Notebook’tan Telefona İnceliğe ile Öne Çıkan 13 Harika Ürün

Mekanları, yaşamı, ruhsal durumu, iş yapış şeklini, eğlence anlayışını, doğayı ve genel anlamıyla dünyaya ‘incelik’ kazandıran teknolojiler, uzun yıllardır dijital hayatın en trend unsurları arasında. Akıllı telefonlardan tabletlere, TV’den laptopa hemen her segmente uyarlanabilen ince ve hafif olma kavramı, kullanımı kolaylaştırmasının yanı sıra görsel deneyime de renk katıyor. İfade biçimi olarak farklı bir yaklaşım sergiliyor bir nevi.

Çok ince teknolojilerin yükselişini biz de heyecanla takip ediyoruz ve bu dosya konusunda son dönemde tasarımda ince hatları ile öne çıkan ürünleri derledik. Kapsamın sonsuz olduğu bir alanda son kullanıcıya göz kırpan teknolojileri seçmeye özen gösterdik. İşte notebook’tan akıllı telefona inceliği ile dikkat çeken 13 harika ürün…

Akıllı telefon

1- Zanco Smart Pen

Dokunmatik ekran kalemi bir yandan da James Bond filmlerinden fırlamış gibi görünüyor. Üzerinde küçük bir ekranı ve alt alta sıralanmış tuşları ile son derece ilginç bir deneyime davet ettiğine de şüphe yok. Bu dokunmatik ekran kalemi, diğer yandan da akıllı telefonunuzla Bluetooth üzerinden eşleşip çağrılara cevap verebileceğiniz, arkadaşlarınızı arayabileceğiniz bir cihaz halini alıyor. 6 gün pil ömrü sunan cihaz, şirketin bir diğer enteresan akıllı telefonu Zanco Tiny T1’den bile ince.

2- Apple iPhone 12 mini

Sadece 7.4 mm kalınlığa sahip olan iPhone 12 mini, gerçek anlamda türünün en incesi. Bu ultra-ince akıllı telefon, aynı zamanda son dönem trendi, 6 inç ve üzeri ekran boyutlarına da bir tür başkaldırı. Zira 5.4 inçlik ekrana sahip. 4GB RAM, 4.5 G desteği, hızlı ve temassız şarj desteği, 2227 mAh pil kapasitesi, OLED ekran, 6 çekirdekli işlemci, 12 MP ana kamera gibi özellikleri de öne çıkanlar arasında.

3- Samsung Galaxy S21 5G

Yeni mi yeni Galaxy S21 5G, son derece ince bir akıllı telefon. 7.9 mm kalınlığı ile 8 mm’lik Google Pixel 5’ten bile ince. Diğer yandan geniş ve büyük ekranıyla bu listede yer alan diğer modellerden ayrı bir yerde konumlanıyor (özellikle de Zamco’dan). 6.2 inç ekranlı amiral gemisi modelinde 8 GB RAM, 4000 mAh pil kapasitesi, geniş depolama alanı seçenekleri ve en son Android işletim sistemi versiyonu var. Üçlü arka kamera dizilimi de diğer ön plandaki yetenekli ayrıntıları arasında.

Hoparlör

4- Blade Bone

Ses iletimli hoparlör… İlk kez duyuyor olabilirsiniz ama bu ilginç deneyim, elektrik bağlantısı ve 3.5 mm jack girişine ihtiyaç duymadan size yüksek ses sunabiliyor. Blade Bone, bu noktada geliştirilen en ince ürün. Birkaç mm kalınlığında ve cüzdanda bile taşınabiliyor, gerekli durumlarda (örneğin kamp yaparken) akıllı telefonunuzun sesini yükseltiyor. Çalışma prensibi uygun bir yüzeye yerleştirilme esasına dayanıyor. Karton kutu, akustik gitar ya da resim çerçevesine yerleştirerek sağlayacağı yüksek sese hayret edebilirsiniz. 115 dB’den fazla ses vadeden ürün, çok az distortion ile müzik ve podcast’lerin keyfini çıkarmanızı sağlıyor. İnternette 28-30 dolar gibi fiyatlara satın alınabileceğini de belirtelim.

TV

5- LG OLED “Wallpaper” TV

Duvar kağıdı gibi katlanabilen TV, LG OLED “Wallpaper” TV, sadece ama sadece 2,5 mm kalınlığa sahip. Kağıttan neredeyse farksız. Elbette bu inanılmaz prototip TV, genellikle ‘show’ amaçlı olarak teknoloji fuarlarında sergilendi. Ancak konseptin pazarlanabilir çıkış noktaları da yok değil. Kısa süreliğine teknoloji mağazalarında erişilebilen ‘mega-pahalı’ 3.85 mm’lik LG OLED W7 gibi.

