Elon Musk, Ödeme Yapmayı Reddeden NY Times’ın Mavi Tikini Aldı

NY Times mavi tik sahibi olan hesaplardan biri olmayı bıraktı. Ödeme yapmayı reddeden kuruluşun mavi rozeti alındı.

NY Times Mavi Tik

NY Times mavi tik sahipleri arasında artık yer almıyor. Senelerden beri yayın hayatını sürdüren The New York Times ve Elon Musk arasında uzun bir zamandan beri devam eden gerilim özellikle Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından oldukça artmıştı.

Mart ayının sonuna doğru eski mavi tiklerin kaldırılacağını duyuran Musk, tarih olarak 1 Nisan’ı göstermişti. Nisan ayından itibaren geçmişteki doğrulama programından yararlanarak mavi rozete sahip olanların hesabından mavi tikin kaldırılacağını belirten Twitter’ın mavi tikini ilk aldığı hesaplardan biri de NY Times (The New York Times) oldu.

NY Times Mavi Tik İçin Ödeme Yapmayı Reddetti

Twitter’da en çok takip edilen kuruluşlardan biri olan The New York Times, mavi tiki alınan birkaç hesaptan sadece biri oldu.

Musk, dün NY Times’ın Twitter doğrulama rozeti için ödeme yapmayacağını bildirdiğini içeren paylaşıma yanıt verdi. Musk’ın tweetinde “Ah, tamam. O zaman (NY Times’ın mavi tikini) kaldıracağız” ifadeleri yer aldı.

Son gelişmeler hakkında soru yöneltilen bir NY Times sözcüsü, The New York Times’ın hâlâ kurumsal Twitter hesaplarının doğrulama rozeti için aylık ödeme yapmak gibi bir planının olmadığını tekrarladı.

Twitter’ın doğrulama rozetine basıldığında artık “Bu hesap, Twitter Blue’ya abone olduğu ya da eski bir doğrulanmış hesap olduğu için doğrulandı” ifadesi ile karşılaşılıyor.

Henüz geçmişte doğrulama programına katılarak mavi rozet alan hesapların tamamından mavi tik alınmış değil.

Exit mobile version