Ofiste Verimliliği Artıran Uygulamalar

İş dünyasının yoğun temposunu teknolojiyle sistematikleştirmek, daha derli toplu bir süreç akışı sağlamak mümkün. Bu noktada daha iyi bir notebook ya da aksayan akıllı telefon yerine yeni iPhone gibi indirilecek ‘hedef odaklı’ mobil uygulamaların da önemli bir katkı oluşturacağını belirtmek gerekiyor. Konu dahilinde ofiste verimliliğine katkı sağlayabilecek uygulamaları derledik. İşte size yeri geldiğinde zaman kazandıracak, yeri geldiğinde kolaylık sağlayacak uygulamalar…

Sesli Notlar

Apple’ın kendi iOS önyüklü uygulaması Sesli Notlar, ofiste verimlilik için ideal araçlardan biri. Gerekli durumlarda açıp ses kaydı yapın, ne hakkında olduğuyla ilgili bir isim verin ve kütüphanenizde bulunsun. Özellikle üst seviye direktiflerin zaman kaybedilmeden kayıt altına alınması, bu sayede unutulmaması adına iyi bir fikir.

Ücretsiz

Lumosity

Boş zamanlarınızı Instagram’da mı geçiriyorsunuz? Bu pek de ‘verimlilik sağlamayacak’ alışkanlığın süresini azaltmalısınız öncelikle. Peki boş vakitlerde, yani işe ara verilen zamanlarda ne yapılabilir? Lumosity uygulamasını açıp ilginç oyunlarla tanışabilirsiniz. Lumosity, hafızayı, dikkati, esnekliği, işlem hızını ve problem çözmeyi geliştirdiğini iddia eden oyunlardan oluşan bir uygulama. Son derece efektif ve etkisini hissettirdiği gibi kaliteli zaman da geçirmenize yardımcı.

Ücretsiz

Slack

Verimlilik uygulamalarının ‘kralı’ desek yeridir. Slack, dinamik ve pratik bir iş planı uygulaması. Aynı zamanda bir ‘to-do-list’ alanı. İşlerinizi, teslim zamanları ya da hedeflediğiniz tamamlama sürelerini belirterek, bir tahtaya yazar gibi yazıyor, daha sonra da tamamladıkça ‘üzerini çiziyorsunuz.’ İş arkadaşları arasındaki süreç takibi, bir işle ilgili hızlıca bilgilendirme, paylaşımda bulunma, yorumlar yapma gibi işlevleriyle de zenginliğini gözler önüne seriyor. Denemenizde mutlak fayda var. Bu arada eğer beğenmezseniz diğer favorimiz Trello’ya da bakabilirsiniz.

Ücretsiz

MindNote

Gerçek bir dâhinin elinden çıktığına emin olduğumuz bir diğer uygulama da MindNote. Zihin fırtınası sonucu oluşan fikirler, ansızın aklınıza gelen şeyler, genel olarak ‘aklınızdan geçenler ve diğer her şey’ bu uygulamada çok daha efektif şekillerde not alınabilirlik kazanıyor. Fikirlerinizin devamını da kaydedebiliyorsunuz, bu sayede her şeyin devamlılığı prensibi, tam olarak girişimcilik serüveni ya da iş hayatı, her ne derseniz ona entegre oluyor. Güzel bir arayüze sahip olduğunun da altını çizmekten mutluluk duyuyoruz.

Ücretsiz

Draw It

İhtiyacınız olan notları, fikirleri belki de karalamaktan, çizerek anlatmaktan hoşlanıyorsunuz. Öyleyse ihtiyacınız olan uygulama ile tanışmaktasınız. Draw It, son derece kaliteli bir ‘çizme’ uygulaması. Dilediğiniz konuda çizin, yazın, paylaşın; Draw It ile tüm bunlar ücretsiz olarak emrinizde.

Ücretsiz

FastPay

İş hayatında verimlilik ve finansal işlemler. Aradaki bağlantı tahmin ettiğinizden de fazla. İster bir personel olun, ister şirketin yöneticisi çeşitli ödeme kalemlerine mutlak suretle sahipsiniz. Telefon faturanız, internet veya elektrik faturası, abonelikler derken tüm bu ödenmesi gerekenleri ‘otomatik talimatlarla’ gerçekleştirebilir ya da FastPay gibi son derece iyi bir platformu tercih edebilirsiniz. FastPay, bir Deniz Bank hizmeti ve tüm kredi/banka kartlarıyla entegre şekilde faturalarınızı, ödemelerinizi gerçekleştirerek hayatınızı kolaylaştırıyor.

Ücretsiz

QuickBooks

Intuit tarafından geliştirilen bir muhasebe yazılımı paketi olan QuickBooks, esas olarak küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik. Şirket içi muhasebe uygulamaları ile işletme ödemelerini kabul eden, faturaları yöneten, ödeme yapan, bordro işlevlerini yerine getiren bir uygulama. Özellikle küçük ekipleri yöneten profesyoneller için ideal.

Ücretsiz

Microsoft Office 365

Ofiste bilgisayarınızın olmazsa olmazlarından biri olan Word’u ihtiyaç duyduğunuz herhangi bir yerde kullanarak iş akışlarını devamlılıkla buluşturabilirsiniz. Bu kapsamda Microsoft Office 365 uygulama paketinin bir parçası olan Microsoft Word ile iOS aygıtlarınızda belgeler oluşturabilir, belgelerinizi düzenleyebilir ve paylaşabilirsiniz.

