Netflix Görüntü Kalitesi Sorunu Nasıl Düzeltilir?

Netflix görüntü kalitesi düşük mü? Bu sorundan kurtulmanızı sağlayacak rehberimizdeki adımları takip edebilirsiniz.

Netflix Görüntü Kalitesi Sorunu

Netflix görüntü kalitesi kötü ve bunu nasıl düzelteceğinizi mi merak ediyorsunuz? Bu sorunla ne yazık ki birçok Netflix kullanıcısı karşılaşıyor. Sorun büyük bir çoğunlukla internet kalitesinden kaynaklı olsa bile yine de sorunu çözüme kavuşturmak için başvurmanız gereken yöntemleri denemelisiniz.

Bu yöntemleri uyguladıktan sonra görüntü kalitesinde önemli ölçüde bir iyileşme olduğunu fark edeceksiniz.

Netflix Görüntü Kalitesi Sorunu İçin Çözüm Yolları

Netflix’te düşük kalitede içerik izlemekten sıkıldıysanız bu çözüm yolları harika bir başlangıç olabilir. Gelin, her birini tek tek ele alarak bu yöntemlerin nasıl uygulanacağını öğrenelim.

Bir Süre Bekleme

Netflix bazen dizi ya da filmleri düşük çözünürlükte oynatabilir. Dijital yayın platformu, otomatik kalite ayarlama özelliğine sahip olduğu için internet bağlantınızın durumuna göre bir süre düşük çözünürlükte izlemenizin en iyisi olduğuna karar verebilir.

İçeriği birkaç dakika bu şekilde izledikten sonra düşük kalite sorunu hâlâ devam ederse diğer yönteme geçin.

İnternet Hızını Kontrol Etme

İnternetiniz çok yavaş olabilir. Bu durumda Netflix içeriği izlemenizin önünde bir engel olmaması için içinde bulunulan koşullardan hareket ederek karar alır. Bu da size düşük kalitede izleme deneyimi olarak geri döner.

Fast.com gibi web siteleri üzerinden bir hız testi yapın. İnternet hızınız eğer gerçekten de çok düşükse daha iyi verim alınabilecek yöntemleri denemenin vakti gelmiştir.

Modemi Kapatıp Açma

İnternet hızı bazen modemden kaynaklı olarak düşük olabiliyor. Cihaza sinyal yeterince iyi gitmeyebiliyor. Bu nedenle öncelikle modemi kapatın ve 30 saniye ila 60 saniye bekleyin. Modemi yeniden başlatın ve durumun düzelip düzelmediğini kontrol edin.

Ethernet Kablosu Kullanma

İnternete eğer Wi-Fi üzerinden bağlanıyorsanız sinyal gücü düşük olabilir veya modem ya da cihazınızın bileşenleri zarar görmüş olabilir. Sorunun bundan kaynaklı olup olmadığını öğrenmek için ethernet kablosu ile internete bağlanın.

Ağa Bağlı Cihaz Sayısını Azaltma

Ağa bağlı cihaz ne kadar fazla olursa internetten aldığınız verim de o kadar kötü olur. Bunun nedeni, her cihazın ayrı bir indirme işlemi yapmasıdır. İnternetten bir video izlerken bile veri tüketiliyor. Bunlar size yavaş internet sorunu olarak geri döner ve Netflix’te en sevdiğiniz içerikleri HD kalitede izleyemezsiniz.

Wi-Fi Şifresini Değiştirme

Kötü niyetli bir kişi ağınıza sizin haberiniz olmadan bağlanmış olabilir. Wi-Fi şifrenizi değiştirin ve sizin izniniz olmadan ağınıza bağlananların ağınıza olan erişimine son verin.

Exit mobile version