Diğer yandan TV endüstrisinde katlanabilir forma dair gelişmeler umut verici. Örneğin CES 2020 etkinliğinde yine LG tarafından bir hoparlör çubuğuna sarılabilen TV’nin gösterimi gerçekleştirilmişti. OLED TV R9 adıyla gelen model, acaba sırada ne var dedirtmişti. En nihayetinde ise şu ana kadar ki en ince TV’nin adı (yani LG OLED “Wallpaper” TV) bir süre daha değişmeyecek gibi.

Tablet 

6- reMarkable 2

4.7 mm kalınlıktaki bu sıra dışı tablet, bu segmentte rakipsiz (Bilgi olması açısından iPad mini ve Air modellerinin 6 ve üzeri mm kalınlıklarda olduğunu hatırlatalım). Haftalarca pil ömrü sunan bu model, E-ink teknolojisi ile geliyor. CANVAS ekranla donatıldığı için endüstrisinin şu ana kadar gördüğü ‘kağıda en çok benzeyen’ dijital cihaz durumunda. İsveçli tabletin CEO’su Magnus Wanberg, ‘kağıt inceliğindeki tabletimiz, görüntüleme teknolojisindeki yeniliklerle birleşti, üstelik kağıda o kadar benziyor ki aradaki farkı hissetmek çok zor’ diyor. Son derece haklı görünüyor.

 

Kağıttan esinlenen tablet, belge düzenleme, önyüklü uygulamalar ve Google Chrome web tarayıcısı ile geliyor. Ek uygulama yüklenmiyor. Yaklaşık 400 dolar fiyat etiketine sahip olan inovatif ürün, dokunmatik ekran kalemine ek olarak 99 dolara satılan bir ‘kalem+silgi’ aksesuarı da sunuyor. Merak etmeyin biz de İsveç’e gidecek olursak bu tablete mutlaka göz atmak isteriz.

Projeksiyon cihazı

7- KODAK Luma 350

Hafif ve 2.8 cm’lik kalınlığı ile süper ince hepsi bir arada taşınabilir projeksiyon cihazı KODAK Luma 350, Bluetooth, Wi-Fi bağlantısının yanı sıra USB ve HDMI girişlerine sahip. Gücünü Android’den alıyor, böylece uygulama indirebiliyor ve görüntüleri telefonunuza dokunmadan yansıtabiliyorsunuz.

KODAK LUMA 350, USB veya HDMI bağlantı bağlantı noktalarındaki dosyaları oynatabilir ve Android uygulamaları üzerinden video akışını destekler. Ekranınızı yansıtmak için uyumlu cihazları Miracast üzerinden kablosuz olarak bağlayabilir veya DLNA kullanarak uyumlu uygulamalardan video yayınlayabilirsiniz. Otomatik dikey trapezoid düzeltme özelliği dikkate değer; bu sayede yansıma yüzeyi düzgün olmasa bile her zaman doğru şekilde görüntü sunar.

İkinci ekrana sahip laptop

8- ASUS ZenBook Duo 14 (UX482)

ASUS ZenBook Duo 14, dünyanın ikinci ekrana sahip en ince ve hafif 14 inç dizüstü bilgisayarı. Ergonomik kullanım için yukarı kalkabilen 12,6 inç boyutundaki ikinci dokunmatik ekran, 14 inç ana dokunmatik ekranla kusursuz bir uyum içinde çalışıyor. Bir Intel EVO platformu olan UX482; Anında Uyanma (<1 saniye), 11 saatten fazla video oynatma süresi için 70 Wsaat pil, hızlı performans, Thunderbolt 4 üzerinden 30 dakika şarj ile 4 saat kullanım sunan hızlı şarj desteği gibi özelliklerle donatıldı.

Monitör

9- ViewSonic VX3276

Modern, çerçevesiz ve süper-ince ViewSonic VX3276, sofistike tasarımı dinamizmle buluşturuyor. Bu çarpıcı model 31.5 inçlik geniş ekranda 1920 x 1080 çözünürlük, 75 Hz yenileme hızı, 4 ms gibi şaşırtıcı seviyede ‘anlık’ tepkime süresi ve 178 derecelik geniş görüntüleme açısı ile öne çıkıyor.

