Ömür Boyu Genç Kal!

Değişmeyen tek gerçek var: Zaman hızla akıp gidiyor. Gençlik kalıcı değil. İleride karşılaşılabilecek sorunlardan biraz olsun kaçınabilmek için bedenimize sahip çıkmamız, sesini iyi dinlememiz çok önemli. Belli bir yaştan sonra ortaya çıkan kas erimesi, zihinsel problemler, kilonun getirdiği sağlık sorunları, kırılganlaşan psikoloji, hayatımızı konforlu sürdürebilmemizin önündeki en büyük engeller olarak karşımıza çıkıyor.

Her gün zamanımızın önemli bir bölümünü birlikte geçirdiğiniz akıllı telefon, tablet gibi teknolojilerin eğer isterseniz “ömür boyu genç kalmanız” konusunda size destek olabileceğini biliyor musunuz? Biz bedensel ve zihinsel formunuzu korumanıza yardımcı olabilmek için bazı kategorilerde en iyi uygulamaları bir araya getirdik. Üstelik bu uygulamaların çoğu ücretsiz. Sağlık ve mutluluk ile geçecek uzun bir ömür dileyerek, önerdiğimiz uygulamaları alt alta sıralıyoruz.

Kaslarınızı koruyun: Gym

Seven – 7 Minute Workout

Uygulama, özellikle harekete geçmekte zorluk çeken kişileri hedefliyor. Günde 7 dakikalık egzersiz videoları sunuluyor ve bunları izleyerek en kısa sürede en yüksek fayda hedefleniyor.

 

Ücretsiz

 

Günlük Egzersizler – Antrenman

Ücretsiz sunulan ve birçok egzersiz içeren uygulama, 5-10 dakika arasında değişen uzunlukta, anlaşılır videolarla hareketlerin nasıl yapılabileceğini gösteriyor. Sertifikalı kişisel antrenör tarafından gösterilen onaylı egzersizler tüm önemli kasları hedef alıyor.

 

Ücretsiz

Gymaholic

Spor sırasında Gymaholic uygulamasından faydalanarak, spor programlarınızı daha etkin ve daha verimli geçirebilirsiniz. Uygulama, spor programınıza ne kadar uyumlu olduğunuzu takip ediyor. Belirli kas gruplarını çalıştırmak için hangi egzersizleri yapmak gerekiyor gibi sorulara uygulama üzerinden hızlıca yanıt bulabilirsiniz.

Ücretsiz

Sağlıklı beslenme ve diyet

Diyet Koçum

Uygulama tüm öğünler için beslenme takibi ve yiyecek günlüğü ile geliyor ve kalorileri, karbonhidrat, protein ve yağlarınızı takip etmenizi sağlıyor. Yiyecek günlüğünü yönetebilir, aktivitelerini takip edebilir ve başarıyla kilo verebilirsin.

Ücretsiz

Lose It! – Calorie Counter

 Dünyanın en eğlenceli ve etkili kilo kaybı programını vadeden uygulama ile kilo verirken sevdiğiniz yiyeceklerden ayrı kalmıyor, hayatınızı değiştiriyorsunuz.

Ücretsiz

Diyet, Kilo Verme & Güzellik

Diyet, sağlıklı beslenme, kilo verme, diyet listesi, diyet yemekleri, diyet tatlıları, diyet çorbaları, diyet salataları ve zayıflama gibi birçok bilgi paylaşımı ve makale bulunduran uygulamada uzman kişilerden öneriler gibi özel paylaşımlar da mevcut.

Ücretsiz 

Kilo Takibi

Kilonuzu kontrol altına mı almak istiyorsunuz? Bu uygulamayla hem kilonuzu kontrol altına alabilir hem de çok daha fazlasını yapabilirsiniz.

