340

Intel Core i5 işlemci ile çalışan ekonomik bir seçenek durumundaki IdeaPad L340 oyun bilgisayarı, mavi ışıklandırma ile geliyor. Sessiz ve Oyun olmak üzere iki moda sahip cihazda 3. GB Nvidia GeForce GTX 1050 ekran kartı öne çıkan özellikleri arasında. Intel Optane hafıza da opsiyonel olarak sunulan modelde 8 GB RAM, 15.6 inç Full HD ekran, 512 GB SSD mevcut.

RAM kapasitesi 16 GB’ye kadar yükseltilebilen modelde touch pad mouse’un sağ tarafa çok yakın oluşu, geniş bir bilek yaslama alanı sağlıyor. En zorlu yapımları çok daha ‘merkezi’ şekilde oynama imkanı sunan bu konumlandırma ilgi çekici olduğu kadar kullanışlı. Arabirimler yönünden de zengin olan IdeaPad L340, üstün ses sistemiyle de öne çıkmayı biliyor.

ASUS RoG Strix XG17AHP

ASUS Republic of Gamers (ROG), dünyanın en hızlı taşınabilir monitörü Strix XG17AHP ile dikkat çekiyor. Strix XG17AHP, geniş izleme açılı 17,3 inç FHD (1920 x 1080) IPS ekrana ve akıcı oyun deneyimi için 240 Hz yenileme hızına sahip. Dahili 7800 mAh pil, en yüksek kare hızında 3,5 saate kadar oyun keyfi sunuyor. Ayrıca, hızlı şarj teknolojisi sayesinde bir saatlik şarj sonrasında 240 Hz’de iki saate kadar oyun oynayabilmek mümkün.

USB Type‑C ve micro-HDMI bağlantı noktaları akıllı telefonlara, dizüstü bilgisayarlara, oyun konsollarına, kameralara ve çeşitli çevre birimlerine bağlantı imkanı sunuyor. Strix XG17AHP, 1 cm inceliğinde profile ve 1060 gram ağırlığa sahip. Ürün beraberinde ROG Tripod, akıllı kılıf ve ROG taşıma çantasıyla geliyor.

Epson EH-TW650

300 inç büyüklüğünde etkileyici bir ekran görüntüsü üretebilen Epson EH-TW650’nin Full HD 1080p kalitesiyle, en sevdiğiniz oyun ve filmlerin etkisinde kalırsınız. Ekrandaki görüntüye yaşam katan 3LCD teknolojisi ile ekran görüntüsü rakip ürünlere göre üç kat daha parlaktır. 15.000:1 kontrast oranı, aynı zamanda, belirgin gölgeler ve derin siyahlar üretir. 3.100 lümene kadar eşit derecede yüksek beyaz ve renkli ışık çıkışı oyunları en ince ayrıntısına kadar gün ışığında bile görmenizi sağlar. En sevdiğiniz oyunları oynamak için uzun vadeli, sorunsuz ve uygun fiyatlı bir çözüm için idealdir. Bu modelin uzun ömürlü lamba ışık kaynağı ile 11 yıla kadar her gün bir film izleyebilir veya oyun oynayabilirsiniz…

ViewSonic M2 Taşınabilir SMART LED Projeksiyon Cihazı

Oyun deneyimi denilince birçok kişinin aklına monitöründe FPS oyunları gelse de aslında pek çok oyun severlerin dev ekranda arkadaşları ile maç yapmayı veya araba yarışlarının hakkını vermeyi tercih ediyor. ViewSonic, M2 ile evde dev ekranda oyun oynamak ya da film izlemek isteyen kullanıcıları hedefliyor.

M2, yaklaşık 1.6 metre mesafeden 60 inç görüntü atabiliyor, bu da pek çok kişinin yerim yok algısını kırabilecek bir mesafe. %125 REC709 renk kapsama oranı ile oyunlarda veya film izlerken sinema kalitesinde renk alabilirsiniz. Üzerinde Harman/Kardon hoparlörlerinin olmasının yanında bluetooth kulaklık bağlantısı ile oyun oynarken sesi kulaklığınıza alıp kimseyi de rahatsız etmeden oyunun keyfini sürdürebiliyorsunuz. Wi-Fi desteği ile dilerseniz cep telefonunuzdan da ekranınızı yansıtıp dev ekranda içeriklerinizi izleyebilir ya da oyun keyfinizi katlayabilirsiniz.

MSI GH50

MSI IMMERSE GH50, 40mm sürücüleri sayesinde oyunlarda yüksek ses kalitesi sunmasının yanında şık tasarımı ile büyülüyor. USB aracılığı ile bağlanılan ve 7.1 surround ses desteği veren MSI IMMERSE GH50 içerisinde dahili bir titreşim motoruna sahip. Sahip olduğu titreşim motoru sayesinde bass sesleri titreşim motorundan gelen sarsıntı ile ileterek farklı bir oyun deneyimi sunuyor. Kablo üzerinde bulunan kontrolcü sayesinde MSI IMMERSE GH50’de bass sesleri, 7.1 ses sistemini kapatabiliyor, ses ayarı yapabiliyor ve mikrofonu sessiz hale alabiliyorsunuz.

