OnePlus 9 Serisi Telefonlar Tüketicilerle Buluştu

Türkiye pazarına resmi olarak giriş yapan OnePlus’ın 9 Serisi en yeni Qualcomm® SnapdragonTM 888 mobil platformu, DisplayMate A+ derecelendirmesine sahip üstün 120Hz Akıcı Ekran 2.0 ekranı ve sektörün sınırlarını zorlayan hızlı şarj çözümleri Warp Charge 65T ve Warp Charge 50W kablosuz şarj desteği ile güçlü bir performansa sahip. 

Küresel teknoloji markası OnePlus, önemli bir kilometre taşını temsil eden en gelişmiş amiral gemisi modeli OnePlus 9 Serisi’ni Türkiye’de tüketicilerin beğenisine sundu. OnePlus 9 Serisi, modern tarihin en ikonik simalarını ve olaylarını ölümsüzleştiren efsanevi profesyonel kamera üreticisi Hasselblad ile uzun vadeli ortaklığın ilk modeli olarak dikkatleri çekiyor. OnePlus’ın yeni amiral gemisindeki kamera sistemi ‘Hasselblad Camera for Mobile’, akıllı telefon fotoğrafçılığına çığır açıyor.

Bu yenilikler, şirketin akıllı telefon renk performansı için yeni standardı olan ‘Hasselblad ile Doğal Renk Kalibrasyonu’ ve üstün görüntü kalitesi için birinci sınıf donanımla geliştirildi. OnePlus 9 Serisi ayrıca, en yeni Qualcomm® Snapdragon™ 888 mobil platformu, DisplayMate A+ derecelendirmesine sahip. Ayrıca, üstün 120Hz Akıcı Ekran 2.0 ekranı ve sektörün sınırlarını zorlayan hızlı şarj çözümleri Warp Charge 65T ve Warp Charge 50W kablosuz şarj desteği ile güçlü bir performansa sahip. 

OnePlus 9 Serisi Teknik Özellikleri 

   9 5G  9 Pro 5G 
Ekran  6.55 inç AMOLED  6.7 inç AMOLED 
Ekran Çözünürlüğü  1080 x 2400  1440 x 3216 
İşlemci  Qualcomm® Snapdragon ™ 888  Qualcomm® Snapdragon ™ 888 
Bellek  8 GB  12 GB 
Dahili Depolama  128 GB  256 GB 
Kamera  48 MP Ana Kamera 

50 MP Ultra Geniş Açılı Kamera 

2 MP Mono Kamera 

48 MP Ana Kamera 

50 MP Ultra Geniş Açılı Kamera 

8 MP Telefoto Kamera 

2 MP Mono Kamera 

Ön Kamera  16 MP   16 MP 
Pil  4500 mAh, 65W hızlı şarj  4500 mAh, 65W hızlı şarj 
İşletim Sistemi  Android 11 tabanlı Oxygen OS  Android 11 tabanlı Oxygen OS 
Boy x En x Kalınlık  160 x 74.2 x 8.7 mm  163.2 x 73.6 x 8.7 
Ağırlık  192g  197g 
Renk  Siyah  Gümüş 
Tavsiye Edilen Satış Fiyatı  KDV dahil 12.499 TL  KDV dahil 15.799 TL 

Hasselblad Camera for Mobile 

Renk, mobil fotoğrafçılığın kalitesini belirleyen en önemli faktörlerden biri. Hasselblad Camera for Mobile özelliğiyle OnePlus, Hasselblad’ın ikonik renk performansını ilk kez bir akıllı telefona getirmeyi amaçladı. Akıllı telefon kamera sistemlerinin geleneksel kameralardan çok farklı çalışması ve Hasselblad’ın renk performansı  görüntü işleme için katı kurallarının olması hem OnePlus hem de Hasselblad için önemli zorluklardı. Bu hedefe ulaşmak için OnePlus ve Hasselblad, OnePlus 9 ve 9 Pro sensörlerini birlikte kalibre ettiler. Böylelikle, Hasselblad’ın yüksek renk standartlarını kullanarak çok sayıda laboratuvar testi gerçekleştirdiler. 

OnePlus 9 Pro’nun 48MP ana kamerası, etkileyici büyüklükteki 1/1,4” sensöre sahip. Ayrıca, Sony ile birlikte özel olarak tasarlanmış bir IMX789 sensörüyle donatıldı. Sonuç, 2×2 çip üstü lens (OCL), 12 bit RAW, çift yerel ISO. Ek olarak, DOL-HDR gibi önde gelen teknolojilerle sağlanan olağanüstü bir görüntüleme kabiliyeti oldu. Ana kamera, daha yüksek odak hızları, daha fazla renk doğruluğu için dört kat daha fazla renk bilgisine sahip. Ayrıca, daha net gündüz ve gece çekimleri ile videolarda azaltılmış hareket bulanıklığı sağlıyor.

OnePlus 9 Pro’nun benzersiz 50MP ultra geniş kamerası, gelişmiş görüntü kalitesi için 1/1,56” Sony IMX766 sensör kullanıyor. Öncü Freeform lensi, gelen ışığı düzeltmek için bir dizi benzersiz eğriler kullanıyor. Böylece, fotoğrafların kenarındaki bozulmayı yaklaşık %1 seviyesine düşürüyor. Ultra geniş açı kamerası, aynı zamanda 4 cm’ye kadar yakın mesafe odaklanma özelliğine sahip. Bu sayede, yüksek kaliteli makro fotoğraflar çekmeye de olanak tanıyor.  

