OMIX X7: Teknolojinin Gücüyle Dünyanı Değiştir!

Yenilikçi teknoloji ve zarif tasarıma sahip OMIX X7, sıradanlığı aşarak yaşamınıza eğlence ve verimlilik katıyor.

Yetenekleri ile göz dolduran bütçe dostu akıllı telefon OMIX X7 test merkezimizin konuğu oldu. Büyük ekranı, performansı, çarpıcı kamera sistemi, premium hissiyatı ile deneyimimize dair ilk dakikalardan itibaren öne çıkan detaylar oldu. 

Akıllı telefon 120 Hz yenileme hızına sahip 6.78 inçlik FHD+ (2460 x 1080 piksel) ekranla geliyor. Arka yüzünde OMIX logosu ve flaşlı üçlü kamera sistemi mevcut. Hoş bir hissiyat yaratan dokusu dikkat çekiyor. Tüm ölçüleri ve ağırlığı ideal seviyede; sadece 8.96mm kalınlık ve 205 gram ağırlığa sahip. Yetenekli bir kamera sistemi sunan OMIX X7’nin 50+8+2 MP’lik üçlü ana kamerasına 16 MP ön kamera eşlik ediyor. 1080p video kaydı gerçekleştirebildiğiniz kamerasında fonksiyonel özellikler öne çıkıyor. 

8 çekirdekli MediaTek Helio G99 işlemcisi ile verimlilik esaslı eksiksiz bir performans sunan OMIX X7’de ARM G57 grafik işlemcisi, 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanı başlıca donanım özellikleri. 512 GB’ye kadar MicroSD hafıza kartı desteğine sahip olan akıllı telefonda, Android 13 işletim sistemi ve OMIX IU kullanıcı ara yüzü yüklü. OMIX X7’nin 5000 mAh pili ile gün boyu sorunsuz kullanım sağlıyorsunuz. 33W Hızlı Şarj özelliğiyle zaman kaybetmeden sizi harekete geçiren OMIX X7, birkaç dakikalık şarjla gün boyu süren kullanımı mümkün kılıyor. 

Güvenlik odağındaki parmak izi ve yüz tanıma özellikleri de unutulmamış. NFC teknolojisi OMIX X7’yi sadece bir telefon olmaktan çıkarıp, günlük hayatınızda bir asistana dönüştürüyor. Temassız ödemeler, hızlı cihaz eşleştirme ve birçok akıllı işlev bu teknoloji ile parmaklarınızın ucunda. 33W şarj adaptörü, SIM iğnesi, garanti belgesi ve kullanım kılavuzunun yanı sıra kutu içeriğinde telefon arka kapak koruma filmi ve silikon kılıf ile yapıştırmaya hazır ekran koruyucu mevcut. OMIX X7, fiyat-performans anlamında çarpıcı bir akıllı telefon. OMIX X7 iddialı ekran, kamera, tasarım, hızlı şarj desteği ve geniş depolama alanı kombinasyonu sunmayı başarıyor.

UZMAN GÖRÜŞÜ

Cem Kıcvırcık / Photoline Dergisi Yazı İşleri Müdürü

“OMIX X7… Bütçe dostu ve kaliteli akıllı telefon”

Yanılmıyorsam 2022 yılının temmuz ayında sıcak bir gecede tanıştım OMIX markasıyla… Görkemli bir tanıtım partisiyle Türkiye’deki kullanıcıların huzuruna çıkan OMIX, Singapur merkezli bir teknoloji şirketi… Hedefinde Türkiye akıllı telefon pazarında bütçe dostu ve kaliteli mobil cihazlarla kullanıcıları buluşturmak olan şirket, kısa bir süre içinde ürün çeşitliliğini artırdı ve iki farklı seri üzerinden 8 değişik telefonu piyasaya sürdü. “X” kodunu kullanan OMIX’te 400 ile başlayan ürün serisi X400, X600 ve X700 ile devam ederken, diğer seri X3, X4, X5, X6 ve X7 olarak satışa sunuldu.