MSI IMMERSE GH50 sadece oyunlar için değil aynı zamanda günlük kullanımda müzik dinlemek için de oldukça iyi bir seçenek, sunmuş olduğu ses kalitesinin yanında günlük kullanım için sökülebilir mikrofonu sayesinde çok şık bir kulak üstü kulaklık haline gelebiliyor. MSI ‘ın Mystic light yazılımı ile kontrol edebileceğiz RGB ışıklara sahip olan kulaklık, rengini dilediğiniz gibi değiştiremeye, farklı yanıp sönme

Keenetic Ultra AC2600 Fiber Mesh WiFi Router

Son dönemin trend markalarından Keenetic’in üst seviye modelinde fiber optik bağlantılar için SFP portundan DLNA, Time Machine ve Transmission torrent istemcisine kadar egzotik özellikler var. Wifi kapsama alanı genişleten router, bu sayede oyunda sınırları kaldırıyor. Oyunda yüksek performans hedefleyenlere hitap eden çift çekirdekli işlemciye sahip iddialı modelde hız ve stabilite olmazsa olmazlar arasında. 2.4 + 5 GHz olmak üzere iki frekans seçeneği sunan Keenetic Ultra, AC2600 Wifi sınıfı özelliğine sahip.

5-port yönetilebilir switch, çok fonksiyonlu USB 2.0 ve 3.0 portları, Siber tehditlere karşı koruma, gelişmiş ebeveyn kontrolü, 5 dBi antenler ve SafeDNS & AdGuard ile istenmeyen reklamları engelleme gibi detaylar da mevcut. Üstelik tüm bu yeteneklerini mütevazı bir fiyat etiketi ile sergiliyor.

Asus ROG Rapture GT-AX11000

Dünyanın ilk 10 Gigabit Wi-Fi router’ı GT-AX11000 sahip olduğu 2.5G WAN/LAN bağlantısıyla standart Ethernet’ten 2,5 kata kadar daha hızlı veri aktarımı yapıyor. 1,8 GHz 64-bit dört çekirdekli işlemciye sahip olan cihaz, tüm zorlu oyunların üstesinden gelmenize yardımcı oluyor. Çok daha geniş Wifi menzili, DFS bandı, wtfast, Adaptive QoS, ağ WiFi sistemi için AiMesh özellikleri dikkat çekici. Birden fazla oyun bilgisayarı için çok daha geniş kapasite vadeden aygıt, ayrıca üç bantlı ağı ile iddialı.

Üç bantlı ağ sayesinde, bir 5 GHz bandını yalnızca oyunlara atayabilirsiniz. Böylece ev ağınızdaki diğer cihazlarla bant genişliğini paylaşmak zorunda kalmazsınız. Dinamik frekans seçimi (DFS) özelliğine sahip ROG Rapture GT-AX11000, en boş 5 GHz bantlarında 15 adet kanal açarak tüm kablosuz cihazlarınız için daha fazla bant genişliği sağlıyor.

ASUS ROG G531GT-BQ291T

Oyunu taşınabilir kılan notebook’lar uzun yıllardır hayatımızda. Klasik notebook kullanımını bir nevi dönüştüren bu iddialı segment, çok daha güçlü donanımı merkeze alan çarpıcı argümanlara sahip. Bu kapsamda çarpıcı modellerden ASUS ROG G531GT-BQ291T, 15.6 inçlik Full HD IPS ekranla geliyor. Söz konusu ekran, şirketin prestijli ROG serisi notebook’ları arasında öncü konuma sahip. 144 Hz yenileme hızına sahip olan ekranı 8’inci nesil Intel Core i7 işlemciler ve 4 GB’lik Nvidia GTX 1650 grafikler takip ediyor. İşlemci, 2.6 GHz saat hızlarına çıkabiliyor. Uzun şarj dayanıklılığıyla da dikkat çekiyor.

Son derece yüksek performans sunan bu teknoloji örgüsünde RAM, 8 GB olarak sunuluyor. SSD formundaki depolama alanı ise 512 GB. En yeni nesil WiFi standardını destekleyen model, online oyunlara yönelik yüksek beklentiye yanıt vermekten çekinmiyor.

HP Pavilion Gaming Laptop

HP Pavilion Gaming Laptop, yeşil renkte arkadan aydınlatma sunan çarpıcı klavyesi ve ekran kapağının ardındaki spor otomobilleri andıran hava kanalları ile cezbedici.  Bütçeyi aslında ciddi ölçüde düşüreceğimiz bir model aynı zamanda. HP’nin oyun notebook’unun teknik özellikler, listemizdeki diğer modellerle yarışır seviyede, buna şüphe yok.  En zorlu oyunları muazzam performansta oynamak yerine daha çok fiyat-performans eksenine eğilecek olursak HP Pavilion’un ideal seçenekler arasında yer bulacağı aşikar.

Intel Core i5 8300HQ, 16 GB Optane + 8 GB GB RAM, NVIDIA GTX 1050Ti ekran kartı, 1 TB HDD, Windows 10, 9 saati bulan şarj dayanıklılığı teknolojisinin çekirdeğini oluşturuyor. Ortalama bir ağırlığa sahip. Full HD ekranı ile oyun keyfini güzel bir tasarım eşliğinde yaşatabiliyor.


 

Exit mobile version