Oppo Reno 4

Reno 4, yeni Reno ailesinin ortanca modeli olarak kullanıcılarla buluştu. Bir alt modeli Reno 4 Lite ile kıyaslandığında sahip olduğu gelişmiş özellikler sayesinde dikkat çekerken, Reno 4 Pro ile olan benzerliğiyle de kullanıcıları memnun etmeyi başarıyor.

İki farklı renk seçeneğiyle piyasaya çıkan Reno 4, pazardaki rakiplerine göre oldukça ince ve hafif tasarlanmış. Öyle ki, sadece 7.7mm kalığında ve 165 gram ağırlığında. Bu sayede, özellikle 6,4 inç ekran boyutuna sahip bir telefona kıyasla oldukça küçük görünüyor. Cihazın yuvarlatılmış kenarları da bu hissi güçlendiriyor. Cihazda ayrıca ekran altı parmak izi sensörü bulunuyor ve 3.5mm kulaklık girişi de telefonun alt kısmına yerleştirilmiş durumda.

6,4 inç boyutundaki ekranında % 90.7 ekran/gövde oranına sahip olan Reno 4, 800 nit parlaklığa ulaşabiliyor ve piksel yoğunluğu 409 ppi ve Güneş ışığı altında görüntü soluklaşmıyor. 1080×2400 piksel çözünürlüğündeki AMOLED ekranı göz yormuyor. Üstelik Netflix tarafından onaylı Netflix HD Yayın Sertifikası’na da hak kazanmış akıllı telefonlardan biri.

Snapdragon 720G işlemciden gücü alan telefon günlük ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılıyor.  8 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip olması sayesinde, çoklu işlemler ve hafıza noktasında yarı yolda bırakmıyor. Reno 4’ün performansını olumlu etkileyen bir diğer etken de şüphesiz gayet verimli çalışan en yeni Android 10 işletim sistemi ve Oppo’nun kendi arayüzü olan ColorOS 7.2.

Reno 4’ün 4015 mAh bataryası, yoğun kullanımlarda 14 saatten fazla dayanabiliyor. Buna ek olarak 30W gücündeki şarj aleti ve Oppo VOOC Hızlı Şarj 4.0 özelliği sayesinde, 20 dakikada %50 oranında şarj olabiliyor.

Reno 4’ün belki de en iddialı olduğu kısım kamerası. Arka tarafında 4’lü kamera bulunduran telefon 48 MP çözünürlükteki Sony IMX586 sensöre sahip ana kamerayla geliyor ve f/1.7 diyaframa sahip bu sensör ayrıca otomatik odaklama, ultra gece modu ve ultra sabit video gibi özelliklerle geliyor. Ana kameraya ek olarak telefonda bulunan 8 MP ultra geniş açılı lens, 2 MP mono ve 2 MP makro kameralar sayesinde oldukça başarılı bir kamera performansı elde ediliyor.

Telefonun ön kamerasına değinecek olursak, burada 32 MP çözünürlüğünde bir kamera kullanıldığını görüyoruz. Ön kamerayı diğer telefonlardan ayıran yanı şüphesiz portre modu… Portre modunda ek olarak bulunan Portre Rengi Koruma Modunu açtığınızda kamera teninizin rengini korunurken, tüm arka planı anlık olarak siyah beyaz yapıyor ve çok daha farklı fotoğraflar ve özçekimler almanızı sağlıyor.

Video performansı da fotoğraf performansından geri kalmayan Reno 4’te 4K çözünürlüğünde videolar çekmek mümkün. Üstelik 960 kareye kadar ağır çekim özelliğiyle ilginç ve yatarıcı videolar çekmenize olanak sağlıyor. Öyle ki, telefonda SOLOOP video düzenleme uygulaması ön yüklü olarak geliyor videolarınızı istediğiniz şekilde düzenlemenize olanak sağlıyor. Bunların yanında Ultra video sabitleyici özelliği sayesinde çok daha profesyonel videolar çekebiliyorsunuz.

Artılar

Kamera

Tasarım

Ekran

Fiyat


 

Exit mobile version