NETFLİX’TE ŞİFRELİ EBEVEYN KORUMASI NASIL YAPILIR?

netflix ebeveyn kontrolleri

Çok kısa bir sürede oldukça popüler olan Netflix aslında nedir, nasıl kullanılır ve çocuklar için şifreli ebeveyn koruması nasıl sağlanır?
Günümüzde birçok farklı dizi ve filmi içerisinde barındıran, bir kısmının yapımcılığını da üstlenerek büyük bir platform haline gelen Netflix, yetişkinler kadar çocukları da düşünüyor. Çocukların yaşlarına uygun olmayan içeriklere erişebilmesini engellemek için ailelere yardımcı olan Netflix, bu noktada geliştirdiği şifreli güvenlik uygulaması ile ön plana çıkıyor. Minik misafirleri için platformunda ayrı bir bölüm de bulunduran site, şifreli ebeveyn koruması ile istenmeyen içeriklerin çocuklar tarafından izlenmesini engelliyor.

ŞİFRELİ EBEVEYN KORUMASI NASIL AKTİF EDİLİR?

Hem kendi hem de çocukları için Netflix satın alan ebeveynler, bu platformda istemediği durumlarla karşılaşmamak için bir takım tedbirler alabilir. Bu önlemlerden biri şüphesiz ki şifreli ebeveyn korumasıdır. Anne babaların isteği doğrultusunda belli yaş sınırları özellikle belirlenebiliyor. Öncelikle çocuğunuzun hangi profili görebileceğine karar vermelisiniz. Belirleyeceğiniz bu sınırın üstünde kalan dizi ve filmler, şifreli ebeveyn koruması sayesinde devre dışı kalıyor. Bunun için yapmanız gerekenlerin başında; Netflix’inizi açıp hesap bölümüne girmek geliyor. Karşınıza çıkan Ayarlar kısmında bulunan ebeveyn kontrolleri seçeneğini bulup şifrenizi belirleyebilirsiniz. Ebeveyn koruma şifreniz, dört rakamdan oluşmalıdır. Ayrıca içerisinde hiçbir harf bulunmamalıdır. En sonunda ise koruma seviyesini seçiyorsunuz: Küçük çocuklar (tümü), büyük çocuklar (7+, bazıları 13+), gençler (13+) ve yetişkinler (16+ve 18+) alternatiflerinden birini seçip kaydetmeyi unutmayın. Artık çocuklarınız şifre kapsamı dışında kalan hiçbir içeriğe ulaşamaz…
Netflix hesabınızdaki spesifik dizi ve filmleri de belli bir koruma seviyesi içine dahil etmeden kullanım dışı yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken, hesap sayfasındaki ebeveyn kontrolleri bölümünden yeni bir şifre almanız. Devamında çocuğunuzun izlememesini arzu ettiğiniz dizi veya film isimlerini yazarak bunları engelleyebilirsiniz. Çocuk bu engelli yapımlara ulaşmak istediğinde karşısına şifre bilgisi çıkacak. Bir süre sonra engelini kaldırmak istediğiniz belirli bir filmi veya diziyi ise Ebeveyn Kontrol Ayarları bölümündeki listeden seçebilirsiniz.

Exit mobile version