OPPO A54 Akıllı Telefon İncelemesi

Kesenin ağzını fazla açmadan, sizi yıllarca idare edecek F/P ürünü bir akıllı telefon arıyorsanız OPPO A54 ideal seçenekler arasında…

Yüksek kamera performansı, parlak ekranı ve uzun pil ömrüyle avantajlı bir konumda olan OPPO A54, cebinize yakışacak, cep yakmayan bir telefon! Şu an piyasada 2500 TL civarına bulmak mümkün. Gerek tasarım, gerek işlevsellik bakımından ihtiyaca yönelik bir model. İnce hatlarına baktığımızda plastik malzemeden yapıldığını görüyoruz. Arka kapak tasarımı da hiç fena değil!

İşte OPPO A54 Akıllı Telefonun Özellikleri

Telefonun IPX4 sertifikası var. Yani suyla temas ettiğinde kolayca zarar görmüyor. Ayrıca düşmelere karşı binlerce testten geçirilmiş. Bu da uzun kullanım ömrüne sahip olduğunu kanıtlıyor. Öte yandan OPPO A54, sağ tarafında güç butonu bulunduruyor. Söz konusu buton, parmak izi sensörü görevi de üstleniyor. Dilerseniz ön kamera aracılığıyla yüz tanıma yöntemini de kullanabilirsiniz. Fakat bunu çok düşük ışık altında kullanırsanız yeterince hızlı çalışmayabilir.

Telefonun sol yanında ses butonları mevcut. SIM kart ve microSD kart slotu da aynı kenarda. Alt kenarında hoparlör, kulaklık ve USB-C deliği yer alıyor. Orijinal şarj cihazının 18W desteği var.

Ekran Özellikleri

OPPO A54 ekranı ise, 20:9 en-boy oranıyla karşımıza çıkıyor. IPS paneli 6.5 inç büyüklüğüne sahip. Geniş ölçekli bir görüntü sunan ekranın köşesinde, entegre şekilde yerleştirilen bir ön kamera dikkat çekiyor. Ekranın parlaklık düzeyi oldukça yüksek. Bu, özellikle yaz mevsiminde işe yarayan bir özellik. Otomatik parlaklığı kapatırsınız ve parlaklık seviyesini en yükseğe ayarlarsınız. Böylece daha rahat kullanabilirsiniz. Renk sıcaklığının da isteğe göre ayarlanması mümkün. Göz Rahatlığı Modu’ ve Karanlık Mod gibi seçenekler de var.

Zaten telefon arayüzü oldukça sade ve zengin. Birçok ayarı orada bulabilirsiniz. Ekranınızı ikiye bölün. Navigasyon düğmelerini kişiselleştirme hakkına sahipsiniz.
OPPO A54 performansı ile sizi yolda bırakmayacak bir model. Telefonun teknik kadrosunda 8 çekirdekli MediaTek MT6765 Helio P35 işlemci yer alıyor.
Dâhilî depolama alanı 128 GB , RAM kapasitesi 4 GB. Günlük kullanım için yeter de artar.

Android 10 işletim sistemini kullanan model, ColorOS 7.2 arayüzüyle çalışıyor. Oyun oynamayı seviyorsanız telefonun Oyun Alanı bölümünden Yarışma Modu’nu açarak daha fazla performans elde edebilirsiniz. Sonuç olarak OPPO A54, bir performans canavarı değil. Ancak vasat olduğu da iddia edilemez. Orta halli bu model, hem uygun fiyatlı hem de standart kullanım için ideal.

Artılar

Exit mobile version