Ücretsiz

Formda kalmak için kardiyo önemli: Jogging

Günlük Kardiyo Egzersizi

Kardiyo, yağ yakımı ve metabolizma için altın değerinde. Bu uygulamanın öne çıktığı nokta da verimlilik. Ayrıca basit arayüzü, video ve zamanlayıcıyı da içeriyor. Bu da her bir egzersizi kolayca takip etmenize ve anlamanıza olanak sağlıyor.

Ücretsiz

Freeletics Bodyweight

 

Bu sansasyonel uygulama, aynı zamanda ilginç bir sosyal rekabet sahası da vadediyor. Hedeflere ulaşıp puanlar toplayabiliyorsunuz. Elbette spor hareketleri yönü de bir hayli iddialı. Ancak başta ücretsiz geldikten sonra zamanla ücretli versiyona geçmek istemeniz olası, çünkü birçok özelliğe bu şekilde erişim sunuluyor.

 

Ücretsiz

 

Günlük Kol Egzersizi

Sertifikalı özel antrenörler tarafından verilen onaylı egzersizler, belli başlı kasları hedef alırken günde sadece birkaç dakikanızı ayırarak vücudunuzu güçlendirip sıkılaştırabiliyorsunuz.

Ücretsiz

30 Günlük Evde Fitness Program

 

Uygulamada çeşitli egzersizler, fitness planları ve HD video dersleri var. “Tüm vücudun kas kazansın, olabilecek en zinde vücuduna ulaştığını hisset.” Diyen uygulama, bunun için olabilecek en az zorlukla kilo vermeniz ve 30 günde fiziğinizdeki değişimi için sizi teşvik ediyor.

Ücretsiz

PUMATRAC

PUMATRAC sporu sevmeniz için birçok yol sunuyor. İhtiyacınız olanı bilen ve başlayabilmeniz için sizi motive eden kişiselleştirilmiş antrenmanlarla destekleniyor.

Ücretsiz

 

Ruh sağlığı için: Yoga

Daily Yoga

Yoganın asana kademesine ilişkin bilgiler içeriyor ve yogaya yeni adım atacak kullanıcılar için oldukça faydalı içerikler sunuyor. Her bir egzersiz için sesli ve görüntülü rehberler sunarak, egzersizi doğru ve etkili biçimde tamamlamanıza yardımcı oluyor. Sunulan talimatlarla, bildiğiniz hareketleri daha fazla geliştirebilmeniz de mümkün.

Ücretsiz

Sworkit

Kişiselleştirilmiş video egzersizler düzenleyip izleyebildiğiniz uygulama, spor hareketi uygulamaları dendiğinde en iyilerden. Güç, kardiyo, yoga, esneme gibi hareket kategorileri bulunan Sworkit’te 5-60 dakika aralığında zaman dilimleri seçilerek çalışılabiliyor.

Ücretsiz

Beyin sağlığı için: Zihin oyunları

Kelime Oyunu

Televizyonların sevilen yarışma programı Kelime Oyunu”nun uygulaması, kelime bilgisine güvenenlere hodri meydan diyor. Uygulama bünyesinde birbirinden zorlayıcı yüzlerce kelime sizleri bekliyor. Oynanışı ise şu şekilde: Size verilen 4 dakikalık süre içinde sırasıyla ikişerli olarak gelen 4,5,6,7,8,9 ve 10 basamaklı kelimeleri verilen açıklamaya göre en kısa sürede doğru tahmin etmeniz bekleniyor.

Ücretsiz

Poppi

Poppi, hızlı refleksler gerektiren heyecan dolu bir oyun. Amacınız birbirinden ilginç şekillerin ekranın altına yığılmasını engellemek. Şekilleri temizlemek için parmaklarınızla ekrana dokunup biraz hokkabazlık yapıyorsunuz.

Ücretsiz

Smiles HD

Gülen küçük suratlar, her biri bir karenin içinde ve bazıları tamamen aynı ve siz aynı olanları hızlı bir şekilde bulup eşleştiriyorsunuz.

