Bütçe Dostu OMIX X5 İnceleme

Yetenekleri ile göz dolduran bütçe dostu bir akıllı telefon olan OMIX X5, inceleme merkezimizin yeni konuğu oldu.

Son dönemin adından söz ettiren bütçe dostu akıllı telefon modellerinden biri de OMIX X5. Sizlerden gelen yoğun soruların ardından merakla beklediğimiz OMIX X5 inceleme konuğumuz oldu. Bizleri siyah kutusuyla karşılayan model, görür görmez olumlu hislerimizi harekete geçirdi.

OMIX X5 İnceleme Detayları

Büyük ekran, arka kısmındaki kamera açıklıkları, malzeme kalitesi ve elde tutuluşunun güven veriyor olması, cihaza dair ilk dakikalarla ilgili öne çıkanlar. Kutu içeriğinde bir adet telefon arka kapak kılıfı ile yapıştırmaya hazır ekran koruyucu da mevcut. Şarj cihazı, SIM iğnesi, garanti belgesi ve kullanım kılavuzu da diğer olmazsa olmazlar şeklinde kutusunda yer almış.

Akıllı telefon önde büyük 6.56 inçlik HD+ (720 x 1612 piksel) çözünürlüklü ekranla geliyor. Yanlarında açma-kapama, ses kontrolleri ve Nano SIM girişini görüyoruz. Alt kısımda kulaklık ve şarj girişleri ile 3.5 mm hoparlör açıklıkları bulunuyor.

Arka yüzünde Omix logosu ve flaşlı ikili kamera sistemi ile karşı karşıyasınız. Yine arka kısımdaki hoş bir hissiyat yaratan dokusu da dikkat çekiyor. Tüm ölçüler tutarlı, 9mm kalınlık ve 203 gramlık ağırlığı ile benzer ekran büyüklüğüne sahip aynı segmentteki rakipleri ile aynı izdüşümde olduğunu belirtelim.

Ekranının üstünde küçük bir kamera açıklığı var. Alt ve üst kısımlarda siyah alanları görebilmek mümkün. Bu alanlar temelde ekran/gövde oranının (yüzde 83.32) bir miktar düşük kalmasına neden olsa da geniş/büyük alanlara sahibiz ve kullanımda olumsuzluk söz konusu değil.

Ekranı IPS özellikli ve her açıdan rahatlıkla görüntüleme sağlıyorsunuz. 269 ppi piksel yoğunluğu, 90Hz yenileme hızı ve 16 milyon renk diğer ön plandaki diğer veriler.

OMIX X5 İnceleme Detayları

Cihaz, son derece yetenekli bir kamera sistemi ile gelerek beklentilerin üzerine çıkmayı başarıyor. 50 MP’lik ana kamerasına 8 MP ön kamera eşlik ediyor.

1080p video kaydı gerçekleştirebileceğiniz kamerasında makro çekim, dijital görüntü sabitleme, time-lapse, portre modu gibi fonksiyonel özellikler de unutulmamış. Fotoğraf ve video testlerinde gayet iyi sonuçlar elde ettik. Bu kapsamda kendi segmenti açısından yetenekleri ile bir hayli göz doldurdu OMIX X5.

8 çekirdekli MediaTek Helio G37 işlemcisi 2.3 GHz saat hızlarında çalışıyor. PowerVR GE8320 grafik işlemcisi, 4 GB RAM ve 128 GB depolama alanı, donanım tarafındaki özellikleri. Hafıza kartı desteğine (1 TB’ye kadar) sahip olan akıllı telefonda Android 12 işletim sistemi ve OMIX IU kullanıcı arayüzü yüklü.

5000 mAh pili ile gün boyu sorunsuz kullanım sağlıyorsunuz. Kutu içeriğinde yer alan USB Type-C bağlantı tipli şarj cihazının 18W hızlı şarj özellikli olduğunu da mutlulukla belirtiyoruz. Ek olarak 4.5G özellikli olduğunu ifade edelim.

IPX3 ve IP5X sertifikalarına sahip, yani toza ve suya dayanıklı. Su geçirmez değil.

OMIX X5, fiyat-performans anlamında dikkate değer bir akıllı telefon. Son derece mütevazı bir fiyata iddialı ekran, kamera, tasarım, hızlı şarj desteği ve geniş depolama alanı kombinasyonu sunmayı başarıyor.

Artılar

Eksiler

Exit mobile version