Güçlü entegre hoparlörleri ve eksiksiz arabirim desteği diğer artı puanları arasında. Fotoğrafçılar, videografi uzmanları, tasarımcılar ve medya çalışanları için ideal olan model, uzaktan çalışmaya yönelik temel ihtiyaçlar için de ev-haline renk katan ideal bir tasarıma sahip.

10- AOC 24V2H

İnceliği ile şaşırtan bir diğer monitör de AOC 24V2H. Ofisin yanı sıra uzaktan çalışma için de ideal bir seçenek vadeden 23.8 inçlik modelde 1920 x 1080 çözünürlük, 75 Hz yenileme hızı ve 5 ms tepkime süresi öne çıkanlar arasında. İnceliğine ek olarak mütevazı fiyatıyla da dikkat çeken modelin özellikleri stand kısmı, birçok muadil modele göre çok daha yoğun şekilde ‘incelik’ vurgusu sergiliyor. Ayrıca %99 sRGB renk gamı sunuyor. Profesyonel düzeyde renk performansı sergileyen çarpıcı model, üst seviye video düzenleme ve post prodüksiyona da uygun.

İş istasyonu

11- Dell Precision 5550

Dünyanın en küçük ve en ince 15” mobil iş istasyonu. En yeni Intel Core ve Xeon işlemcilere, NVIDIA grafik kartına ve Dell Optimizer Precision’a sahip. İşletmelere performans, yönetilebilirlik, yerleşik güvenlik özellikleri ve Intel mimarisinin kararlılığını sunan modelde 4 GB belleğe sahip yeni nesil NVIDIA Quadro T2000 grafik kartı ile etkileyici performans sayesinde CAD ve Adobe Creative Cloud Suite gibi güçlü uygulamalarla çalışmak mümkün.

Hızlı ve daha güvenilir bellek, modelin diğer öne çıkan özelliği. 2933 MHz’te 64 GB’a varan yüksek hızlı bellekle iş akışlarını hızlandırmak ve tepki süresini kısaltmak çarpıcı avantajları arasında. Son olarak yüksek hızlı 4 TB’a kadar depolama alanıyla tasarımlarınızı yerel olarak saklayabilirsiniz. 

Laptop

12- M1 çipli Apple MacBook Air

Geçtiğimiz aylarda teknoloji raflarındaki yerini almaya başlayan yeni MacBook Air, özellikle yılbaşında inanılmaz bir şekilde Türkiye’de ‘stok dışı’ kaldı. Yeni MacBook modellerinde pek alışık olmadığımız bu durumun nedeni elbette açıktı: Gördüğü ilgi o kadar fazlaydı ki ‘tedarik sorunları’ söz konusuydu…

MacBook Air, kendi sınıfının en ince laptop modellerinden. Bu çığır açıcı incelikteki model, aynı zamanda çok hafif. Buna karşın CPU, GPU, Neural Engine, G/Ç ve çok daha fazlasını küçücük tek bir çipe entegre edebilen yeni M1 çiple geliyor. 3,5 kata kadar daha hızlı CPU, 5 kata kadar daha hızlı GPU, en gelişmiş Neural Engine birimi ile sayesinde 9 kata kadar daha hızlı yapay öğrenme performansı ve MacBook Air’de şimdiye kadar sunulan en uzun pil ömrünü sunuyor.

15 saatin üzerinde şarj dayanıklılığı sergileyebilen MacBook Air, diğer yandan zarafet ve farklı renk seçenekleri ile çeşitli beğeni unsurlarına yanıt verebilen her açıdan zengin bir model vadediyor.

13- Dell XPS 13 (2020 sonu)

Dell XPS 13 serisi uzun yıllardır yenileniyor. Tıpkı Apple’ın Mac serisi gibi model ismi değişmezken her yıl birkaç defa güncellenerek inovasyona dair ilham verici gelişmelerin izinde olmayı sürekli kılıyor. İşte bu kapsamdaki en yeni Dell XPS 13, 2020 yılı sonunda geldi.

Yeni Dell XPS 13, inanılmaz ince bir laptop. Ekranı kapanınca bile 1,5 cm’den daha az kalınlıkta. Bu akıl almaz laptop, buna karşın performansta zirve noktasına yakın konumda. En yeni Intel Core i7-1165G7 işlemci, Intel Iris Xe grafikler, 16 GB RAM, 512 GB SSD, 13.4 inçlik Full HD ekranla geliyor. 1.27 kg ağırlığa sahip olan modelde 1080p webcam de dikkat çekiyor.


 

Exit mobile version