Geçtiğimiz günlerde duyurusu yapılan OMIX X7, birçok açıdan merakla beklediğim bir telefondu. Tasarımı son derece şık, siyah ve beyaz temel renklerin yanında özellikle mor renginin çok dikkat çekici olduğunu söyleyebilirim. Ekran büyüklüğü 6.78” olan telefon 168.7 mm x 76.7 mm x 8.96 mm ölçülerinde ve 205 gr ağırlığında. Ele oturuşu gayet güzel, özellikle çekimler sırasında telefon elinizden kayıp gidecekmiş hissi vermiyor. Telefonun kalbinde MediaTek’in 8 çekirdekli 2.2 GHz CPU frekansına sahip Helio 99 (MT6789) yonga seti bulunuyor. Android 13 işletim sistemine sahip olan OMIX’in özellikle OMIX UI adlı arabirimi kullanıcı dostu birçok özelliği içinde barındırıyor. Yapay zekâ desteğiyle öğrenen ve kendini sürekli geliştiren OMIX UI V11.2 sürümüyle OMIX ekosistemi içinde yer alan cihazların (Örneğin: MixPods Pro kulaklıklar, MixBot akıllı robot süpürge) kontrolü çok kolay bir şekilde sağlanabiliyor. OMIX X7 üçlü bir arka kamera dizilimiyle geliyor. Ana Modüller: 50MP+8MP+2MP olarak sıralanırken, selfie için de 16MP’lik bir ön kamera mevcut. Kamera özellikleri arasında ayrıca Led Flaş, HDR, Yüz Güzelliği, Özçekim Panorama, Panorama, Portre, Geniş Açı, AI, 50MP, Profesyonel Gece Çekimi, Makro Çekim, Ağır çekim, Hızlı Çekim, QR Tarama, Titreme önleyici, EIS (Elektronik Görüntü Sabitleme) yer alıyor.

Saraybosna’ya yaptığım seyahat sırasında OMIX X7 bana eşlik etti. Çekim yaptığım anlarda tutuş ergonomisi ve dengesini beğendim. Özellikle kutudan çıkan şeffaf silikon kılıfla kullanmanızı tavsiye ediyorum. Telefonun elinizden kaymasını engelliyor. Hareketli anlarda bana “shutter lag” (deklanşör gecikmesi) sorunu yaşatmadı. Yapay zeka özellikle manzara fotoğraflarında daha etkili görseller oluşturmanız konusunda destek oluyor. Yapay zekanın müdahalesinin çok da abartılı olmadığını görmek sevindirici oldu. Renk tonları, doygunluk ve kontrast tatmin ediciydi. Fotoğraf modunda oluşturduğunuz görseller 5 ila 8 MB boyutlarında ve 4080 x 3072 piksel, yani 12 MP’den biraz daha fazla çözünürlükte. Ancak “Ultra Net Görüntü Kalitesi”ni seçtiğinizde durum değişiyor. Görsel dosyaları 22 MB ve 8192 x 6144 piksel, yani 50 MP çözünürlükle oluşuyor. Özellikle bazı fotoğraflarda bu özelliği kullanarak çok fazla keskinlik ve detay aldım.

Uzun süredir piyasada yer alan birçok akıllı telefon kamerasını deneyimleyen ve performansını ölçümleyen biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki, fiyat/performans açısından değerlendirildiğinde OMIX X7’nin kamerası çok iyi iş çıkartıyor. Hatta öyle ki, çok önemli, çok pahalı markaların önüne geçtiği durumlar bile söz konusu olabiliyor. Renk doygunluğu, dinamik aralık ve kontrast gayet başarılı. Elbette bunda sensor, mercek, kaplama, yazılım ve işlemcilerin çok uyumlu bir şekilde çalışmasının önemli bir payı var. Ülkemizin alım gücü ve ekonomik koşulları göz önünde bulundurulduğunda telefon fiyatlarının asgari ücretin katbekat üzerine çıktığı şu günlerde OMIX X7 mütevazı bir fiyatla, kaliteli özelliklere sahip olan bir telefon sunuyor.

Exit mobile version