Nvidia, kripto para birimi madenciliği sınırlayıcısının ‘hacklenemeyeceğini’ söyledi

Nvidia, donanımda değil, yazılımda uygulanan GeForce RTX 3060 12GB grafik kartındaki kripto para birimi hash oranı sınırlayıcısının hacklenemez olduğunu iddia ettiği için kod meraklı madenciler için bir mücadele veriyor. Denemeye davet gibi geliyor, değil mi?

Nvidia, PC Gamer’a “yazılımın sınırlayıcıyı kaldırmak için saldırıya uğramayacağına” inandığını söylüyor.

NVIDIA KRİPTO PARA SINIRLAYICILARI NE İŞE YARIYOR

Bu sınırlayıcı, madencilerin büyük bir kar elde etmek için kripto para birimini körü körüne bozmak için grafik kartlarını gayretle kovalamalarını önlemeyi amaçlayan bir sınırlayıcıdır. Günümüzün girişimci GPU madencisi için tercih edilen ana kripto para birimi Ethereum’dur, bu nedenle Nvidia’nın bloğunun RTX 3060 grafik kartlarının madenciliği önleyeceği şey tam olarak budur.

Yeni sınırlayıcı, Ethereum madencilik algoritmasının belirli bölümleri tespit edildiğinde RTX 3060’ın hash oranını yarıya indirecek.

Nvidia ve her yerdeki yumuşak huylu oyuncular için umut, bloğun yerinde kalması ve bu kartların oyunculara doğru yol aldığını görmesidir. Madenciler daha sonra ihtiyaçları için belki madenciliğe özgü CMP’ye veya Cryptocurrency Mining Processors’a bakacaklar.

Epic Games, AB antitröst şikayetiyle Apple mücadelesini hızlandırıyor

RTX 3060, 25 Şubat’ta piyasaya çıkışından itibaren sınırlayıcı ile birlikte gelen tek kart olacak. Nvidia bize “halihazırda satılan GPU’ların performansını sınırlamadığı” için söylüyor. RTX 3060, şimdiye kadar tüm Ampere GPU’ları olduğu için, 329 dolarlık fiyat etiketi sayesinde daha da fazla olduğu için kesinlikle popüler bir kart olacaktır.

Azalan madencilik talebinin bir sonucu olarak o gün daha fazla hisse senedi göreceğimizi henüz emin değiliz. PC parçaları için hala inanılmaz bir talep var ve şüphesiz en ucuz Amper GPU, geçmişte GTX 1060 gibi popüler kartlarda gördüğümüz gibi hacim olarak en popüler olacak. hala son beş aydaki diğer lansmanlar gibi mücadelenin birinci günü olacak.

Nvidia’nın mümkün olduğunca çok sayıda GPU’yu oyuncular için oyunda tutmak için yapabileceği herhangi bir hareket kesinlikle memnuniyetle karşılanacak ve umarım en azından madencileri RTX 3060 grafik kartlarının ilk dalgasına çevirecektir. Bu kartların hash oranına ilişkin herhangi bir belirsizlik, Nvidia’nın hacklenemez sınırlayıcısı Titanic gibi hayatın ilerleyen dönemlerinde olduğu gibi düşse bile, başlangıçta en çok geri döneceği kesindir.

Bununla birlikte, kolayca bir kenara atılmayacağını umuyoruz ve Nvidia’nın kendine güveni, 2021’in ilk yarısında PC oluşturma için biraz umut veriyor.

Exit mobile version