Ücretsiz

Her gün zamanımızın önemli bir bölümünü birlikte geçirdiğiniz akıllı telefon, tablet gibi teknolojilerin eğer isterseniz “ömür boyu genç kalmanız” konusunda size destek olabileceğini biliyor musunuz?

Öğreniyorum

Vegan Beslenme nedir?

Bir vegan diyetinde beslenme söz konusu olduğunda, diyet lifi, şekerler, kalori ve karbonhidratlar genellikle uygun miktarlarda tüketilir, ancak yağ ve proteininin alınması daha zor olabilir. Protein kaynakları belki de veganlar için en önemli şey ama fasulye, tempeh, miso, kepekli tahıllar ve diğer popüler vegan ürünleri yoluyla kolayca elde edilebilir. Öte yandan, vegan diyetine yeni başlayacak olan bazı insanlar, et içerisindeki proteine yakın seviyede bulunan ek protein desteği olan ürünler kullanırlar.

Hayvan kaynaklarında yalnızca B12 vitamini ve D vitamini gibi yüksek konsantrasyonlarda bulunan bazı vitaminler ve mineraller bulunur. Bu önemli besinler vitamin takviyeleri yoluyla edinilebilir. Diğer önemli mineral ve vitaminlerin çoğunluğu, yaygın bitki tabanlı kaynaklarda bulunabilir. Vegan diyetinizde çeşitliliğin bulunması, günlük olarak dengeli bir beslenme yükü elde etmenizi sağlamak için yardımcı olacaktır.

Uzman Diyetisyen – Dr. Gamze Şanlı Ak

Ergenlik kalıcı yağlanmanın oluştuğu çok kritik bir dönem olduğu için dikkatli olmakta fayda vardır.  Alınan fazla kilolar, vücuttaki yağ hücresi sayısının artmasına sebep olacağından, yetişkinlik dönemi için tehlikelidir. Ergenlik döneminde vücuttaki yağ hücrelerinin sayısının artması halinde, yetişkin dönemde şişman bir vücut kaçınılmaz hale gelir. Çünkü yetişkin dönemde zayıflarken yağ hücrelerinin sayısı azalmaz, sadece içleri boşalır. Bu sebeple, yağ hücresi sayısının artmaması önemlidir. Bedende aşırı yağ birikimi, yetişkinlikte başta gelen sağlık sorunlarından hipertansiyon, hiperlipidemi, Tip-2 diyabet ve kalp-damar hastalıklarıyla yakından ilişkilidir.

Taze sebze ve meyvelerden zengin, tam tahılların, protein kaynakları olan balık, tavuk, yağsız et, kuru baklagillerin bulunduğu bir beslenme planı ile hem sağlıklı büyüme-gelişme devam edecek hem de ciltte yaşanan sivilce/ akne problemleri zamanla ortadan kaybolacaklardır. Bu süreçte şekerli besinler, işlenmiş ve çok yağlı besin tüketimini sınırlandırmak çok faydalı olabilir. Aynı zamanda A vitamininden zengin besinler olan sağlıklı ve pürüzsüz bir cildin destekleyicisidir. Ebeveynler, genç bireyleri sağlıklı ve dengeli beslenmenin yanında mutlaka fiziksel aktiviteye yönlendirmelidir.

Kitap Önerisi

İyileştiren Nefes  – Luis S. R. Vas

Luis S. R. Vas tarafından kaleme alınan kitapta iyi ve zinde yaşamda nefesin rolü, tüm ayrıntıları ile işleniyor. Bilinçli meditasyonlarla ruhu ve bedeni iyileştirmenin yolları anlatılıyor.

Bedenin ve ruhun yogayla zenginleştirilmesi, ‘gerçek anlamda iyi hissetmek’ için harikulade bir yoldur.

Kilolarınızdan kurtulmanız veya kilonuzu korumanız için yediklerinize içtiklerinize dikkat etmeniz gerekli.


 

Exit mobile version