Nintendo, hacklenme olasılığını ciddiye alıyor

Yeni bir Nintendo sızıntısı birçok sırrı açığa çıkardı. Ancak belki de en şok edici olanı, hayranların, şirketin mülkünü kırmaya çalışan bilgisayar korsanlarını ne kadar ciddiye aldığını gerçekten hafife almış olmalarıdır. Nintendo, donanım ve yazılımlarıyla ilgili katı politikalarıyla ünlüdür. Modifiye edilmiş Pokemon projeleri ve diğer çabalar gibi hayran projeleri söz konusu olduğunda tüketiciler arasında “eğlenceli bir polis” olarak ün kazanmıştır.

Share Play kullanarak arkadaşlarınızla PS5 oyunları nasıl oynanır?

Nintendo, Nintendo Switch‘in gücü ve mükemmel oyunlardan oluşan birinci taraf dizisi sayesinde sürekli başarı görmeye devam ederken, şirketin kendisi son zamanlarda bazı görüntü sorunlarından muzdarip. Son zamanlarda konsol, Super Smash Bros. Melee topluluğuna yaptığı muameleden ötürü ateş altına girdi. Üçüncü taraf yazılımı bir “mod” olarak kullandığı için çevrimiçi bir turnuvayı iptal edilmeye zorladı. Söz konusu mod, oyunun çevrimiçi olarak oynanmasına izin veren bir moddur. Dünyadaki mevcut durum göz önüne alındığında, Nintendo’nun kararı özellikle kötü bir zevkle verildiğini hissetti. Super Smash Bros. Melee topluluğu bu sorun etrafında toplanıp daha güçlü ve daha birleşik görünmekle birlikte, Nintendo’nun aile dostu imajının şirket politikasıyla ilgili herhangi bir olası hoşgörüyü kapsaması gerekmediğini hatırlatmak isteriz.

NINTENDO HACKERLARI NASIL YAKALIYOR?

Şimdi, Twitter’da @eclipse_tt tarafından belgelenen yeni bir Nintendo sızıntısı, Nintendo’nun donanımını kıran potansiyel bilgisayar korsanlarını engellemek için gitmeye istekli olduğu aşırı uzunlukları ortaya çıkardı. Sızıntı, şirketin 3DS’yi kıran bir hacker olan Neimod’u nasıl ele aldığını ortaya koyuyor. Belgelere göre, şirket Neimod’un davranışını takip ederek nerede yaşadıklarını ve çalışma haftalarının ve rutinlerinin neye benzediğini belgeledi. Şirketin, onlarla iletişim kurmak ve Nintendo 3DS’yi hacklemekten vazgeçmelerini sağlamak için politikaları vardı. Süreçte en iyi nasıl olması gerektiğini gösteren inanılmaz ayrıntılı bir akış şeması da vardı.

https://twitter.com/eclipse_tt/status/1341181749208997894

Açıkçası, Nintendo’nun buradaki ayrıntılı raporu korkutucu ve şirketin donanımını korumak için ne kadar ileri gideceğini gösteriyor. Nintendo’nun uzun zamandır bilgisayar korsanlarına tahammül etmeyeceğini düşünülüyordu. Durumun böyle olduğunu defalarca göstererek, olası yasadışı faaliyetin ipuçlarını bile hızlı bir şekilde kırdı. Doğal olarak, şirketler mülkleri ve IP’leri korurlar. Ancak Nintendo’nun özellikle modlama söz konusu olduğunda her zaman özellikle katı olduğu hissedilir.

Konsol ile ilgili son zamanlardaki tüm olumsuzluklara rağmen, şirketin bilgisayar korsanlığı ile ilgili aşırı politikalarına ilişkin bu şirketin sızıntısının, ileriye doğru nasıl ilerlediğiyle ilgili herhangi bir şeyi çarpıcı bir şekilde değiştirmesi olası değil. Nintendo hala son derece karlı, Nintendo Switch’te inanılmaz ve sevilen bir konsola sahip. Konsol birinci parti Yılın Oyunu yarışmacı fabrikası olmaya devam ediyor. Yine de, başka hiçbir şey olmasa da, bu Nintendo sızıntısı, Nintendo hackerlarının neye bulaştığını ve muhtemelen neden bu kadar zahmete değmediğini göstermelidir.

Exit mobile version