OPPO Watch

OPPO Watch, dikey ve şık bir kutuyla sizi karşılıyor. Kutu içeriğine baktığımızda akıllı saat, şarj istasyonu ve kullanım kılavuzunu görüyoruz. Bir de ekstra kayış tutucu çıkıyor. İncelikle düşünülmüş bir ayrıntı.

Akıllı saat, deneyime dair ilk andan itibaren şunu net bir şekilde gösteriyor: Oldukça ergonomik. Dışarı çıkıntı halinde bir tuşu bulunmuyor, bu da özellikle sol koluna takmaktan hoşlananlar için iz yapma, hatta acı verme durumunu tamamen ortadan kaldıran bir faktör. 46 ve 41 mm olmak üzere iki farklı boyutta geliyor.

Genel itibarıyla parlayan, zarif ve klas bir görünüm sunuyor. Yanlardan bakıldığında kavisli tasarım dikkat çekiyor. Kalınlığı da oldukça ideal. Kordonlar klipsli bir yapıyla takılıp çıkarılıyor. Yani farklı kordon seçenekleriyle kullanım imkânı mevcut. Hafifçe bastırmanız takılması için yeterli.

Sağ kısmında gömülü halde iki tuşu var. Alttaki tuşa basılınca fitness koçu, kardiyo koşusu, açık havada yürüyüş, bisiklet sürme, yüzme gibi spor aktivitelerine ulaşıyor ve seçtiğiniz spora özel arayüz eşliğinde harekete geçiyorsunuz. Kolunuzdaki dijital spor asistanınınız, belirlediğiniz hedefler (koşu süresi, mesafe, yakılan kalori limitleri belirlenebiliyor) doğrultusunda kendi hareketliliğinizi uçtan uca takip etmenize olanak tanıyor. Uzun süre hareketsiz kaldığınız anlarda da sizi uyarmayı ihmal etmiyor.

Özetle alttaki tuş spor odaklı. Üsteki ise daha çok akıllı telefonunuzdan aşina olduğunuz argümanları sağlıyor. Uygulamalara geçiş ve ana ekrana dönüş fonksiyonu burada söz konusu. Tuşlar fonksiyonel, bunun yanında genellikle dokunmatik ekran üzerinden kullanım ön planda diyebiliriz. Akıllı saatinize Google Play’den ilk etapta müzik ve podcast dinleyebileceğiniz Spotify gibi ilgi alanlarınıza yönelik uygulamaları yükleyebilirsiniz.

402 x 460 piksel çözünürlüklü AMOLED ekranı son derece hızlı şekilde tepki verdiği gibi hoş bir dokunmatik hissiyatı da bırakıyor. Ekranının kullanımı gayet kolay. Çok sayıda arayüz seçeneği sunulmuş halde. Hoş bir detay olarak OPPO Watch’ın ekranının dört bir yanında da sürüklenerek ortaya çıkan kısayollar yer alıyor. Yukarıdan aşağı doğru kaydırdığınızda kontrol paneli çıkıyor örneğin. Ek olarak çok sayıda kişiselleştirebilme özelliği unutulmamış; menüler ve kısayolları istediğiniz seçeneklerle düzenleyebiliyorsunuz.

Snapdragon Wear 3100 yonga seti kullanan Apollo 3 işlemcisi, 1 GB RAM ve 8 GB depolama alanı, öne çıkan donanımsal özellikleri durumunda. Depolama alanı sayesinde bolca oyun ve uygulama yüklenebiliyor. Google’ın WearOS işletim sistemi önyüklü. Akıllı saat, akıllı telefonunuzla ColorOS adlı uygulama üzerinden kolaylıkla bağlantı kuruyor.

430 mAh pil ile geliyor. 30 saate varan şarj dayanıklılığına ek olarak güç tasarruf modunu kullanarak 2-3 hafta süreyle kullanabiliyorsunuz. Şarj istasyonu, alt kısmındaki bağlantı ile akıllı saati şarj ediyor.

Titreşim, hoparlör, mikrofon ve 50 metreye kadar su geçirmezlik özellikleri diğer öne çıkanlar arasında. Örnek olarak ses kaydedicisi üzerinden ses kaydı yapabiliyorsunuz.

Android tarafında güncel açıdan en iyi seçeneği sunan OPPO Watch, herkes için erişilebilirlik vadeden mütevazı fiyat etiketleriyle de beğenimizi topladı.

Artılar:


 

Exit mobile version