Ücretsiz

Box

Verileri saklamak da bir diğer önem taşıyan konu. Projelerimizin ansızın uçup gitmesi, bilgisayarın çökmesi sonucu geri döndürülemez şekilde kaybolmasını istemeyiz. İşte bu noktada Box ile verilerinizi güvenli bir şekilde bulutta saklayabilir ve dosyalara iPhone, iPad ve Mac’inizden kolayca erişebilirsiniz.

Ücretsiz

Cisco Webex Teams

Bir iş birliği uygulaması olan Cisco Webex Teams, iOS aygıtlarıyla doğrudan entegre oluyor. Böylece iPhone’un yerleşik arama özelliklerini kullanıyormuşçasına rahat bir deneyim sağlıyor. Peki ne işe yarıyor? Herhangi bir yerden iş toplantılarına katılabiliyorsunuz. Aniden ihtiyaç duyulduğunda oradasınız özetle.

Ücretsiz

join.me

Apple’ın da desteklediği uygulamalardan biri olan join.me, ekiplerin sesli veya görüntülü toplantılar yapabilmesine ve mobil beyaz tahtalar üzerinde gerçek zamanlı olarak çalışabilmesine olanak sağlıyor.

Ücretsiz

SAP Roambi Analytics

Verilerin cihaz bağımsız görülebilmesi, üzerinden işlem yapabilmek verimliliği artırıcı bir diğer unsur. Bu konunun süper-starlarından biri olan SAP Roambi Analytics uygulaması ile, verilerinizi herhangi bir iPhone veya iPad’den kolayca etkileşimde bulunabileceğiniz göz alıcı görsel sunumlara dönüştürebilirsiniz.

Ücretsiz 

Docu Scan

Android’de ‘scan’ işi yapan uygulamaların yarattığı tedirginlikten App Store’da eser yok. Geçtiğimiz yaz dönemi boyunca Android platformuna olan güveni hırpalayan sayısız scan uygulamasını mağazasından kaldıran Google, bu alanda kapsamlı bir mücadele içinde. Apple tarafında ise sorun yok, App Store, kapsamlı güvenlik aşamaları sayesinde scan uygulamaları da dahil olmak üzere uzun süredir siber güvenlik konularıyla gündemde değil. Bu harika ve lafı bu kadar uzattıktan sonra Docu Scan’e gelelim. Bu uygulama, akıllı cihazınızda bulunan, e-mailinize gelen, fotoğrafını çektiğiniz, özetle ofiste çıktısını almak istediğiniz belgeleri kolayca yazdırabilmenizi sağlıyor. Pratik ve güvenli bir şekilde.

Ücretsiz

Proud

Türkçesi ‘Gurur’ olan bu uygulama ismi, tıpkı kendi gibi ilham veriyor. Uygulama; Pomodoro tekniği adlı spesifikir bir metottan yola çıkarak hayata dair stresli, baskıcı zamanları azaltmanıza, işinize yönelmenize yardımcı oluyor. Özellikle yapılacakları bölme/ayırma konusunda tam bir uzman. Deneyin, pişman olmayacaksınız.

Ücretsiz

Forest: Stay focused

Belli zaman aralıklarıyla akıllı telefonunuzdan uzak durmanızın çalışma ve iş yapış şeklinize katkısı elbette yüksek olacak. Dikkat dağıtıcı bildirimlerle savaşta (örneğin Twitter’da takip ettiğiniz biri başkasını takip ettiğinde aldığınız o gereksiz bildirim) etkili bir çözüm vadeden Forest: Stay focused, telefondan uzak kalmanıza yardımcı oluyor.

Ücretsiz

ToDoist

Etkinlikler ve yapılacak onca şey. Tüm bu yapılacakları sistematikleştiren Productivity, aynı zamanda neyi ne kadar yapmak istediğinize dair bir planlama alanı da sunuyor. Kişisel zaman, hedefler ve alışkanlıklarla ilgili takip olanaklarını zenginleştiriyor. Ofiste ya da çalışma anlarına dair ‘genel üretkenliği’ tetikliyor adeta.

Ücretsiz

Kullanıcı dostu ve tanıdık arayüzler

İşle ilgili verimlilik uygulamalarında ortak bir nokta var. Kullanımları son derece basit. Dolayısıyla, işinize destek olmaları da çok kolay. Arayüzlerimiz yatay kaydırma, dikey kaydırma ve dokunma gibi tanıdık hareketler sayesinde çalışanların iş birliği yapmalarına, organize olmalarına, yeni program ve prosedürlere hızla uyum sağlamalarına imkan veriyor. Ve her iPhone ve iPad’de görsel, işitsel ve motor becerileri destekleyerek herkes için erişilebilir oluyor.

İpucu

iPad’e özel harikulade bir püf noktasına hazır mısınız? Safari tarayıcınızda aynı anda birden fazla web sitesi görüntülemeniz mümkün. Nasıl mı? iPad’inizi yatay konumda tutun, Safari’yi açın, sağ üstteki pencere sembolüne basılı tutun ve çıkan penceredeki ‘Split View’ seçeneğine dokunun. Artık ekranda web sayfaları arası dans zamanı!


 

Exit mobile version