Olmazsa Olmaz İş Uygulamaları

İş dünyasının yoğun temposunu teknolojiyle sistematikleştirmek, daha derli toplu bir süreç akışı sağlamak mümkün. Bu noktada ‘hedef odaklı’ mobil uygulamaların önemli bir katkı oluşturacağını belirtmek gerekiyor. Konu dahilinde verimliliğe katkı sağlayabilecek olmazsa olmaz iş uygulamalarını sizin için derledik.

Zoom

Video konferans uygulaması Zoom, koronavirüs nedeniyle uygulanan küresel karantina sürecinde sayısız kurum ve çalışan tarafından evden çalışma sırasında kullanıldı. Halihazırda ise tam bir fenomene dönüştü. Uygulama, basit adımlarla birden çok kullanıcının görüntülü iletişimini esas alıyor. Yüksek ses ve görüntü kalitesine ek olarak özelleştirilebilir arka plan gibi ekstralar da vadediyor. Mobil cihazlara ücretsiz olarak indirilen uygulama, istenirse masaüstü bilgisayarlar üzerinden de kullanım imkanı sağlıyor.

Platform: iOS – Android

Ücretsiz

CamCard

Konferanslarda, toplantılarda, fuarlarda, sosyal ortamlardaki karşılaşmalarda her ne kadar alınıp verilse de muhafazası ve dijital ortamlara yönelik kullanımı bir hayli karmaşık olan kartvizitler, CamCard adlı popüler uygulama sayesinde inovasyonla tanışıyor. Uygulama, temelde kartvizitlerinizi akıllı telefonunuzda dijital hale getirerek kalıcı ve ulaşılabilir kılıyor. Uzun yıllardır var olan uygulama, geçtiğimiz dönemde Apple tarafından övgü de almıştı.

Platform: iOS – Android

Ücretsiz

Sesli Notlar

Eğer bir iPhone veya iPad kullanıcısıysanız Apple’ın kendi iOS önyüklü uygulaması Sesli Notlar, ofiste verimlilik için ideal araçlardan biri. Gerekli durumlarda açıp ses kaydı yapın, ne hakkında olduğuyla ilgili bir isim verin ve kütüphanenizde bulunsun. Özellikle üst seviye direktiflerin zaman kaybedilmeden kayıt altına alınması, bu sayede unutulmaması adına iyi bir fikir.

Platform: iOS

Ücretsiz

Lumosity

 

Boş zamanlarınızı Instagram’da mı geçiriyorsunuz? Bu pek de ‘verimlilik sağlamayacak’ alışkanlığın süresini azaltmalısınız öncelikle. Peki boş vakitlerde, yani işe ara verilen zamanlarda ne yapılabilir? Lumosity uygulamasını açıp ilginç oyunlarla tanışabilirsiniz. Lumosity, hafızayı, dikkati, esnekliği, işlem hızını ve problem çözmeyi geliştirdiğini iddia eden oyunlardan oluşan bir uygulama. Son derece efektif ve etkisini hissettirdiği gibi kaliteli zaman geçirmenize de yardımcı.

Platform: iOS – Android

Ücretsiz

Slack

Verimlilik uygulamalarının ‘kralı’ desek yeridir. Slack, dinamik ve pratik bir iş planı uygulaması. Aynı zamanda bir ‘to-do-list’ alanı. İşlerinizi, teslim zamanları ya da hedeflediğiniz tamamlama sürelerini belirterek, bir tahtaya yazar gibi yazıyor, daha sonra da tamamladıkça ‘üzerini çiziyorsunuz.’ İş arkadaşları arasındaki süreç takibi, bir işle ilgili hızlıca bilgilendirme, paylaşımda bulunma, yorumlar yapma gibi işlevleriyle de zenginliğini gözler önüne seriyor. Denemenizde mutlak fayda var. Bu arada eğer beğenmezseniz diğer favorimiz Trello’ya da bakabilirsiniz.

Platform: iOS – Android

Ücretsiz

Medium

Medium, boş zamanlarınız için aslında bir nevi makale uygulaması. Dünyanın her yerinden sayısız kullanıcısı bulunan uygulama üzerinden ilgi duyduğunuz hemen her konuda ilgi çekici içeriklerle karşı karşıyasınız. Zamana değer katan uygulamada kullanıcı dostu arayüzü de övgüye değer.

