Netflix Rastgele Oynatma Özelliği Geliyor!

Netflix, sonunda rastgele oynatma butonu getiriyor. “Bir şeyler oynat” olarak adı geçen bu butonu, ne izleyeceğinize karar veremediğinizde kullanabileceksiniz. Beklediğimiz bu özellik nihayet karşımıza geliyor.

Özellikle bu günlerde, hepimiz evdeyken Netflix’deki içeriklerin çoğunu tüketmiş olmak çok da nadir bir durum değil. Bir şey izlemeye karar verdiğinizde, saatlerinizi izleyecek bir şey bulmaya harcıyorsanız artık endişelenmenize gerek yok. Çünkü Netflix’in buna bir çözümü var.

Netflix "Bir şeyler oynat" butonu
Netflix “Bir şeyler oynat” butonu

Şirket, bu özellik üzerinde geçen yazdan beri çalışıyordu. Ve Ocak ayında dördüncü çeyrek raporlarını yayınlarken bu özelliğin 2021 yılının ilk yarısında geleceğini de açıklamıştı. Yetkililerin söylediğine göre bu özellik onların çok işine yaramış. Aynı zamanda kullanıcıların bazen sadece rastgele bir şeyler izlemek istediğini fark etmişler.

Netflix, yeni “Bir şeyler oynat” özelliğini kullanıma açtı

Netflix “Bir şeyler oynat” butonu

Aynı zamanda Netflix’in belli bir şovun rastgele bölümünü oynatma seçeneği üzerinde çalıştığı da söylentiler arasında. “Seinfeld” adlı dizi için bu özelliği Hulu 2019’da denemişti.

Netflix’in Perşembe günü duyurduğu özellik “Bir şeyler oynat” adı aldı. Bu buton sayesinde ne izleyeceğinize karar veremediğiniz zaman uygulama, size beğenilerinize göre bir şeyler sunacak.

Bu buton, eskiden izlediğiniz ve beğendiğiniz şeyleri göz önünde bulundurarak size öneriler sunuyor. Siz de bunlardan beğenmediklerini eliyorsunuz ve yine bu seçimlere göre size içerik sunmaya devam ediyor. Üstelik eğer izlediğiniz şeyi beğenmezseniz, “Başka bir şey oynat” seçeneğini seçebilirsiniz.

Netflix “Başka bir şey oynat” butonu

Bir şeyler oynat butonunu ana sayfada, profil isminizin altında ve sol taraftaki menüde bulabileceksiniz. Aynı zamanda bu özellik sadece yeni içerikler sunmuyor. Eskiden izlemeye başlayıp yarım bıraktığınız içerikleri de size hatırlatıyor. Böylece unuttuğunuz dizileri veya filmleri tekrar hatırlayıp izleyebileceksiniz.

Netflix rastgele oynatma özelliği ne zaman geliyor?

Bu özellik şuan kullanıma açıldı. Fakat hala çok yeni olduğu için ülkemizde mevcut değil. Yavaş yavaş tüm dünyadaki kullanıcılara yayılırken bize de gelecek. Özelliği kullanabilen ülkeder önce televizyonlarda, sonra da mobil uygulamalarında bu butonu kullanabilecekler.

5G Türkiye Kullanım Tarihi Belli Oldu!

 

Exit mobile version