120Hz Akıcı Ekran 2.0 

OnePlus 9 Serisi’nin 120Hz Akıcı Ekran 2.0 ekran sürükleyici bir görüntüleme deneyimi sağlıyor. Ekran, düşük sıcaklıkta polikristalin oksit (LTPO) teknolojisine sahip. Ayrıca, üst düzey OLED ekranlarda kullanılan en gelişmiş arka düzlem teknolojisi de bulunuyor. Akıllı telefonların ekranının yenileme hızını 120 Hz’den 1 Hz’ye kadar otomatik olarak ayarlamasını sağlıyor. Böylece, önemli ölçüde daha düşük güç tüketimi sağlıyor.

DisplayMate A+ derecelendirmesi olan OnePlus 9 Pro’nun QHD+, ekrana sahip. Ayrıca, 1.300 nit’e kadar en yüksek parlaklık değerinin yanında özgün 10 bit renk derinliği sunuyor. E4 ışık yayma malzemesi, HDR10+, MEMC, otomatik renk sıcaklığı ayarı, ön ve arka ortam ışığı algılama gibi özelliklere sahip. 

OnePlus 9’un ise ekranının parlaklığı 1.100 nit’e kadar çıkabiliyor. Ayrıca, HDR10+ sertifikası, HDR videolarını izleme deneyimini iyileştiriyor. Daha akıcı bir otomatik parlaklık kontrolü sunmak için ekran, 8.192 adet parlaklık seviyesine sahip iki ortam ışığı sensöre sahip. Ayrıca, Comfort Tone özelliği ise daha rahat bir okuma deneyimi için ekranın renk sıcaklığını ortama uyacak şekilde ayarlıyor. 

Performans 

Son teknoloji 5G ile Qualcomm® Snapdragon™ 888 mobil platformu, ışık hızında kullanım ve güç sağlıyor. Ayrıca, %25 daha hızlı işlemci performansı ve %35 daha hızlı grafik işliyor. Ayrıca, yeni 5nm düğüm boyutuna sahip Qualcomm® Snapdragon™ 888, tek bir şarjla kapsamlı bir kullanıma imkan tanıyor. Böylece, önemli güç tasarruflarına imza atıyor. OnePlus 9 Serisi, bir OnePlus amiral gemisinde şimdiye kadar sunulan en hızlı ve en sorunsuz deneyimi için hem LPDDR5 RAM hem de UFS 3.1 depolama özellikleriyle birlikte geliyor. Üstelik, LPDDR4X’ten 1,5 kat daha hızlı olan amiral gemisi düzeyindeki LPDDR5 RAM, 6400 Mbps’ye kadar hız sağlıyor. Bu teknolojiler, gelişmiş güç tasarrufu yetenekleriyle birlikte 5G hızlarından tam olarak faydalanıyor. Böylece, çoklu görevleri sorunsuz hale getirerek hiper bağlantılı bir yaşam tarzını tamamlıyor.  

Warp Charge 

Warp Charge 65T, sadece 15 dakikada tüm gün yetecek bir güç sağlıyor. Üstelik, sadece 29 dakikada %1’den %100’e şarj edebiliyor. OnePlus 9 Serisi, bu hızlara ulaşırken, şarj esnasında ısınmayı azaltmak için özel 4.500 mAh pilini kullanıyor. Bu da akıllı telefonun pilinin daha uzun dayanmasına ve böylece, daha az aralıklarla şarj edilmesine imkan tanıyor.  

Sektördeki en hızlı çözümlerden biri olan Warp Charge 50 Wireless, OnePlus’ın en hızlı kablosuz şarj teknolojisi. Warp Charge 50 Wireless, her iki pil hücresinin de 25W’da şarj olmasıyla çoğu kablolu hızlı şarj çözümlerini geride bırakıyor. Böylece, yalnızca 43 dakikada %1’den %100’e şarj edebiliyor. Yeni tasarımıyla kablosuz şarj cihazı, iki şarj bobini ile donatıldı. Böylece OnePlus 9 Pro hem kablolu hem de kablosuz olarak aynı hızda şarj edebilme yeteneğine sahip.  

OnePlus 9 Pro modelinin kutusundan çıkan güç adaptörü, dizüstü bilgisayarlar, tabletleri şarj edebiliyor. Ayrıca, OnePlus marka olmayan cihazları da USB PD veya PPS üzerinden 45W’a kadar turbo şarj etmek için kullanılabiliyor.   

Tasarım 

Şık bir görünüme sahip OnePlus 9 Serisi, markanın ‘burdenless’ yani engel tanımayan tasarım vizyonunu sürdürüyor. Arka kısımdaki kavisli tasarımı ve hafifliği, akıllı telefona konforlu bir tutuş hissi kazandırıyor. OnePlus 9 Serisi’nin kavisli ekranı ve hatalı dokunuşları en aza indirmek için optimize edildi. Tasarıma ek olarak, serinin açma kapama tuşunun üzerinde akıllı telefonu sessiz moda alma seçeneği de bulunuyor.

OxygenOS 11 

OxygenOS 11, OnePlus 9 Serisi’ne hız, akıcılık ve özelleştirme katıyor. Yeni Turbo Boost 3.0 bellek optimizasyonu, arka planda önceki sürüme göre %25’ten fazla uygulamayı açık tutmanızı sağlıyor. Böylece, OnePlus, bunu RAM sıkıştırması ve sanal RAM sayesinde başarıyor. Bu özellik, telefon belleğini RAM’e dönüştürüyor. Böylece telefonunuzla çalışmak için daha fazla fiziksel bellek sağlanmış oluyor. Profesyonel Oyun Modu, OnePlus 9 Serisi’nin işlemci gücünü ortaya çıkarıyor. Böylelikle, oyun esnasında uygulama bildirimlerini, çağrıları ve dikkat dağıtıcı diğer unsurları engelliyor. Ayrıca, OnePlus Cool Play, oyun esnasında ısınmanın dağıtılmasına da yardımcı oluyor. 

Exit mobile version