Platform: iOS – Android

Ücretsiz

TheNews

Adından da anlaşılacağı üzere haber kaynaklarını bir araya getiren platform sayesinde çok kısa bir süre içerisinde en popüler kaynakları takip edip gelişmelerden hızlıca haberdar olabilirsiniz. Uygulama; ağırlıklı olarak tasarım, teknoloji ve yazılım gibi alanlarda çalışanlara hitap ediyor. Mobil versiyonuna ek olarak web sürümü de bulunan ve Türk geliştiriciler tarafından sunulan TheNews, sade arayüzüyle de dikkat çekiyor.

Platform: iOS – Android

Ücretsiz

SmartEventApp

Kurumunuza özel tasarım ve modüllerle uygulamanızı hızlıca oluşturun. E-etkinlikler & e-eğitimler düzenleyin. Canlı yayın yapın ve her zaman izlenebilecek multimedya kütüphanenizi oluşturun. Paylaşım Duvarı’nda katılımcılarının içerik paylaşım ve etkileşimleriyle sosyalleşmelerini sağlayın. Soru sor ve Anket modülü ile katılımcılarınızın görüş ve geri bildirimlerini anlık olarak alın. Smart Event App, katılımcılarınızı her zaman ulaşabilecekleri mobil bir platformda bir araya getirerek etkileşimli, sürdürülebilir ve raporlanabilir bir iletişim kurmanızı sağlar.

Platform: iOS – Android

Ücretsiz

MindNode

Gerçek bir dâhinin elinden çıktığına emin olduğumuz bir diğer uygulama da MindNode. Zihin fırtınası sonucu oluşan fikirler, ansızın aklınıza gelen şeyler, genel olarak ‘aklınızdan geçenler ve diğer her şey’ bu uygulamada çok daha efektif şekillerde not alınabilirlik kazanıyor. Fikirlerinizin devamını da kaydedebiliyorsunuz, bu sayede her şeyin devamlılığı prensibi, tam olarak girişimcilik serüveni ya da iş hayatı, her ne derseniz ona entegre oluyor. Güzel bir arayüze sahip olduğunun da altını çizmekten mutluluk duyuyoruz.

Platform: iOS – Android

Ücretsiz

Draw It

İhtiyacınız olan notları, fikirleri belki de karalamaktan, çizerek anlatmaktan hoşlanıyorsunuz. Öyleyse ihtiyacınız olan uygulama ile tanışmaktasınız. Draw It, son derece kaliteli bir ‘çizme’ uygulaması. Dilediğiniz konuda çizin, yazın, paylaşın; Draw It ile tüm bunlar ücretsiz olarak emrinizde.

Platform: iOS – Android

Ücretsiz

FastPay

İş hayatında verimlilik ve finansal işlemler. Aradaki bağlantı tahmin ettiğinizden de fazla. İster bir personel olun, ister şirketin yöneticisi çeşitli ödeme kalemlerine mutlak suretle sahipsiniz. Telefon faturanız, internet veya elektrik faturası, abonelikler derken tüm bu ödenmesi gerekenleri ‘otomatik talimatlarla’ gerçekleştirebilir ya da FastPay gibi son derece iyi bir platformu tercih edebilirsiniz. FastPay, bir Deniz Bank hizmeti ve tüm kredi/banka kartlarıyla entegre şekilde faturalarınızı, ödemelerinizi gerçekleştirerek hayatınızı kolaylaştırıyor.

Platform: iOS – Android

Ücretsiz

QuickBooks

Intuit tarafından geliştirilen bir muhasebe yazılımı paketi olan QuickBooks, esas olarak küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik. Şirket içi muhasebe uygulamaları ile işletme ödemelerini kabul eden, faturaları yöneten, ödeme yapan, bordro işlevlerini yerine getiren bir uygulama. Özellikle küçük ekipleri yöneten profesyoneller için ideal.

Platform: iOS – Android

Ücretsiz

Microsoft Office 365

Ofiste bilgisayarınızın olmazsa olmazlarından biri olan Word’u ihtiyaç duyduğunuz herhangi bir yerde kullanarak iş akışlarını devamlılıkla buluşturabilirsiniz. Bu kapsamda Microsoft Office 365 uygulama paketinin bir parçası olan Microsoft Word ile iOS aygıtlarınızda belgeler oluşturabilir, belgelerinizi düzenleyebilir ve paylaşabilirsiniz.

