Nintendo Switch resmi olmayan Android 10 desteğine sahip

Mobil işletim sistemi, 2019 ortalarında resmi olmayan bir şekilde taşınabilir konsola ulaştıktan sonra, Android 10 artık başka bir resmi olmayan LineageOS 17.1 bağlantı noktasının izniyle Nintendo Switch oyun konsolunda…

Nintendo Switch için Android 10’un bu sürümü aslında popüler Nvidia Shield TV için üretilen LineageOS 17.1’e dayanıyor. Doğal olarak, bu, COVID-19 salgınının neden olduğu popülaritede bir patlama görülen oyun konsolunda Android’i çalıştırmanın hileli bir yöntemidir.

Android 12 özellikleri ortaya çıktı

NINTENDO SWITCH ANDROID 10 SİSTEMİNE YÜKSELTİLDİ

Bununla birlikte, XDA’dan Adam Conway, sistemin doğrudan Android 10’a yüklenmesini sağlamayı başardı. Bu da artık Switch’te oynanabilen yerel Android ve bulut oyun platformlarıyla daha da fazla oyun seçeneği sunuyor. Bu resmi olmayan LineageOS 17.1 desteği ile Nintendo Switch, aşağıdakiler dahil (ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere) bir ton Android 10 özelliği kazandı:

OTA güncellemeleri
Analog çubuklar ve raylarla tam Joy-Con ve Pro Controller desteği
Hori Joy-Con desteği
Haftalarca sürebilen derin uyku
Android TV tabanlı bir yapı
Daha sessiz çalışma için yeniden işlenmiş fan profilleri
Çözünürlük ölçeklendirmeli optimize edilmiş yuva desteği
USB-PD ve üçüncü taraf bağlantı istasyonlarını destekleyen yeniden yazılmış bir şarj cihazı sürücüsü
Optimize edilmiş dokunmatik ekran sürücüsü
Hekate bölme aracı ile daha kolay kurulum
Yeniden düzenlendi, daha basit güç profilleri
Daha az kesinti ile çok daha gelişmiş Wi-Fi sürücüsü
Kolay yerleştirilmiş kontrol için Shield TV uzaktan uygulama desteği
Yük desteği için yeniden başlatın
Bluetooth aksesuar desteği iyileştirildi
Otorotasyon desteği

ANDROID 10 TABANLI ANDROID TV YAPISI DA VAR

Aslında bu ROM ile ilgilenenler için birkaç seçenek var. Oldukça standart bir Android deneyimi sunan bir tablet yapısında çalıştırılabilir. Ancak, sınırlı uygulama desteğiyle gelmesine rağmen Nintendo Switch yuvasını destekleyen Android 10 tabanlı özel bir Android TV yapısı da var.

Doğal olarak, Android 10 ve LineageOS 17.1 Nintendo Switch’e bağlandığı için, amaçlandığı gibi çalışmayan epeyce hata ve kısım var. Nvidia Shield için optimize edilmiş veya oluşturulmuş belirli oyunlar desteklenmez. Ayrıca Bluetooth sesi kesik kesik olabilir. Joy-Con d-pad desteğinin özellikle harika olmadığını da belirtmek gerekir.

Hangi sürümü kurmayı planladığınız önemli değil, USB-C kablosu, FAT32 formatlı microSD kart ve bir PC gibi bazı ekstra donanıma ihtiyacınız olacak. Nintendo Switch’lerinde zaten Android 8.1 Oreo çalıştıranlar için, Android 10’a yükseltme nispeten basittir. Yanıp sönen LineageOS 17.1, Anahtardan tüm verileri kaldıracaktır. Bu nedenle önceden yedeklemek akıllıca olacaktır. Tam işlevsellik için Google Apps paketi ve Alarm Devre Dışı Bırakma zip dosyası da dahil olmak üzere diğer birkaç bit ve parçayı yine de yan yüklemeniz gerekecektir.

 

Exit mobile version