Platform: iOS – Android

Ücretsiz

Box

Verileri saklamak da bir diğer önem taşıyan konu. Projelerimizin ansızın uçup gitmesi, bilgisayarın çökmesi sonucu geri döndürülemez şekilde kaybolmasını istemeyiz. İşte bu noktada Box ile verilerinizi güvenli bir şekilde bulutta saklayabilir ve dosyalara Android cihazınız, PC’niz, iPhone, iPad ve Mac’inizden kolayca erişebilirsiniz.

Platform: iOS – Android

Ücretsiz

Cisco Webex Teams

Bir iş birliği uygulaması olan Cisco Webex Teams, iOS aygıtlarıyla doğrudan entegre oluyor. Böylece iPhone’un yerleşik arama özelliklerini kullanıyormuşçasına rahat bir deneyim sağlıyor. Peki ne işe yarıyor? Herhangi bir yerden iş toplantılarına katılabiliyorsunuz. Aniden ihtiyaç duyulduğunda oradasınız özetle.

Platform: iOS

Ücretsiz

join.me

join.me, ekiplerin sesli veya görüntülü toplantılar yapabilmesine ve mobil beyaz tahtalar üzerinde gerçek zamanlı olarak çalışabilmesine olanak sağlıyor.

Platform: iOS – Android

Ücretsiz

SAP Roambi Analytics

Verilerin cihaz bağımsız görülebilmesi, üzerinden işlem yapabilmek verimliliği artırıcı bir diğer unsur. Bu konunun süper-starlarından biri olan SAP Roambi Analytics uygulaması ile, verilerinizi herhangi bir mobil cihazdan kolayca etkileşimde bulunabileceğiniz göz alıcı görsel sunumlara dönüştürebilirsiniz.

Platform: iOS – Android

Ücretsiz

Docu Scan

Bu uygulama, akıllı cihazınızda bulunan, e-mailinize gelen, fotoğrafını çektiğiniz, özetle ofiste çıktısını almak istediğiniz belgeleri kolayca yazdırabilmenizi sağlıyor. Pratik ve güvenli bir şekilde.

Platform: iOS – Android

Ücretsiz

Proud

Türkçesi ‘Gurur’ olan bu uygulama ismi, tıpkı kendi gibi ilham veriyor. Uygulama; Pomodoro tekniği adlı spesifik bir metottan yola çıkarak hayata dair stresli, baskıcı zamanları azaltmanıza, işinize yönelmenize yardımcı oluyor. Özellikle yapılacakları bölme/ayırma konusunda tam bir uzman. Deneyin, pişman olmayacaksınız.

Platform: iOS – Android

Ücretsiz

Forest: Stay focused

Belli zaman aralıklarıyla akıllı telefonunuzdan uzak durmanızın çalışma ve iş yapış şeklinize katkısı elbette yüksek olacak. Dikkat dağıtıcı bildirimlerle savaşta (örneğin Twitter’da takip ettiğiniz biri başkasını takip ettiğinde aldığınız o gereksiz bildirim) etkili bir çözüm vadeden Forest: Stay focused, telefondan uzak kalmanıza yardımcı oluyor.

Platform: iOS – Android

Ücretsiz

ToDoist

Etkinlikler ve yapılacak onca şey. Tüm bu yapılacakları sistematikleştiren Productivity, aynı zamanda neyi ne kadar yapmak istediğinize dair bir planlama alanı da sunuyor. Kişisel zaman, hedefler ve alışkanlıklarla ilgili takip olanaklarını zenginleştiriyor. Ofiste ya da çalışma anlarına dair ‘genel üretkenliği’ tetikliyor adeta.

Platform: iOS – Android

Ücretsiz

Kullanıcı dostu arayüzler ön planda…

İşle ilgili verimlilik uygulamalarında ortak bir nokta var. Kullanımları son derece basit. Dolayısıyla, işinize destek olmaları da çok kolay. Arayüzlerimiz yatay kaydırma, dikey kaydırma ve dokunma gibi tanıdık hareketler sayesinde çalışanların iş birliği yapmalarına, organize olmalarına, yeni program ve prosedürlere hızla uyum sağlamalarına imkan veriyor.


 

Exit mobile version